'Barbie' slår 'Oppenheimer' i et rekordstort, bransjerevitaliserende showdown (2023)

Denne "Barbie"scoret nettopp den største innenlandske åpningshelgen i 2023.

Warner Bros. Pictures 'Barbie' debuterte på førsteplass ved billettkontoret denne helgen, som markerer et rosa, rekordstort lyspunkt for en filmindustri som fortsatt er i ferd med å komme seg etter covid-19-pandemien og nå er forstyrret av to massive streiker. tjener anslagsvis 155 millioner dollar i USA og Canada. PG-13-komedien beseiret enkelt Universal Pictures "Oppenheimer", som åpnet på andreplass med $80,5 millioner - et imponerende tall for en R-rated film - ifølge studioestimater.

De allerede høye inntektene steg til $162 millioner for «Barbie» og $82,4 millioner for «Oppenheimer» da studioene rapporterte endelige tall mandag.

I tillegg til å kåre årets største lansering – foran «The Super Mario Bros. Movie» (146,4 millioner dollar) – fikk Greta Gerwigs «Barbie» også tidenes beste innenlandske debut for en tittelregissert av en kvinne, som overgår 2019s "Captain Marvel" (153 millioner dollar).

Annonse

De kombinerte avkastningene til "Barbie" og "Oppenheimer" bidro til å gjøre dette til den mest innbringende helgen siden begynnelsen av pandemien tidlig i 2020, ifølge målefirmaet Comscore, og den fjerde mest innbringende helgen noensinne på det innenlandske billettkontoret ($302 millioner, per søndagsestimat).

Kanskje enda viktigere er hvordan disse rekordene ble satt.

Historisk sett har de mest innbringende helgene først og fremst blitt drevet av en stor franchiseavdrag som dominerer markedet («Avengers: Endgame» i 2019, «Avengers: Infinity War» i 2018, «Star Wars: The Force Awakens» i 2015). Dette er første gang to konkurrerende filmer har åpnet for mer enn $100 millioner og $80 millioner i samme ramme. Og i motsetning til de nevnte rekordsettene, er verken «Barbie» eller «Oppenheimer» en superheltfilm, oppfølger eller omstart – som signaliserer en triumf for (relativt) original historiefortelling i en bransje som i økende grad er avhengig av allerede eksisterende franchiser.

Det er en stor avtale, spesielt når du tenker på at - før "Barbie" og "Oppenheimer" - lå det innenlandske billettkontoret 16,1 % og 6,6 % bak hittil inntjening i henholdsvis 2019 og 2022, ifølge Comscore. Og rekorden vil neppe bli slått med det første, ettersom de pågående streikene fra Hollywoods forfattere og skuespillere vil hindre talent i å promotere kommende arbeid.

LA Times Today: Hvorfor filmindustrien trenger «Barbenheimer» nå mer enn noen gang

Se L.A.

Det er nok å si at filmindustrien fikk et sårt tiltrengt skudd for baugen takket være det filmatiske, kulturelle fenomenetdet er «Barbenheimer." I flere måneder har folk over hele verden ventet på samtidige utgivelser av Gerwigs «Barbie» ogChristopher Nolans "Oppenheimer"— to auteur-drevne studioteltstenger som er så tematisk motsatte at filmfans har smeltet dem sammenmemes,plakater,T-skjorter,TikTok-videoerog nå, teatre.

"Det er absolutt noe krysspollinering på gang," sa Paul Dergarabedian, senior medieanalytiker hos Comscore.

«Filminteresserte vil bli opprettet denne helgen etter at kanskje noen mennesker som ikke hadde tenkt å se «Barbie» nå vil se det. Andre som ikke hadde tenkt å se "Oppenheimer" - på grunn av "Barbenheimer" - kommer til å ønske å se begge deler. Og det er veldig kult."

Filmer

Kommentar: Kan Tom Cruise, Oppenheimer og Barbie redde sommerkassen?

Til sammen har denne trifektaen av filmer beleiret bransjetilskuere som pustløst forventer et løft til sommerkassen, med den typen billettsalg som er nødvendig for å lindre Hollywoods frynsete nerver når det kommer til fremtiden til det store lerretet.

Fra søndag morgen var det klart at mange tusen kinogjengere faktisk hadde sett begge deler - ofte rygg mot rygg. AMC Theatres rapporterte fredag ​​at mer enn 60 000 lojalitetsprogrammedlemmer hadde reservert billetterfor å se «Barbie» og «Oppenheimer»på samme dag.

Annonse

Kinoer over hele landet var stappfulle av kinogjengere kledd i tyggisrosa og/eller kullkostymer for å feire sommerens filmbegivenhet. På sosiale medier diskuterte fansen inderlig hvilken film de skulle se først. (Dergarabedian, en selverklært Nolan-fanatiker, valgte å starte med den dystre «Oppenheimer» og jage den med «Barbie».)

"Det er så sjeldent," sa Dergarabedian, som ikke kunne huske at en helg med to åpninger har skapt så mye kollektiv buzz siden 2000-tallet "The Patriot" og "The Perfect Storm."

"Jeg mener, dette er markedsføring av kattemynte. ... Å ha denne situasjonen der du har disse to filmene, koblet sammen på denne måten ... rivaliserende studioer, men likevel ha denne typen innbakt kameratskap her."

Company Town

‘Barbie’ + ‘Oppenheimer’ = ‘Barbenheimer.’ Hvorfor Hollywood trenger filmen mashup

Det virale sosiale medie-fenomenet, inspirert av samme dag-utgivelsen av «Barbie» og «Oppenheimer», er den beste reklamekampanjen for filmgåing som ingen studio kunne ha kommet på.

Utvilsomt forsterket av populariteten til "Barbenheimer"-dobbeltfunksjonen,den feministiske filmenom en dukke som våknet til liv og det historiske dramaet om faren til atombomben overprestert i USA og Canada. Det skader heller ikke at begge funksjonene kan skryte av markeringsregissører og rollebesetninger på A-listen med overskriftene av Margot Robbie og Ryan Gosling ("Barbie") og Cillian Murphy og Emily Blunt ("Oppenheimer").

"Dette var en fenomenal opplevelse for folk som elsker filmer på storskjerm," Michael O'Leary, president for National Assn. of Theatre Owners, sa i en uttalelse.

«Det var en virkelig historisk helg og fortsetter det positive billettkontoret i 2023. Enda viktigere, det beviser nok en gang at Amerika elsker å gå på kino for å se gode filmer.»

Filmer

Anmeldelse: Med Robbie i rosa og Gosling i mink, vil ‘Barbie’ (blink-blink) få deg til å tenke

Det mye memede, etterlengtede innslaget fra regissør Greta Gerwig er en herlig komisk fantasi som promoterer og dekonstruerer sitt eget Mattel-dukkemerke.

Og det er ikke bare billettsalg som betyr noe i dette bransjerevitaliserende øyeblikket.

"Hvis du skal se den doble funksjonen ... kommer du til å være på kino i lang tid," sa Dergarabedian.

"Det er mye popcorn, mye brus, mye drikke, mye mat, mye eksponering for teatermarkedsføring og trailere. ... Det er som Super Bowl for kinoer denne helgen. Og det kommer til å være en veldig god ting ... for virksomheten fremover.»

Filmer

Ryan Gosling og Greta Gerwig om hvordan Ken ble det subversive senteret til "Barbie"

Stjernen Ryan Gosling og regissør Greta Gerwig åpner opp om Kens reise til giftig maskulinitet og tilbake i sin komedie basert på de ikoniske Mattel-lekene.

Det er verdt å merke seg at «Barbie» og «Oppenheimer» er mer enn kommersielle suksesser. Begge filmene har også klart segsvært godt med kritikereog publikum, noe som lover godt for deres fremtid i billettkontorene.

«Barbie» fikk en strålende 90 % ny vurdering på nettstedet Rotten Tomatoes for anmeldelse-aggregering, mens «Oppenheimer» kom enda høyere med 94 %. Hvert bilde fikk en A-karakter fra publikum som ble spurt av CinemaScore.

"Vi må se på den langsiktige spillbarheten til begge disse filmene, fordi de kommer til å ha ... veldig forskjellige reiser til det endelige kassaresultatet," sa Dergarabedian.

«Barbie» vil helt sikkert være mer frontlastet ... Men «Oppenheimer» kommer til å bygge på at det er en annen type sommerfilm. Dette føles som en film som helt sikkert kommer til å bli anerkjent etter prisutdelingssesongen. Så det kommer til å ha et veldig langt liv i den offentlige bevisstheten."

Filmer

America Ferrera leverer «Barbies» store showstopper: «It just hit me as the truth»

Som menneskehjertet i en komedie fylt med nevrotiske dukker, er prisvinneren «Ugly Betty» klar til å ta et dristigere skritt mot det store lerretet med «Barbie».

En viktig påminnelse om priser: Streikene har potensial til å hindre Oscar-kampanjer for begge filmene.

Selv om medlemmer av Writers Guild of America har vært på streiken i flere uker, var Warner Bros. og Universal heldig med god tid til å promotere sine respektive titler før skuespillerforbundet SAG-AFTRA droppet den andre skoen 14. juli. ( Støttet av Mattel hadde «Barbie» en spesielt robust markedsføringsstrategi som involverte virale karakterplakater, tilpassede dukker, et stjernespekket lydspor og et virkelighetsnært livMalibu Dreamhouse.)

"De kom virkelig inn under ledningen på en måte, fordi markedsføringsbudskapet deres var så sterkt og så forsterket," sa Dergarabedian.

Avrundet de fem beste på det innenlandske billettkontoret denne helgen var Angel Studios’ «Sound of Freedom», som samlet inn 20,1 millioner dollar i sin tredje ramme for en nordamerikansk total på 124,7 millioner dollar; Paramount Pictures «Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One», som la til $19,5 millioner i sin andre utflukt for en nordamerikansk kumulativ på $118,8 millioner; og Disneys «Indiana Jones and the Dial of Destiny», som tjente 6,7 millioner dollar i sin fjerde helg for et nordamerikansk trekk på 159 millioner dollar.

Åpning i bred utgivelse neste helg er A24s «Talk to Me», GKIDS’ «The First Slam Dunk» og Disneys «Haunted Mansion».

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 10/01/2024

Views: 5741

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.