10 Feng Shui-planten voor rijkdom – Tuinieren Glow (2023)

*Dit bericht kan affiliatielinks bevatten, wat betekent dat ik commissie kan ontvangen als u ervoor kiest om te kopen via de links die ik aanbied (zonder extra kosten voor u). Als Amazon Associate verdien ik aan in aanmerking komende aankopen. Lees alstublieft mijnvrijwaringvoor meer informatie..

We zouden de hele dag kunnen praten over de voordelen die een plant bij ons thuis kan brengen. Ze zorgen voor een levendiger milieu, ze brengen ons binnenmilieu in balans, ze zuiveren de lucht en ze helpen op de een of andere manier onze stress te verlichten, wat bijdraagt ​​aan ons algehele welzijn.

Echter,Volgens Feng Shui zijn er meer voordelen van planten die niet iedereen kent.

Sommige planten kunnen positieve energie in ons huis aantrekken, geluk bevorderen en voor fortuin, liefde en voorspoed zorgen. Deze planten worden geluksplanten genoemd.

Voor dit artikel gaan we het hebben over 10 Feng Shui-planten die je veel rijkdom kunnen opleveren. Zonder verder oponthoud, laten we beginnen!

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (1)

Inhoudsopgave

1. Geldplant (Crassula ovata)

De meest populaire Feng Shui-plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika: de geldplant.Afkomstig uit de familie Crassulaceae, wordt aangenomen dat de geldplant fortuin aantrekt.

Naarmate het groeit, helpt het mensen in harmonie te brengen met hun omgeving, waardoor positieve energie en geluk ontstaat. Volgens Feng Shui staan ​​de planten met ronde of muntvormige bladeren die bij elkaar zijn verzameld bekend als de beste symbolisatie van rijkdom.

Afgezien van het feit dat het fortuin brengt, is een van de redenen waarom jadeplanten, de familie waartoe de geldplant behoort, populair zijn vanwege hun winterhardheid.

Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en hebben dus niet veel verzorging nodig.Ze helpen ook bij het creëren van een perfect uitgebalanceerde omgeving in elk huis.

De geldplant wordt vaak als cadeau gegeven aan ondernemers, omdat ze succes en rijkdom brengen.Het moet echter niet worden verward met de Geldboom, waar we het hierna over gaan hebben.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (2)

2. Geldboom (Pachira aquatica)

Misschien is een van de planten waar we aan denken als we het over Feng Shui hebben de geldboom.Er wordt gezegd dat deze plant rijkdom, fortuin en welvaart aantrekt, wat een van de redenen is waarom hij zijn naam heeft gekregen.

Deze boom wordt ook Guyaanse kastanje, proviandboom, Franse pinda en Saba-noot genoemd.

Volgens de legende werd deze boom een ​​veelbelovende plant toen een arme man om geld bad en een vreemd uitziende plant tegenkwam.

Vervolgens begon hij geld te verdienen door de planten te verkopen die hij uit de zaden had gekweekt, en daarom herkende hij dit als een geluksboom.

Om deze plant effectief te laten zijn, moet hij in het zuidwesten van uw huis worden geplaatst, of in het 'rijkdom'-gedeelte van de Bagua. Naast huizen kunnen er ook geldplanten bij bedrijfsvestigingen worden geplaatst om rijkdom aan te trekken.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (3)

3. Slangenplant (Sanseveria)

Deze zwaardachtige plant, ook wel slangenplant genoemd, kan positieve energie en geluk aantrekken als hij op de juiste manier in huis wordt geplaatst.

Hoewel sommigen geloofden dat dit een slechte Feng Shui-plant is vanwege de puntige bladeren die op een ‘gifpijl’ lijken, kan deze plant feitelijk veel voordelen bieden als hij, zoals gezegd, op de juiste manier wordt geplaatst.

Waar moet het eigenlijk geplaatst worden?Slangenplanten moeten voor een deur of een groot raam worden geplaatst, omdat wordt aangenomen dat hun puntige bladeren dienen als bescherming tegen negatieve, schadelijke energieën.

Plaats geen slangenplanten in een slaapkamer, maar ook in de kinderkamer.

Deze plant kan ook prima op kantoor geplaatst worden vanwege de positieve en gerichte energie die hij geeft. De slangenplant wordt ook wel schoonmoedertong of adder-boogpeeshennep genoemd.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (4)

4. Egel Aloë (Lage Aloë)

Net als de slangenplant heeft de egel-aloë ook puntige bladeren waarvan wordt gezegd dat ze bescherming tegen negatieve energieën aan uw omgeving toevoegen. Daarnaast is het ook nog eens een krachtige luchtreinigerbeschermt uw ruimte tegen pech.

Net als andere planten,de positie van een egel-aloë in uw huis speelt een grote rol in het soort beschermende energie dat u wilt hebben.

Als u ze in uw badkamer plaatst, wordt de helende energie versterkt, terwijl u ze bij het raam plaatst als een beschermende barrière, waardoor uw huis wordt beschermd tegen negatieve energieën.

Egelaloë is gemakkelijk te verzorgen.Naast het verminderen van giftige chemicaliën in de lucht, functioneert het ook als een antioxidant en antibacterieel middel, waardoor je het kunt gebruiken om bepaalde huidaandoeningen en wonden te behandelen.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (5)

5. Philodendron

Er wordt aangenomen dat de philodendron, met hartvormige bladeren die lijken op het element vuur, voor licht zorgt in het leven van de eigenaar.

Vanwege de eigenschap dat hij gemakkelijk in donkere gebieden kan groeien, moet philodendron in donkere hoeken worden bewaard waar vermoedelijk de energie laag is.

In Feng Shui trekt deze plant een grote overvloed aan, evenals de energie van warmte. Philodendron kan het beste worden geplaatst in de oostelijke en zuidoostelijke delen van het huis – de welvaarts- en fysieke gezondheidsgebieden van de Bagua.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (6)

6. Rubberfabriek (Elastisch afb)

Net als de philodendron is de rubberplant ook een uitstekende luchtreiniger, die giftige chemicaliën in uw huis verwijdert. Deze plant geeft ontspannende energie af, die helpt bij het in evenwicht brengen van de lucht in uw omgeving.

Omdat het blad met gladde randen heeft, zou de rubberplant rijkdom, positieve energie en geluk aantrekken als hij in de oostelijke en zuidoostelijke hoeken van het huis wordt geplaatst.Deze plant wordt ongeveer 1,80 tot 3 meter hoog en kan in compacte kamers en ruimtes worden geplaatst.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (7)

7. Geluksbamboe (Dracaena sanderiana)

Volgens Feng Shui zou de geluksbamboe fortuin, voorspoed en geluk brengen.Er wordt ook aangenomen dat het aantal bamboestelen verschillende betekenis heeft als het gaat om het aantrekken van fortuin.

Drie stengels vertegenwoordigen rijkdom, geluk en een lang leven, terwijl 5 tot 6 stengels rijkdom en geluk vertegenwoordigen. Ondertussen vertonen 7 stengels een goede gezondheid.

Vanwege zijn vermogen om zowel in het water als in de bodem goed te leven, wordt de geluksbamboe beschouwd als een van de gemakkelijkst te onderhouden planten.. Daarom wordt deze plant meestal verkocht in glazen potten en potten met stenen en water.

Als je besluit ze op water te laten groeien, zorg er dan voor dat je geen leidingwater gebruikt, maar gefilterd water of regenwater. Mogelijk moet u ook elke maand vloeibare mest toevoegen om ze gezond te houden.

De geluksbamboe wordt ook wel Chinese waterbamboe, Sander’s dracaena en Goddess of Mercy genoemd.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (8)

8. Citrusbomen

Een andere plant waarvan wordt gezegd dat hij rijkdom, welvaart en geluk aantrekt, zijn citrusbomen.

Terwijl sommige Feng Shui-gelovigen citrusbomen in hun tuin kweken, bestaan ​​er citrusbomen die gemakkelijk binnenshuis in een container kunnen groeien, zoals siersinaasappel-, citroen- en lindebomen.

Bij binnenkweek zien citrusbomen er meestal uit als een kleine struikachtige plant. Ze worden het best geplaatstde keuken, of als je textuur aan andere kamers wilt toevoegen, kun je ze daar ook plaatsen.

Het mooie is dat je een citrusboom daadwerkelijk kunt trainen om groter te worden als je dat liever hebt. Volgens Feng Shui zijn de beste soorten citrusbomen dwerglinde- of citroenbomen.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (9)

9. Orchideeën

Ze dienen niet alleen als prachtige sierplanten, maar de elegante orchideeën kunnen ook geluk brengen.

Ze zijn uniek in Feng Shui omdat hun opvallende kenmerk hun onderscheidende bloemen zijn. Hoewel er duizenden soorten orchideeën bestaan, wordt gezegd dat de violette orchideeën het gelukkigste type zijn.

Deze prachtige geluksplant symboliseert niet alleen liefde en schoonheid, maar ook betere relaties, verbeterde vruchtbaarheid en natuurlijk geluk! Dat is de reden waarom orchideeën het beste aan nieuwe gezinnen kunnen worden gegeven om harmonie aan te trekken.

10 Feng Shui Plants for Wealth – Gardening Glow (10)

10. Vredelelies (Spathiphyllum)

Vredelelies helpen niet alleen de lucht te zuiveren, maar net als de orchideeën nodigen ze ook uit tot harmonie.

Met opvallende groene bladeren en schitterende witte bloemen, wie voelt zich eigenlijk niet aangetrokken tot deze geluksplant? Waar ze ook staan, deze plant zorgt gegarandeerd voor een heerlijke sfeer.

Het is bewezen dat vredeslelies de lucht echt zuiveren. Volgens een NASA-onderzoek uit 1989 worden ze zelfs vermeld als een van de planten die de lucht helpen zuiveren.

Wees echter niet in de war. Hoewel ze ‘lelie’ in hun naam hebben, kwamen ze niet uit de familie Liliaceae.

In plaats daarvan maken ze deel uit van de bloeiende bladplantenfamilie Araceae. Hun opvallende groene bladeren kunnen tot 60 cm lang en 25 cm breed worden, terwijl hun witte bloemen 10 tot 30 cm lang worden.

Omdat ze geweldige luchtreinigers zijn, kunnen vredeslelies overal worden geplaatst: bij u thuis, op uw thuiskantoor en zelfs op uw bureau.Naast dat ze zuiverend zijn, zijn vredelelies ook gemakkelijk te verzorgen.

En daarmee eindigt onze lijst met de 10 Feng Shui-planten voor rijkdom. Welke plant u ook kiest uit onze lijst, het belangrijkste is dat u handelt naar uw doelen.

Deze planten helpen alleen bij het brengen van rijkdom, maar de rest is aan jou. Als u dit artikel nuttig vindt, of als u denkt dat iemand dit misschien moet lezen, deel dit artikel dan gerust met hen!

Bronnen:

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 08/10/2023

Views: 5583

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.