Beste plante for kontorpult Feng Shui | Feng Shui Ny (2023)

Debeste planten for kontorpulten feng shuier et viktig element som ikke bør overses når du dekorerer et arbeidsområde. Hensikten med å inkorporere Feng Shui i utformingen av et rom eller et område er å sikre at energistrømmen forblir balansert, samt invitere til positive vibber, som igjen vil skape et mer produktivt arbeidsområde.

Når det er sagt, kan planting av grøntområder rundt arbeidsområdet gi ulike fordeler som å hjelpe til med å redusere stress og øke luftkvalitet, liv og energi.

Fordeler med å inkludere Best Plant For Office DeskFeng Shui For det første bringer planter liv inn i ethvert hjem eller kontormiljø når de samhandler med mennesker og hjelper også til å forbedre den generelle livskraften i omgivelsene ved å bidra til å redusere stress. Studier har vist at det å være rundt planter faktisk kan hjelpe folk til å føle seg bedre mentalt ved å redusere stressnivået på grunn av beroligende effekter som hjelper en til å føle seg mer avslappet og kreativ på grunn av det naturlige miljøet det gir.

Dette bidrar positivt til å skape et godt bomiljø som er gunstig for arbeidsproduktiviteten.


For det andre fungerer planter som naturlige luftrensere ved å fjerne forurensninger fra innendørs og konvertere karbondioksid til oksygen og dermed forbedre luftkvaliteten i rommet naturlig. Ved å ha færre giftstoffer, trenger man ikke å bekymre seg så mye om sykdommer på grunn av dårlig inneluftkvalitet der dårlige vibber henger rundt på grunn av luftforurensninger som bakterier osv. som kan påvirke konsentrasjonsnivået frem til man skriver dette essayet, hahaha.

Derfor har forskning vist at introduksjon av grønt til kontorer har stått for økt effektivitet på linje med redusert fravær hos ansatte.

Til slutt, selv om planter er kjent for sine dekorative formål, er de essensielle gjenstander for å fremme god energi på grunn av dens evner som avbryter negative vibber, slik økende motivasjon hos individer som deretter fører til forbedret individuell ytelse. Dessuten, med tilstrekkelig lys og varme fra naturlig sollys, forsterker det den estetiske appellen til et kontorlokale og gir også karakter.

Dette gjør at ansattes ønsker blir inspirert til videre suksess. Derfor kan det være verdt å investere i disse elementene for din egen arbeidsplass.

Konklusjon: Sammendrag Avslutningsvis er grønt essensielle elementer når du designer arbeidsplassen din, for å introdusere positive vibber og kultivere god energi samtidig som det hjelper til med å redusere stress og fjerne forurenset inneluft. Dette hjelper en til å bli produktiv samtidig som det øker moralen, slik at arbeidsgivere får fordeler av å gjøre det selv om korttidsinvesteringer krever tålmodighet fremfor resultater som lønner seg.

Innholdsfortegnelse

Hva er Feng Shui?

Den eldgamle praksisen med Feng Shui går tilbake mer enn 4000 år, og gir innsikt i hvordan strukturer, interiør og eksteriørdesign kan skape balanse og harmoni. Målet med Feng Shui er å bruke disse prinsippene til å forbedre folks liv ved å manipulere fysisk plass for å dyrke positiv energi. Denne tilnærmingen har blitt stadig mer populær de siste tiårene, med mange mennesker som implementerer dens praksis som en del av livsstilen deres.

Hovedprinsippene for Feng Shui

Feng Shui er basert på ideen om at alt henger sammen, fra jorden under oss til stjernene i kosmos. Det antas at energien (eller chien) i miljøet er det som former følelsene og livserfaringene våre. De fem elementene – metall, tre, vann, ild og jord – er grunnleggende komponenter i dette kosmiske energisystemet som brukes til å manipulere energistrømmen i rom gjennom gjenstander som planter eller speil.

Videre omfatter den numeriske korrelasjoner som omfatter yin (kvinnelig energi) og yang (mannlig energi). Det er mange strategier for å bringe inn hell og lykke, for eksempel Bagwa-speil.

Beste planter for kontorpult

Når du bruker Feng Shui-prinsipper på moderne arbeidsmiljøer, er det en rekke hensyn som bør tas i betraktning. Tillandsia luftplanter er spesielt nyttige for kontorpulter på grunn av deres evne til å absorbere forurensninger fra luften mens de ikke krever hyppige vanningssykluser som andre potteplanter trenger. Bambusstilker skaper en zen-lignende atmosfære, samtidig som de er enkle å vedlikeholde, og tilbyr fortsatt et snev av frodig grønt i en ofte trist arbeidsplass.

Slangeplantens spisse blader antas å fjerne negativ energi som fremmer produktivitet, samtidig som de er utrolig lite vedlikehold som krever minimalt med sollys eller vanning gjennom hele livssyklusen. Dessuten fremmer Jade-planter kreativitet mens de vokser sunne under fluorescerende lyspærer som vanligvis finnes i de fleste kontorlokaler, mens de fortsatt tilbyr begrenset distraksjon fra arbeidsoppgaver uten å oppta for mye plass på små arbeidsbord.

Til syvende og sist vil hver enkelt finne mening på forskjellige måter, avhengig av deres personlige overbevisning, ved å balansere naturens elementer ved å bygge sterke velværevaner, bidra til å gi suksess helserikdom velstand sammen med å gi en mental følelse av rolig ro når det er mest nødvendig.

Fordeler med innendørs planter

Feng shui spiller en viktig rolle i å balansere energien i fysiske og sosiale miljøer. Når det gjelder kontorpult Feng Shui, er den mest effektive måten å forbedre de positive effektene ved å legge til en eller flere planter. Larisa Airaksinen bemerker at "de fleste vet at planter kan skape en hyggelig atmosfære og forbedre luftkvaliteten, men ikke alle vet hva som er de beste plantene for kontorpulten Feng Shui"

Planter har mange fordeler som fremmer både psykisk og fysisk velvære. Disse inkluderer rehabilitering av forurenset luft, skape en følelse av ro, øke produktiviteten og konsentrasjonen og til og med redusere stress.

De beste plantene for kontorbord Feng Shui

Følgende er noen av de beste plantene for kontorpult Feng Shui:

 • Fredslilje (Spathiphyllum):Den blomstrende hvite fredsliljen anses å være heldig i feng shui da den er en utmerket plante for å rense luften og eliminere giftstoffer.
 • Slangeplante (Sansevieria):Ikke bare absorberer denne planten karbondioksid og andre giftstoffer fra miljøet, men den hjelper også til å lindre stress og angst.
 • Bambuspalme (Chamaedorea seifrizii):Bambuspalmen er ikke bare lett å ta vare på, men sies også å bringe lykke. Det er også effektivt til å absorbere formaldehyd som kan være tilstede i trange arbeidsrom.
 • Lucky Bamboo (Dracaena sanderiana):Denne gunstige planten har blitt brukt i århundrer som et symbol på flaks i henhold til kinesisk kultur på grunn av dens tilknytning til vann - et viktig element for å tiltrekke seg lykke.
 • Gummiplante (Ficus elastica decora):Med sitt læraktige bladverk skiller gummiplanter ut oksygen under fotosyntesen som bidrar til et sunt arbeidsmiljø.
READFeng Shui kontorpultplassering

Å velge en av disse plantene kan gjenopplive arbeidsområdet ditt med smil rundt. I tillegg, avhengig av din musikalske smak, kan beroligende bakgrunnsmusikk forbedre stemningen ytterligere.

Hvordan inkorporere Feng Shui med plantevalg

Feng Shui er en gammel kinesisk metafysisk vitenskap som består av ulike metoder for å harmonisere energier i ens omgivelser. På kontoret kan inkorporering av Feng Shui gjennom planter øke produktiviteten på arbeidsplassen og skape en balansert atmosfære for ansatte.

Det er viktig å huske på at ikke alle planter er gunstige for en persons kontorpult; Når du velger planter som skal innlemmes i kontorlokalene dine, er det nødvendig å vurdere retningen, elementet og symbolikken til en slik plante.

Velge riktig retning

Den første faktoren når du velger en ideell plante for kontorpulter basert på Feng Shui er retning. Det er viktig å merke seg at ulike retninger symboliserer ulike livsaspekter ved individer – fra kunnskap og visdom til rikdom og helse. Når du velger en passende retning for planter, avhenger det av hvilket aspekt du ønsker å forbedre i ditt eget eller dine kollegers liv. Her er en liste med eksempler på hvilken retning som bør knyttes til hvilket aspekt:

 • Nord -Karrieresuksess
 • Øst –Kunnskap og visdom
 • Sør –Berømmelse og anerkjennelse
 • Vest –Kreativitet og rikdom
 • Nordvest -Mentorer/hjelpsomme mennesker
 • Sørvest –Kjærlighet og romantikk

Å velge riktig symbolikk

Den siste faktoren når du velger planter i henhold til Feng Shui innebærer å se hvilken symbolikk hver enkelt plante bærer med seg. For eksempel symboliserer bambus utholdenhet så vel som rask flaks når det gjelder karrieremuligheter; i mellomtiden representerer peonblomster hell generelt, men symboliserer også kjærlighet hvis de holdes i nærheten av sengekanter eller andre rekreasjonsområder.

Tips for å velge den beste planten

Når det gjelder valg av kontorplanter, kan det være en vanskelig prosess å finne den rette kombinasjonen av farger, former og høyder. Du vil ikke ha for mye grønt eller for mye av én farge; du vil ha akkurat den rette blandingen av størrelser, teksturer og fargenyanser for kontorpulten.

I følge Feng Shui-filosofien avgir planter subtile energier som vil påvirke arbeidsmiljøet ditt på en positiv måte. Dessuten har det vist seg å ha planter rundt seg å øke moralen og produktiviteten på jobben.

Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge den beste planten for skrivebordet ditt

 • Velg farge –Velg en plante som har flere forskjellige nyanser og fargetoner fra forskjellige punkter i løvet; dette gir visuell interesse.
 • Vurder stil –Avhengig av innredningsstilen på kontoret ditt, velg en plante med enten avrundede eller skarpe kanter, for eksempel bambus eller sukkulenter.
 • Tenk høyde -Unngå korte varianter som kaktus da disse tar opp mer visuell plass enn høyere planter.
 • Vurder tekstur -Velg planter med varierende tekstur fra voksaktige varianter til uklare pelslignende dekker.

En annen viktig faktor når du bestemmer deg for en kontorplante er hvor enkle de er å ta vare på. Mange kontorer har klimaanlegg som kan tørke ut jord; velg derfor fuktighetselskende varianter som gummitrær og slangeplanter som også kan takle lite lys og uregelmessig vanningsplan – noe som gjør dem til perfekte alternativer for ethvert lite vedlikehold innendørs.

I tillegg er visse arter som felebladfiken kjent for sin evne til å forynge bedervet luft ved å slippe oksygen ut i rommet om natten og skape en rolig og fredelig atmosfære – ideell for ethvert arbeidsmiljø.

Til slutt er størrelsen et annet nøkkelelement når du leter etter den riktige skrivebordsplanten som ikke er for stor, men som gjør en virkningsfull tilstedeværelse i enhver setting – se etter høye slanke arter som Dracaena fragrans 'Massangeana' eller delikate som Strelizia nicolai som ikke vil overmanne grunnleggende møbeloppsett samtidig som det skaper fargekontrast med blanke eviggrønne planter som kryper gjennom som Isolepsis nodosas knallgrønne stilker.

Egnede planter for kontorpulten

Kontorpulten er en viktig del av arbeidsplassen, og den må utstråle positiv energi og fremme produktivitet. Feng shui anbefaler at visse planter plasseres på kontorpulten, fordi hver plante har spesifikke egenskaper som kan gi fordelaktige egenskaper til de som jobber der.

En av nøkkelplantene for et kontorbord er Jade Plant (Crassula Ovata). Den er kjent for å være en av de beste feng shui-plantene fordi den gir en følelse av rikdom og overflod. Denne planten kan identifiseres ved sine tykkstilkede blader som er rødfarget hvis de dyrkes under mye sollys.

Som sådan er det ikke relatert til faktiske jade edelstener, som har en tendens til å komme i grønnaktige fargetoner. Tanken bak jadeplanten er at dens oppreiste form symboliserer lykke, mens fargemotivet bidrar til å tiltrekke positiv energi inn i kontormiljøet fra alle hjørner av rommet.

Money Tree (Pachira Aquatica) er et annet populært valg for kontorpulter på grunn av dets lykketiltrekkende krefter. Den har fått navnet sitt fra folklorehistorier der mynter ble satt inn i den som ofringer for lykke. Men bortsett fra denne interessante biten av trivia, ledsager Money Tree utmerkede luftrensende egenskaper.

LES Feng Shui My Work Office

Faktisk rangerer NASA det som et av deres beste valg for å fjerne giftstoffer fra inneluften; derfor fremme sunn inneluftkvalitet i arbeidsmiljøet. Money Tree har også store grønne blader, så det bør gi et godt uttrykk mot kjedelig bakgrunn i ethvert kontorskap eller arbeidsområde.

Til slutt er Peace Lily (Spathiphyllum) nok et godt valg for å pusse opp et ellers hverdagslig skrivebordsområde. Fredsliljer har lenge vært antatt å ha positiv symbolikk på grunn av sine hvite fargeblomster som står for håp og optimisme i henhold til gammel kinesisk kulturpraksis.

Det knallgrønne løvet gir også innslag av liv, slik at folk ikke føler seg overveldet av arbeidsmiljøet rundt seg, samtidig som de føler seg beroliget av noen hint av fred rundt seg. Samlet sett har fredsliljer en tendens til å være en universelt akseptert kilde til skjønnhet og ro når de plasseres i riktige miljøer som kontorer eller hjem også.

Vedlikeholdstips

1. Vann regelmessig: Sørg for at plantens jord er jevnt fuktig, men ikke gjennomvåt. De fleste planter liker å bli vannet bare når jorden har tørket ut litt; sjekk plantens behov ved å stikke fingeren ned i jorden. Hvis det fortsatt er vått eller fuktig, trenger du ikke vanne det ennå. Når jorden er tørr omtrent 1 tomme ned, er det på tide å gi mer vann.

2. Gi nok sollys: Ulike planter har forskjellige lyskrav; for eksempel krever noen potteplanter sterkt lys mens andre foretrekker et mer skyggefullt sted. Du kan finne ut om planten din får nok naturlig sollys ved å inspisere bladene.

Hvis løvet er blekt eller stripete med gult eller rødt, betyr det at det mest solrike punktet i hjemmet ditt ikke gir nok lyseksponering for optimal helse og vekst. Vurder å finne en alternativ plassering som i nærheten av et vindu eller skyvedør på terrassen som gir indirekte dagslys i relativt solrike perioder på dagen.

3. Gjødsle med jevne mellomrom: Gjødsling av potteplanten med noen ukers mellomrom bidrar til å gi ekstra næringsstoffer og næring som er avgjørende for optimal helse og vekst til de fleste planter - spesielt de som vokser på begrenset plass innendørs. Begynn med å grave opp et hull i det øverste jordlaget rundt plantens rotsystem og strø deretter inn litt granulatgjødsel (som en blanding som er spesifikk for innendørs planter).

Til slutt, bruk en kopp slik at overflødig gjødsel ikke vaskes bort for raskt. Å gjøre dette ett enkelt trinn kan utgjøre hele forskjellen når du prøver å holde innendørs blomstrende planter i live og trives hele året.

4. Sjekk for angrep: Å inspisere nye planer for vanlige skadedyr før du tar dem med hjem kan spare deg for mange stressende problemer i fremtiden. Det er best å sjekke både topp- og undersiden av blader, samt se nøye langs stilkene der skadedyr ofte gjemmer seg ubemerket til det er for sent.

Hvis du finner noe som bladlus, edderkoppmidd eller mellus - ikke bekymre deg for mye, da disse vanligvis kan behandles naturlig med hjemmelagde sprayer som neemolje blandet med vann eller insektdrepende såpe blandet med varmt vann.

Nedenfor er noen gode kontorbord Feng Shui-planter

 • Aloe Vera plante
 • Engelsk eføy
 • Penger Plant
 • Fred Lily
 • Gummitreplante
 • Jadeplante
 • Bambus palme
 • Konklusjon

  Feng Shui har eksistert i århundrer og er basert på å skape positiv energi i ethvert miljø. På det moderne kontoret er et nøkkelelement i Feng Shui å ha den rette planten for å skape ro og balanse. Selv om det er mange viktige faktorer å vurdere når du velger en kontorpultplante, er den viktigste vurderingen hvordan den forholder seg til ditt personlige rom.

  Det er visse planter som fremmer fokus, reduserer stress og gir en følelse av oppløfting. De beste Feng Shui-plantene for et kontorpult inkluderer liljer, bambus, jadeplanter, ficustrær og engelsk eføy.

  Liljer er kjent for å inspirere kreativitet og gi mental klarhet. De forbedrer også konsentrasjonen og bidrar til å redusere stressnivået på arbeidsplassen. Liljer kommer i mange forskjellige varianter, slik at du kan velge en som passer til innredningen på kontoret eller hjemmearbeidsområdet ditt. Bambus er et annet flott alternativ da det står for lang levetid og lykke til i kinesisk kultur. Den vil se fantastisk ut samtidig som den beroliger produktivitetsnivåene med sin skjønnhet.

  Jadeplanter har lenge vært anerkjent i Feng Shui som et symbol på lykke. De bringer klarhet både fysisk og mentalt ved å redusere unødvendig prat og negative vibber på hele arbeidsplassen. Når det gjelder planter med lite vedlikehold, er ficustreet sannsynligvis det beste valget da det krever minimalt med oppmerksomhet og trives selv i lavere lysnivåer.

  Engelsk Ivy har vært kjent for å gjenopprette fred og klarhet i tanker blant ansatte ved å frigjøre fredelige endorfiner i luften. Dens enkelhet er beroligende og dens livlige grønne fargen gir et naturlig preg til ethvert arbeidsmiljø.

  Arbeidsgivere som ønsker at teamene deres skal være kreative samtidig som de unngår distraksjoner forårsaket av stress, bør sterkt vurdere å legge til en eller flere av disse Feng Shui-plantene på skrivebordet. Hver type har unike fordeler og gir miljøer som bidrar til økt produktivitet samtidig som de forblir alternativer med lite vedlikehold. Deres beroligende tilstedeværelse vil bidra til å gjøre ansatte sunnere følelsesmessig samtidig som de fremmer positiv energi gjennom hele arbeidsområdet.

  Beste plante for kontorpult Feng Shui | Feng Shui Ny (1)

  Rita McGlothlin

  Hvis du leter etter veiledning om hvordan du bruker feng shui-prinsipper i ditt eget liv, så anbefaler jeg å sjekke ut bloggen min som et anerkjent feng shui-nettsted.

  Relaterte innlegg:

  • Lite kontor Feng Shui kontorbord
  • Beste plante for soverom Feng Shui
  • Best Plant For Feng Shui Wealth Corner
  • Feng Shui bambusanlegg på kontoret

  FAQs

  Where should plants be placed on desk feng shui? ›

  Focus on the top left corner of your desk (the wealth corner) for a special item. A pretty green plant (or money tree), citrine crystals, or a small flowing water feature are ideal wealth-attracting items in feng shui.

  Which direction should jade plant be placed in office desk? ›

  To encourage health, harmony and thriving business, place the Jade plant in the east direction. And if you wish to promote creativity and children's luck, it is recommended to set it in the west direction. Keeping it either in the southeast corner of the room or your desk is highly favourable and auspicious.

  What can I put on my office desk for good luck? ›

  Feng shui office: Objects to put on the desk

  For a perfect balance, your office desk should have these three objects: a ceramic or an earthenware piece, which denotes earth, for stability; a green plant, representing wood, for growth and a fluorite crystal for mental clarity.

  What plant brings money? ›

  Jade Plant

  Small, round, and vibrant leaves resemble jade coins and symbolize growth and wealth. Jade plants can bring wealth when placed on the east side of the home or offices. Jade plants are easy to care for but do have specific water needs. Adequate water and sunlight are essential for the jade plant's health.

  Which leaf is good luck? ›

  According to feng shui, the heart-shaped glossy leaves of golden pothos attract wealth and brings luck and happiness. Epipremnum aureum is also known as golden pothos, devil's ivy and money plant. This lovely plant is thought to bring wealth, prosperity, good health and good fortune to your home or office.

  What direction is best for plants to face? ›

  Placing your plants in south-facing windows will expose them to day-long sunshine and help them grow as strong as possible! Not sure which direction is south? Check your phone - most smart phones now include a digital compass app built in!

  Is it good to have plants on your desk? ›

  Office greenery and workplace productivity go hand in hand. Plants in the office improve air quality, attention span, creativity, stress reduction, and mood stabilization.

  Where should jade plants not be placed? ›

  They also prefer dry, arid environments, so avoid keeping it in the bathroom or kitchen where humidity is higher. Jade plants adapt to a wide range of temperatures, but they grow best in 65-70° Fahrenheit. Keep them away from cooling/heat vents and drafts, but aside from that they'll grow just fine indoors.

  Where is the best place to put a jade plant in feng shui? ›

  Placing a jade plant in the southeast (wealth and prosperity) sector of your home is very considered very lucky. A jade plant in a home office can improve business luck when placed in the southeast corner of the office, or southeast corner of your desk.

  Which jade plant is lucky? ›

  Flowering Jade Plant reflects well on the owner and symbolizes great friendship, luck and prosperity. The green leaves signify energy and the joy of friendship, and the flowers represent the fragrance of great friendship.

  How do I find the wealth corner of my office desk? ›

  To find the wealth corner of your office, stand in the doorway facing in and locate the left corner furthest from you. You can also locate the wealth corner of your desk in the same way; this will be especially helpful if your workspace is a desk in a shared or multifunctional room.

  How can I attract positive energy and good luck in office? ›

  The position of your office desk is very important as per Feng Shui. It should be placed in the farthest spot from your room's entrance. This affects your motivation and the spirit to get your work done. It should be facing the front door to your office.

  Which is the wealth corner of the desk? ›

  The upper-left section of the desk is connected to wealth, prosperity, and abundance. This is the best place for keeping a jar of coins and luxurious table plants. This area is governed by wood and it is a corner of finances, so anything that denotes value and growth is highly welcome.

  Which plant is gifted? ›

  Philodendron Plant Symbolism

  This plant symbolizes health, abundance, growth, and beauty(love for nature). This plant has been a muse for many modern artists. Gifting Philodendron plant to someone telling them that they are beautiful, or gift to someone who is in the growing phase of their life.

  What plant attracts money like a magnet? ›

  1. Jade Plant. The botanical name of the lucky Jade plant is Crassula Ovata. Jade plant attracts money as well as purifies indoor air.

  Which indoor plant is lucky for bedroom? ›

  Bamboo Plant

  This little plant represents the perfect balance of the universe. This plant is recognised by Feng Shui too to bring prosperity and good luck. It requires minimal care and should be placed in the southeast corner of the bedroom.

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Otha Schamberger

  Last Updated: 10/12/2023

  Views: 6095

  Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

  Reviews: 82% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Otha Schamberger

  Birthday: 1999-08-15

  Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

  Phone: +8557035444877

  Job: Forward IT Agent

  Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

  Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.