De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (2024)

Ik HOU van pompoenen en zodra het september is gaan de pompoenboerderijen, pompoenkramen en pumpkin patches in Nederland gelukkig weer open! In deze blog vind je een overzicht van de leukste plekken voor pompoenen kopen in Nederland. Ik hoop dat er een adresje bij jou in de buurt bij zit!

Pompoenen in Brabant & Limburg

We beginnen met de locaties in het zuiden van het land. Waar in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant kun je de mooiste pompoenen kopen? Hieronder volgen enkele kramen, pompoenwinkels en zelfs een plek waar je pompoenen zelf van het veld kunt snijden!

1. POMPOENENWINKEL in Drunen (brabant)

Van alle pompoenkramen in Brabant waar we tot nu toe zijn geweest, is de Pompoenenwinkel in Drunen absoluut mijn favoriet. Niet alleen hebben ze hier echt ontzettend veel verschillende soorten. De pompoenen liggen allemaal op soort gesorteerd, zijn écht mooi, goed te betalen en er staat bij elke soort een kaartje met informatie over de pompoen. Bij alle pompoenen staat ook of ze eetbaar zijn of niet, hoe ze smaken en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.

Website: Pompoenenwinkel
Adres: Duinweg 52, 5151RK Drunen

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (2)
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (3)

2. Boer Simon in Diessen (Brabant)

Eén van de leukste plekjes hier in de buurt is het pompoenenveldje van boer Simon. Hij is niet actief op social media en heeft geen website, maar je kunt hem wel mailen en appen. Op zijn pompoenveld mag je zelf pompoenen uitkiezen en van de plant afsnijden! Het is echt super leuk, vooral samen met kinderen, maar ook gewoon samen met je lief. In september elke zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Je betaalt €1,50 per kilo. Neem wel contant geld mee!

Adres: Goorweg 4, 5087 TC Baarschot, Diessen
Contact: bel: 0616981313 of e-mail: simonspompoenen@hotmail.com

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (5)
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (6)

3. De Leropper Tuin (Limburg)

Wat een aantal jaren begon als hobby is ondertussen uitgegroeid tot een grote bedrijfstak voor De Leropper Tuin. In de volle grond kweken ze er verschillende pompoenen, kalebassen, cucumissen en pepertakken. Hiermee kun je je huis en tuin helemaal in herfstsferen brengen.

De pompoenen worden in het gezellige winkeltje aan huis verkocht. De Leropper Tuin is elke dag open. Vanaf eind augustus starten ze met de verkoop van pompoenen (de vroege soorten). Daarna komen er elke week nieuwe soorten bij!

Adres: Wiedestraat 11, Lerop
Contact: De Leropper Tuin

4. Sanders Pompoenen & Exoten (Brabant)

Het volgende adresje bevindt zich in Sprang-Capelle! Om eerlijk te zijn is het nogal een chaos bij Sanders. Maar wel een gezellig zootje. Je kunt er allerlei soorten pompoenen kopen, er is een winkeltje waar je groente en fruit koopt. En op zaterdagen mag je zelf pompoenen van het veld snijden (als ze er nog zijn). Er is ook een leuk fruitwinkeltje.

Adres: Wendelnesseweg Oost 32, Sprang-Capelle
Contact: via de website

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (7)
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (8)

5. Pompoenerie in Best (Brabant)

In Best op de oprit van de Pompoenerie staan tientallen pompoenen uitgestald. Het gaat hier – zoals bij zoveel pompoenkraampjes – puur op vertrouwen. Je kiest je pompoenen uit van de tafels onder de overkapping en doet het geld in de brievenbus van het woonhuis. Naast het huis en aan de overkant van de weg vind je het pompoenveld waar de pompoenen elke dag vers worden geoogst.

Adres: Broekstraat 13, 5684 LW Best
Contact: PompoenerieBest.nl

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (9)
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (10)

6. Boerderijwinkel Frijns in Jabeek (Limburg)

In Jabeek en omstreken een waar begrip: de boerderijwinkel van John Frijns. In december vind je er prachtige kertstbomen, maar vanaf eind augustus kun je er terecht voor een groot assortiment aan pompoenen (die allemaal met de hand voor je worden gewassen). De pompoenen liggen buiten op het pleintje uitgestald. Echt prachtig om te zien (heb ik begrepen).

Adres: Dorpsstraat 38, Jabeek (in de buurt van Sittard)
Contact: Bekijk de Facebook-pagina

7. De Pompoenwinkel (Zeeland)

Op de vruchtbare klei van het Zeeuwse eiland Noord-Beveland groeien de pompoenen prima onder de meeste zonuren van Nederland. Naast grote diversiteit hechten ze bij de Pompoenwinkel veel waarde aan houdbaarheid en kleur van de pompoenen en kalebassen. De winkel ziet er op de foto’s echt super gezellig uit. En buiten maken ze er ook een feestje van.

Adres: Geersdijkseweg 20, Geersdijk
Contact: DePompoenwinkel.nl

8. Charlotte ’s Pompoenen (Zeeland)

Van september t/m oktober kun je bij Charlottes Pompoenen in Ijzendijke (Zeeuws-Vlaanderen) terecht voor meer dan 400 soorten mooie pompoenen en kalebassen. Maar ook sierkomkommers, pepers en aubergines. Je kunt het pompoenpad bewandelen en winkelen in de decoshop. Charlotte organiseert ook allerlei evenementen en je kunt er terecht voor leuke groepsuitjes.

Adres: Watervlietseweg 15, Ijzendijke
Contact: via charlottespompoenen.nl

Pompoenen in Zuid- en Noord-Holland

Waar vind je de leukste pompoenboerderijen en pumpkin patches in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht? Hieronder vind je mijn favoriete adresjes!

9. Pompoenboerderij Onderdijk

In en rond de oude koeienschuur van Pompoenboerderij Onderdijk zijn duizenden pompoenen en kalebassen opgesteld tussen oude gereedschappen en andere leuke spulletjes. Je vindt er ook opgemaakte mandjes, pompoencadeautjes en heerlijke eetbare pompoenen. Pompoenboerderij Onderdijk is open van september tot ergens in november, zolang de voorraad strekt.

Adres: Dirkbijvoetsweg 19 in Wervershoof
Contact: via de Facebookpagina

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (11)
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (12)

10. Pumpkin Factory in Lisse (Zuid-Holland)

Dit adresje wordt door veel mensen als favoriet aangemerkt! Monique’s Pumpkin Factory is hartstikke gezellig om te bezoeken. Monique heeft ook een pluktuin, vlak in de buurt van waar de pompoentjes verkocht worden. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar volg Monique al een paar jaar op Instagram en het lijkt me zo’n gezellige plek!

Adres: Achterweg-Zuid 94, Lisse
Contact: Pumpkin Factory

11. Polder Pompoen (Noord-Holland)

Bij Polder Pompoen vind je volgens eigen zeggen ‘de mooiste pompoenen van Westfriese bodem’. Vanaf september zijn de pompoenen en kalebassen weer verkrijgbaar bij het winkelhart van Niedorp (bij de Action) en op de dijk in Kolhorn. Op beide locaties liggen ze mooi uitgestald op de kramen.

Contact: via Facebook of Instagram

12. De Marlequi in Warmerhuizen (Noord-Holland)

De Marlequi is een van de grootste pompoenenkwekerijen in Noord-Holland. Ze hebben er eetbare pompoenen en pompoenen voor de sier. De keuze is enorm. Naast de bekende grote, knaloranje pompoenen verkopen ze ook Turkse mutsen, Butternut, Patissons en flespompoenen in de winkel…. Groot, klein, voor ieder wat wils. In een enorme variëteit aan kleuren en formaten. Voor eind september staat er ook weer een gezellige pompoenenfair gepland.

Adres: Trambaan 5a in Warmenhuizen
Contact: Marlequi.nl

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (13)

13. De Swaan (Noord-Holland)

Van eind september tot eind oktober ligt het speelplein De Swaan weer vol met pompoenen & kalebassen. Een bijzonder leuke en kleurrijke periode. Je kunt hier ook pompoensnijden en pompoenschilderen en er zijn leuke pompoen/kalebasmandjes te koop om gezellig op tafel te zetten.

Adres: Wagenweg 2, Langedijk
Contact: deSwaan.nl

14. Pompoenboerderij Bos

In de herfst is het een oranje zee van pompoenen bij Pompoenenboerderij Bos. De boerderij is ontstaan als hobby. Kees en Miriam Bos runnen de pompoenenkwekerij. De pompoenen worden in mei gezaaid en in augustus / september geoogst. Alle pompoenen worden gewassen en gesorteerd op grootte. Je kunt pompoenen in alle soorten en maten aan de deur kopen.

Adres: Almersdorperweg 26, Opperdoes
Contact: Boerderij Bos

Pompoenen in Gelderland, Drenthe & Overijssel

Dan de provincies Gelderland, Drenthe en Overijssel. Ook hier zijn heel wat pompoenenschuren, pompoenveldjes en pompoeneries te vinden. Hieronder vind je mijn favorieten.

15. Pompoenerie Twente (Overijssel)

De Pompoenerie in Twente werd me getipt door één van mijn volgers. Een superleuke plek als ik de foto’s op Facebook en Instagram zo bekijk! De schuur ligt vol met allerlei soorten pompoenen en kalebassen en op het terrein voor de schuur ligt ook vanalles uitgestald. Mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker even een bezoekje brengen aan dit toffe bedrijf. Marc zal je dankbaar zijn!

Adres: Broekdijk 61a, Mander (Overijssel)
Contact: via Facebook of Instagram

16. Pompoenen Drenthe (Drenthe)

Pompoenen Drenthe teelt en verkoopt elk jaar honderden pompoenen op hun pompoenboerderij in Erica. Je kunt bij ze terecht voor sierpompoenen, Halloween pompoenen en eetbare pompoenen. Ze hebben o.a. flespompoen, oranje Hokkaido, Spaghettipompoen, Kabocha en de ‘gewone’ pompoen (voor Halloween).

Adres: Verlengdevaart NZ 164, Erica
Contact: Pompoenen Drenthe

17. Gerbens Pompoenenschuur (Overijssel)

Gerben kweekt al sinds zijn 9e pompoenen. En Gerbens pompoenenschuur is dan ook een begrip in Bornerbroek en omgeving. Ook dit jaar kun je weer terecht in zijn schuur voor een scala aan prachtige pompoenen. Het ziet er echt hartstikke gezellig uit. Op de Facebook-pagina deelt Gerben regelmatig foto’s van zijn pompoenenplanten en de rijpende vruchten op het veld. Leuk om in de gaten te houden!

Adres: Lohuisstraat 19, Bornerbroek
Contact: via Facebook

18. Groentehof Poelen (Gelderland)

Een echte pumpkin patch! In september kun je elke zondag bij Groentehof Poelen in Groesbeek terecht om zelf pompoenen uit te kiezen en van het veld te plukken (of eigenlijk: te snijden). Er is ook een pompoenenspeurtocht, een pompoenen- en kalebassenmarkt en je kunt op het terras met wijds uitzicht over de heuvels van pompoensnacks genieten.

Adres: Derdebaan 12, Groesbeek
Contact: via Facebook

Pompoenboerderijen in Utrecht en Flevoland

Zijn er nog leuke plekken in Utrecht en Flevoland waar je pompoenen kunt kopen? Hieronder vind je de locaties van pompoenboerderijen en pompoenwinkels die ik heb gevonden!

19. Boerderij van Stee (Flevoland)

Net buiten Lelystad vind je Boerderij van Stee, waar ze elk jaar prachtige pompoenen verkopen in de kramen op het veld. Op de website vind je een overzicht van de verschillende soorten die het team van Boerderij van Stee allemaal kweekt.

Adres: Zeeasterweg 30, Lelystad
Contact: via BoerderijvanStee.nl

20. Pompoenkwekerij Puur van ’t Land (Utrecht)

Eli Bosboom en zijn opa Joop van Rijn kweken sinds een aantal jaar samen pompoenen in Bunnik. Ze leveren onder andere aan de pompoenendag in Houten en je kunt de pompoenen natuurlijk ook kopen bij hen aan huis. Ik moest trouwens heel hard lachen om de foto’s met ‘rariteiten’ op de website van Eli. Daar zitten me toch een paar gekke exemplaren tussen.

Adres: Rijsbruggerweg 1a, Bunnik
Contact: via Puurvantland.nl

Pompoenboerderijen: waar ga jij heen?

Uiteraard zijn er – naast deze ‘grotere locaties’ door heel het land wel kleinere kraampjes te vinden waar pompoenen te koop zijn. En er vinden dit jaar ook allerlei gezellige pompoen-evenementen plaats. De oplettende kijker heeft waarschijnlijk gemerkt dat niet alle provincies genoemd staan in deze blog. Dat komt omdat ik een quality check doe en alleen pompoenboerderijen, pompoenschuren en pumpkin patches in deze lijst heb opgenomen die mij de moeite van het bezoeken waard zijn.

In de provincies Friesland en Groningen ben ik nog niet veel tegengekomen. Mocht jij een supertoffe locatie kennen in één van deze provincies, laat het me dan zeker even weten. Wellicht kan ik jouw suggestie nog aan deze lijst toevoegen! Welke van deze locaties staat dit jaar op jouw lijst om te bezoeken? Ik hoor het graag in de reacties hieronder!

Meer leuke blogs:

  • Herfstdecoratie in de tuin | gezellig Pompoenkraampje
  • Herfstdecoreren met Celastrus (Bittersweet) takken
De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland (2024)

FAQs

De tofste pompoenboerderijen & pompoenveldjes in Nederland? ›

Pompoenen kopen in heel Nederland. Natuurlijk kun je, naast bij de boer, ook bij diverse tuincentra terecht om pompoenen te kopen. Zoals bijvoorbeeld de Intratuin of Groenrijk. Ook hier kun je voor een paar euro prachtige pompoenen vinden.

Waar kan je pompoen halen? ›

Pompoenen kopen in heel Nederland. Natuurlijk kun je, naast bij de boer, ook bij diverse tuincentra terecht om pompoenen te kopen. Zoals bijvoorbeeld de Intratuin of Groenrijk. Ook hier kun je voor een paar euro prachtige pompoenen vinden.

Waar worden pompoenen gekweekt? ›

Pompoenen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Ze worden in Nederland geteeld en zodra ze op zijn worden ze geïmporteerd uit Argentinië, Spanje en Egypte.

Is pompoen altijd te koop? ›

Normaal gesproken kun je vanaf half augustus de eerste pompoenen al vinden op verschillende pompoenboerderijen. Vanaf september zijn bij elk pompoen verkooppunt pompoenen te koop. Omdat niet alle pompoenen even snel rijpen zijn sommige soorten eerder klaar en anderen pas later.

Wat is het seizoen voor pompoen? ›

Pompoenen zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar, maar de grootste inlandse vollegrondoogst van pompoenen valt in september en oktober. Ze worden voornamelijk aangevoerd uit eigen land, Frankrijk, Turkije en Spanje.

Hoe kun je zien of een pompoen eetbaar is? ›

Koop je pompoenen aan de kant van de weg, klop dan op de pompoen. Maakt deze een hol geluid dan heb je waarschijnlijk een sierkalebas te pakken. Die bevatten alleen maar een harde schil en nauwelijks vruchtvlees. De eetbare pompoen zijn zwaarder en klinken "vol".

Wat is de lekkerste pompoen? ›

De oranje pompoen

Door de zachte smaak is hij perfect in gerechten met veel smaakmakers zoals chutney en curry. Ook wordt deze pompoen veel gebruikt voor de bekende pompoensoep. De zoete smaak doet het ook goed in taarten, cakes en muffins, zeker de moeite waard om eens te proberen!

Is pompoen het hele jaar verkrijgbaar? ›

Bij pompoen denken we snel aan de herfst en dat is ook niet zo gek. Het oorspronkelijke seizoen van pompoen is namelijk van begin oktober t/m eind december. Tegenwoordig zijn pompoenen echter het hele jaar rond te koop, zowel uit Nederland als uit het buitenland.

Is rauwe pompoen giftig? ›

"Het beste wat je kunt doen is proeven van de rauwe pompoen. Als hij zeer bitter smaakt en een beetje irriteert in de mond, spuw je hem best meteen uit. Dan mag je hem zeker niet opeten."

Is pompoen goed voor je? ›

Pompoen bevat weinig kilocalorieën en veel vezels. Ideaal dus als je gezond wilt eten. De vezels zorgen ervoor dat je goed gevuld bent en helpen je darmen gezond te houden. Daarnaast krijg je via pompoen lekker veel ijzer, calcium, vitamine C en E binnen.

Hoe kweek je een pompoen? ›

Graaf voor elke pompoen een gat van ongeveer 20 cm breed en 20 cm diep. Laat daarbij 2-3 meter ruimte tussen de planten en rijen. Vul elk gat met potgrond en bodemverbeteraar of goed verteerde stalmest. Pompoenen hebben een rijke en vruchtbare bodem nodig om een goede oogst op te leveren.

Hoe krijg je de grootste pompoen? ›

De eerste weken van de groei gaan vrij traag, maar eenmaal de plant begint te ranken, is het werk nauwelijks bij te houden. Wanneer men de ranken ingraaft of bedekt met grond, worden er extra wortels aangemaakt aan de bladoksels. Extra wortels betekent extra voeding opname en dit resulteert in een grotere pompoen!

Welke pompoen om uit te hollen? ›

Kies een geschikte pompoen

Flespompoen, kabocha, soeppompoen: pompoenen zijn er in alle soorten en maten. Voor een pompoen uithollen zijn de 'gewone' oranje exemplaren het handigst.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated:

Views: 6138

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.