Chief Commercial Officer Stillingsbeskrivelse: Lønn, plikter og mer (2023)

Innholdsfortegnelse

 • Chief Commercial Officer Jobboppgaver
 • Jobbkrav til Chief Commercial Officer
 • Ferdigheter for Chief Commercial Officer
 • Chief Commercial Officer Arbeidsmiljø
 • Chief Commercial Officer Trender
 • Hvordan bli en Chief Commercial Officer
 • Fremskrittsutsikter
 • Eksempel på jobbbeskrivelse

Chief commercial officers (CCOs) er ansvarlige for å administrere salgs-, markedsførings- og kundeserviceinnsatsen til organisasjonen deres. De overvåker alle aspekter av selskapets kommersielle aktiviteter, inkludert produktutvikling, prisstrategier, reklamekampanjer, etc.

Handelssjefer rapporterer vanligvis direkte til administrerende direktør eller president og jobber tett med andre toppledere i ledergruppen. Deres jobb er å sikre at selskapet når sine økonomiske mål ved å maksimere inntektene og samtidig minimere kostnadene.

Chief Commercial Officer Jobboppgaver

En kommersiell sjef har vanligvis et bredt spekter av ansvar, som kan omfatte:

 • Utvikle planer for nye produkter eller tjenester basert på markedsundersøkelser og tilbakemeldinger fra kunder
 • Bygge relasjoner med sentrale interessenter i en organisasjon, inkludert ledergrupper, leverandører, leverandører og andre eksterne partnere
 • Lede utviklingen av kommersielle strategier for å nå salgsmål
 • Tjener som et bindeledd mellom markedsavdelinger og andre avdelinger i en organisasjon for å sikre levering av høykvalitets produkter og tjenester
 • Administrere lagernivåer og sikre at passende lagernivåer opprettholdes til enhver tid
 • Utvikle salgsstrategier som samsvarer med bedriftens mål for å nå inntektsmålene
 • Gjennomgang av økonomiske rapporter og budsjetter for å overvåke ytelse opp mot fastsatte mål
 • Skape en visjon for selskapets fremtidige retning ved å identifisere nye markeder, produkter og tjenester som vil øke fortjenesten
 • Opprette langsiktige partnerskap med leverandører, leverandører og andre eksterne parter for å sikre jevn drift av forretningsdriften

Chief Commercial Officer Lønn og Outlook

Lønnen til en chief commercial officer kan variere avhengig av deres utdanningsnivå, års erfaring og størrelsen og bransjen til selskapet. De kan også tjene ekstra kompensasjon i form av bonuser eller provisjoner.

 • Median årslønn:$175 000 ($84,13/time)
 • Topp 10 % årslønn:$495 000 ($237,98/time)

Ansettelsen av kommersielle sjefer forventes å vokse med en gjennomsnittlig hastighet i løpet av det neste tiåret.

Etterspørselen etter disse arbeiderne vil avhenge av den generelle helsen til økonomien og om selskaper fortsetter å investere i nye produkter og tjenester. Ettersom etterspørselen etter nye produkter og tjenester øker, vil også etterspørselen etter kommersielle sjefer øke.

(Video) MULTISUB《第二次拥抱爱情》01:全职太太婚姻失败,为夺回孩子重返职场,意外邂逅了小奶狗霸总,并再次重获爱情(《人生若如初见》《红楼梦》蒋梦婕、《那小子不可爱》刘特)❤️华语甜剧社

I slekt: Chief Commercial Officer Intervjuspørsmål og svar

Jobbkrav til Chief Commercial Officer

En kommersiell sjef trenger vanligvis følgende kvalifikasjoner:

Utdanning:De fleste kommersielle sjefer har en bachelorgrad i business, markedsføring eller et annet relatert felt. Noen selskaper foretrekker å ansette kommersielle sjefer med en mastergrad i forretningsadministrasjon (MBA). En MBA er et toårig program som inkluderer kurs og et avsluttende forskningsprosjekt.

Opplæring og erfaring:De fleste selskaper krever at deres kommersielle sjefer har minst fem års erfaring i en topplederrolle. Denne erfaringen kan omfatte en rekke roller, inkludert markedsføring, salg, drift, økonomi og forretningsutvikling. Noen selskaper foretrekker kanskje kandidater med erfaring i en spesifikk bransje, for eksempel produksjon eller teknologi.

Sertifiseringer og lisenser:International Association of Professional Facilitators tilbyr et sertifiseringsprogram for profesjonelle tilretteleggere. Denne sertifiseringen er valgfri, men kan hjelpe deg med å skille deg ut som en kandidat for CCO-jobber.

Ferdigheter for Chief Commercial Officer

Handelssjefer trenger følgende ferdigheter for å lykkes:

Strategisk tenkning:Kommersielle offiserer må være strategiske tenkere for å utvikle og implementere planer for å øke salg og inntekter. Dette innebærer å analysere gjeldende markedsforhold og trender for å finne ut hvilke produkter eller tjenester som skal tilbys og hvordan de skal markedsføres. Det innebærer også å tenke på de langsiktige målene til selskapet og hvordan de skal nås.

Markedsføring:Et selskaps kommersielle offiser overvåker selskapets markedsføringsstrategi og utviklingen av merkevaren. Denne rollen krever kunnskap om markedsføringstaktikker og strategier, inkludert hvordan man skaper et merkevarebilde, utvikler en markedsplan og lager markedsføringskampanjer. Kommersielle offiserer jobber også med andre bedriftsavdelinger for å utvikle og implementere markedsføringsstrategier.

Økonomistyring:Kommersielle offiserer er ansvarlige for å administrere selskapets økonomi, inkludert prognoser, budsjettering og analyse av økonomiske data. De bruker sine økonomistyringsferdigheter til å ta informerte forretningsbeslutninger og utvikle strategier som hjelper selskapet å vokse. Kommersielle offiserer bruker også sin økonomistyringskompetanse for å sikre at selskapet har ressursene det trenger for å operere.

Relasjonsbygging:Relasjonsbygging er evnen til å danne og opprettholde positive relasjoner med andre. Som kommersiell offiser kan du være ansvarlig for å utvikle og vedlikeholde relasjoner med leverandører, kunder og andre forretningspartnere. Denne ferdigheten kan hjelpe deg med å bygge tillit hos andre og oppmuntre til samarbeid.

Kommunikasjon:Kommunikasjon er en annen ferdighet som kommersielle offiserer bruker i karrieren. Som kommersiell offiser kan du bli pålagt å kommunisere med en rekke mennesker, inkludert kunder, leverandører, ansatte og andre representanter for selskapet. Effektiv kommunikasjon kan hjelpe deg med å formidle dine ideer og meldinger til andre, noe som kan hjelpe deg med å bygge sterkere relasjoner og forbedre ytelsen.

Chief Commercial Officer Arbeidsmiljø

Den kommersielle sjefen (CCO) er ansvarlig for den kommersielle suksessen til selskapet. CCO er ansvarlig for alle salgs-, markedsførings- og kundeserviceaktiviteter. CCO rapporterer til administrerende direktør og er medlem av ledergruppen. CCO jobber tett med andre medlemmer av ledergruppen for å utvikle og implementere selskapets strategi. CCO jobber også tett med salgs-, markedsførings- og kundeserviceteamene for å sikre at selskapets produkter og tjenester markedsføres og selges effektivt. CCO er ansvarlig for selskapets bunnlinje og skal sikre at selskapets inntekts- og resultatmål oppfylles. CCO jobber vanligvis lange timer og jobber ofte i helger og ferier.

Chief Commercial Officer Trender

Her er tre trender som påvirker hvordan Chief Commercial Officers jobber. Chief Commercial Officers vil måtte holde seg oppdatert på denne utviklingen for å holde ferdighetene sine relevante og opprettholde et konkurransefortrinn på arbeidsplassen.

Behovet for en Chief Commercial Officer

Rollen som chief commercial officer (CCO) blir stadig viktigere i virksomheter ettersom de ønsker å øke inntektene og fortjenesten. Dette er fordi CCO er ansvarlig for å utvikle og utføre markedsføringsstrategier som vil hjelpe selskapet å nå nye kunder og utvide sin markedsandel.

Ettersom behovet for en CCO vokser, øker også etterspørselen etter fagfolk som kan fylle denne rollen. Chief commercial officers er nødvendig for ikke bare å utvikle nye markedsføringsstrategier, men også for å gjennomføre dem og måle deres suksess. De må kunne tenke kreativt og ha en dyp forståelse av de nyeste markedsføringstrendene.

Mer fokus på kundeopplevelse

Kundeopplevelsen blir mer og mer viktig for bedrifter ettersom de streber etter å holde kundene fornøyde og beholde dem på lang sikt. Dette betyr at kommersielle sjefer må fokusere på å skape en positiv kundeopplevelse gjennom produkter, tjenester og interaksjoner.

For å skape en positiv kundeopplevelse, må kommersielle sjefer forstå hva som gjør kundene fornøyde og deretter jobbe for å gi det i alle aspekter av virksomheten deres. Dette inkluderer alt fra produktdesign til kundeservice.

Større vekt på digital markedsføring

Etter hvert som digital markedsføring blir viktigere, må kommersielle sjefer lære å bruke disse verktøyene til sin fordel.

Digital markedsføring lar bedrifter nå potensielle kunder på en rekke måter, for eksempel gjennom sosiale medier, søkemotorer og nettannonser. Ved å bruke disse verktøyene kan kommersielle sjefer komme i kontakt med potensielle kunder og drive salg.

Hvordan bli en Chief Commercial Officer

En karriere som Chief Commercial Officer (CCO) kan være utrolig givende. Det gir muligheten til å jobbe med en rekke team og avdelinger, og å ha innvirkning på den generelle suksessen til selskapet.

For å bli en vellykket CCO, må du ha en sterk forståelse av virksomheten og dens mål. Du må også kunne se det store bildet og forstå hvordan teamets arbeid passer inn i det større bildet. Du bør kunne kommunisere effektivt både internt og eksternt, og ha gode problemløsningsevner.

Det er også viktig å kunne administrere tiden din effektivt og holde deg oppdatert på alle de siste trendene i bransjen din.

Fremskrittsutsikter

Stillingen som chief commercial officer (CCO) er relativt ny, så det er ingen fast vei for avansement. Generelt kommer CCOer fra en rekke bakgrunner, inkludert salg, markedsføring og forretningsutvikling. De kan ha startet sin karriere innen et av disse feltene og blitt forfremmet til CCO, eller de kan ha blitt ansatt utenfor selskapet for sin ekspertise på et bestemt område.

CCO-er rapporterer vanligvis til administrerende direktør, og de kan også ha direkte rapporter, for eksempel visepresidenter for salg, markedsføring og forretningsutvikling. Etter hvert som selskapet vokser, kan CCO være ansvarlig for å ansette og administrere et større team. I større selskaper kan CCO også være ansvarlig for strategi og planlegging, og han eller hun kan samarbeide med styret om initiativer for å vokse virksomheten.

Chief Commercial Officer Stillingsbeskrivelse Eksempel

Chief Commercial Officer (CCO) er ansvarlig for den kommersielle suksessen til selskapet ved å maksimere inntekter og markedsandeler. CCO vil utvikle og gjennomføre den kommersielle strategien i tråd med selskapets overordnede forretningsstrategi. Han eller hun vil være ansvarlig for alle aspekter av selskapets salgs-, markedsførings- og forretningsutviklingsaktiviteter. CCO vil også være ansvarlig for å bygge og vedlikeholde relasjoner med nøkkelkunder, partnere og andre interessenter.

Den ideelle kandidaten vil ha en dokumentert merittliste i kommersielle lederroller, med en dyp forståelse av selskapets produkter, markeder og kunder. Han eller hun vil være en strategisk tenker med evnen til å utvikle og gjennomføre planer for å oppnå kommersiell suksess. CCO vil være en sterk kommunikator med gode mellommenneskelige og presentasjonsevner. Han eller hun vil være en lagspiller med evnen til å lede og motivere et team med fagfolk innen salg, markedsføring og forretningsutvikling.

Plikter og ansvar

 • Utvikle og gjennomføre kommersielle strategier som støtter selskapets overordnede forretningsmål
 • Drive topplinjeinntektsvekst ved å lede alle aspekter av salgsorganisasjonen, inkludert, men ikke begrenset til: rekruttering, opplæring, coaching, resultatstyring, kompensasjon og territoriumplanlegging
 • Opprette og administrere relasjoner med nøkkelkontoer og kunder
 • Arbeid tett med andre medlemmer av ledergruppen for å utvikle og implementere langsiktige planer og strategier
 • Overvåke utviklingen og gjennomføringen av markedsføringsplaner og initiativer designet for å øke merkekjennskapen og øke etterspørselen
 • Analyser kundedata og markedstrender for å identifisere nye forretningsmuligheter
 • Utvikle prisstrategier som maksimerer lønnsomheten og samsvarer med selskapets samlede verdiforslag
 • Forhandle og administrere kontrakter med nøkkelpartnere og leverandører
 • Administrere utvikling og implementering av kanalpartnerprogrammer
 • Overvåke utviklingen og gjennomføringen av kundelojalitets- og oppbevaringsprogrammer
 • Direkte utvikling og gjennomføring av direkte markedsføringskampanjer
 • Administrere utvikling og implementering av e-handelsinitiativer

Nødvendige ferdigheter og kvalifikasjoner

 • 15+ års kommersiell ledererfaring i en global organisasjon, med suksess i utvikling og gjennomføring av vekststrategier
 • Bevist evne til å lede og inspirere team til å oppnå resultater i et raskt, stadig skiftende miljø
 • Eksepsjonelle analytiske ferdigheter og erfaring med å bruke data for å drive beslutningstaking
 • Fremragende kommunikasjons- og presentasjonsevner, med evne til å påvirke og bygge relasjoner på alle nivåer
 • Strategisk tenker som også kan brette opp ermene og få ting gjort
 • Bachelorgrad påkrevd; MBA eller annen avansert grad foretrekkes

Foretrukne ferdigheter og kvalifikasjoner

 • Erfaring fra teknologibransjen
 • Erfaring fra å jobbe for et oppstarts- eller vekstselskap
 • Dyp forståelse av digital markedsføring og e-handel
 • Internasjonal erfaring
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 07/10/2023

Views: 5621

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.