En enmannsblokade mot det amerikanske militæret (2023)

michael barbaro

Fra New York Times heter jeg Michael Barbaro. Dette er «The Daily».

[MUSIKK SPILLER]

De siste månedene har en enkelt senator, Tommy Tuberville, blokkert hundrevis av forfremmelser innen det amerikanske militæret som en politisk protest mot Biden-administrasjonen. I dag forklarer min kollega, Karoun Demirjian, hva som ligger bak blokaden hans og hvorfor militære ledere sier at det begynner å bli en trussel mot nasjonal sikkerhet.

[MUSIKK SPILLER]

Det er mandag 24. juli.

[MUSIKK SPILLER]

Karoun, fortell oss om denne republikanske senatoren, Tommy Tuberville, som er veldig i sentrum av dette månederlange dramaet.

karoun demirjian

Så Tommy Tuberville er sannsynligvis best kjent for den generelle befolkningen som en stor trener for Auburn Universitys fotballag.

høyttaler 1

Tommy Tuberville får en ny dusj som -

karoun demirjian

Han tok Auburn til flere seire over Alabama enn noen andre hadde. Og det var hele hans offentlige personlighet inntil han bestemte seg for å arrangere sin første politiske kampanje.

Tommy tuberville

Slik jeg ble oppdratt, før en fotballkamp, ​​sto du for å hedre Amerika. Og etter kampen knelte du for å ære Gud.

karoun demirjian

Og løp for Alabamas senatsete i 2020.

Tommy tuberville

Så jeg går ut av sidelinjen og inn i kampen. Som din senator vil jeg ha president Trump tilbake. Vi kan ikke kjøpes, og vi vil ikke trekke oss tilbake.

karoun demirjian

Og han vinner.

michael barbaro

Ikke sant.

karoun demirjian

Så Tuberville ankommer Washington tre dager før 6. januar. Det er klart at DC er i uro. Og vi hører ikke så mye fra ham, bortsett fra at han er en av de MAGA-gutta som nylig er på kontoret i 2021. Det er ikke før neste år sommeren 2022, ærlig talt, at problemet som vil ende opp med å definere han begynner å dukke opp. Og det er at Høyesterett slår ned «Roe v. Wade». og det skaper dette lappeteppet av forskjellige abortlover i forskjellige stater rundt om i landet.

Så folk streber etter å finne ut hvordan de skal navigere i dette nye lappeteppet i en post-Roe-verden. Og en organisasjon som møter mye press for å gjøre noe er Pentagon. Forsvaret har en litt unik situasjon. De distribuerer tjenestemedlemmer til stater over hele landet på steder med ulike nivåer av tilgang til reproduktiv omsorg.

michael barbaro

Ikke sant.

karoun demirjian

Og så blir spørsmålet om de kommer til å diktere en politikk som vil utjevne det spillefeltet for alle forskjellige tjenestemedlemmer, uavhengig av hvor de er stasjonert. Så hvis du er basert i Massachusetts, har du en relativt lik mulighet til å få tilgang til abort, reproduktiv omsorg, uansett hva det måtte være som noen basert i Alabama fordi medlemmer av militæret ikke får velge hvor de er stasjonert.

michael barbaro

Ikke sant. Plutselig forbyr et par dusin stater abort. Og tjenestemedlemmer kan være i disse statene, eller de kan være i stater der det er helt lovlig i en verden etter Roe.

karoun demirjian

Absolutt. Og det tar Pentagon lang tid å komme opp med hva dens politikk kommer til å være. Det er ikke før i februar i år at de faktisk sier: OK, det vi skal gjøre er at vi kommer til å tilby fri og reisegodtgjørelse til alle som trenger å reise ut av staten for å få en abort eller noe. annen form for reproduktiv omsorg som ikke tilbys i staten der du er stasjonert. Og Tommy Tuberville sier, å nei, du kommer ikke til å gjøre det.

michael barbaro

Og hvorfor er han opprørt over denne regjeringsløsningen til en post-Roe-verden for soldater som kan trenge abort?

karoun demirjian

Vel, det er to grunner. Politisk er det ganske klart hvor Tuberville kommer fra. Han kommer fra Alabama. Han stilte på en veldig konservativ republikansk plattform. Og for ham er det logiske stedet som spiller bra hjemme, gitt hvor staten hans er, gitt hvor han har vært politisk, at du ikke stemmer for abort. Du lar ikke aborter skje. Det fungerer ikke med ditt merke av republikanisme.

Det andre argumentet han kommer med er at det er ulovlig, at det er føderale lover som sier at du ikke kan bruke penger på en abort. Og argumentet hans er at å bruke penger for å legge til rette for en abort er i utgangspunktet nøyaktig det samme. Og så stiller han et ultimatum til Pentagon og sier, hvis du går videre med denne politikken, kommer jeg til å hindre deg fra å kunne fremme noen av dine generaler eller admiraler fordi Senatet faktisk må si, OK, vi godkjenner for at de tingene skal skje.

Det er virkelig sjelden at noen faktisk sier at jeg ikke kommer til å la uniformerte seniormedlemmer av militæret gå opp i rang fordi det er et lederspørsmål i militæret. Og det er på en måte en av de tredje sporene som politikere ikke rører. Men det gjorde Tuberville, og det var trusselen han kom med.

michael barbaro

Og hva er svaret fra militæret, fra Biden-administrasjonen på den trusselen?

karoun demirjian

De ignorerer det i utgangspunktet, og de går videre og implementerer politikken uansett i mars. Og så når den neste gruppen av senior militære forfremmelser kommer opp på senatgulvet, prøver demokratene å gå gjennom det, og Tuberville sier nei.

høyttaler 2

Senior senator fra Alabama.

Tommy tuberville

Forbeholder retten til å protestere.

michael barbaro

Jeg protesterer. Han gjør godt på trusselen.

Tommy tuberville

Jeg holder DOD-nominasjonene fordi forsvarsministeren prøver å presse gjennom en massiv utvidelse av skattebetalersubsidierte aborter.

karoun demirjian

Og han holder denne talen og forklarer at jeg fortalte deg hva begrepene var. Jeg fortalte deg hva jeg trengte at du skulle endre angående denne politikken, hvordan jeg ikke var ok med at du fikk den på plass. Du gjorde det uansett, så jeg gjør det jeg truet med at jeg ville gjøre.

Tommy tuberville

Jeg protesterer, og jeg vil fortsette å protestere mot eventuelle nominerte så lenge denne ulovlige nye abortpolitikken er på plass. Amerikanerne vil ha et militær fokusert på et nasjonalt forsvar. Og det er det jeg kjemper for.

[MUSIKK SPILLER]

michael barbaro

OK, vel, forklar hvordan Tuberville, en enkelt senator hvis parti, det republikanske partiet, er i mindretall i senatet, har evnen til å være en enmannsblokade på enhver forfremmelse i seniorrekkene i det amerikanske militæret fordi det virker vanskelig. å vikle hodet rundt.

karoun demirjian

Ikke sant. Så dette kommer inn i reglene og den mystiske innfølingen av hvordan Senatet fungerer. Det er et veldig merkelig sted. Men i bunn og grunn, for å kunne gjøre hva som helst uten å måtte hoppe gjennom en rekke tidskrevende prosessuelle hindringer, trenger du det som kalles enstemmig samtykke.

Du trenger at alle senatorene bare sier: OK, jeg bryr meg ikke. Gå videre. Gjør det. Og så kan du få gjort en hel masse ting som ellers ville suge opp mye tid på gulvet. Militære forfremmelser er en av disse tingene som tradisjonelt har blitt gjort med enstemmig samtykke fordi alle støtter det uniformerte militæret.

michael barbaro

Ikke sant.

karoun demirjian

Men det betyr at enhver senator har overdimensjonert innflytelse fordi de kan nekte deg enstemmig samtykke. Plutselig, når du har en senator som sier, absolutt ikke, nei, du har ikke den enstemmigheten. Og det er det som gir Tuberville muligheten til å ha en enmannsblokade mot stort sett hele militæret og hele måten ting har skjedd i Senatet i flere tiår etter tiår.

michael barbaro

Så Tuberville har vellykket utnyttet en funky liten logistisk virkelighet med enstemmig samtykke.

karoun demirjian

Ja, det gjør han. Og så gjør han det igjen og igjen. Og ukene går. Og så blir spørsmålet for alle andre, hvordan får vi Tuberville til å stille opp? Han og forsvarsministeren har en telefon noen uker etter protesten, og forsvarsministeren prøver å forklare hvorfor det er en dårlig idé. Og Tuberville er ikke overbevist. Og han forlater den samtalen og sier, nei, dette var ikke nok for meg. Jeg vil ha denne politikken endret.

Hans GOP-kolleger i senatet er heller ikke komfortable med det han gjør. Det er mange forsvarshauker i deres rekker. De er ikke komfortable med å rote med militærets evne til å gjøre jobben sin. Men det meste de er villige til å si, offentlig i det minste i begynnelsen, er jeg enig i protesten din i hovedsak, men må du gjøre det på denne måten? For husk, GOP liker heller ikke abort, og de liker ikke denne Pentagon-politikken.

Flere uker går. Og på den tiden prøver demokratene om og om igjen og om igjen å ta opp disse kampanjene for å få dem gjennom gulvet. Og hver gang er Tuberville der og sier, nei, jeg protesterer. Og så det som blir klart er at Tuberville krever at denne saken skal løses ved en kongresslov.

Det Tubervilles grunnleggende klage er at administrasjonen, forsvarsdepartementet, ikke burde vært i stand til å gjøre dette på egenhånd. Og det han ønsker er at Kongressen faktisk skal diktere hva politikken skal være. Det betyr enten en handling fra Kongressen for å tvinge Pentagon til å oppheve sin politikk for adgang til abort, eller proaktivt vedta en lov som sier at politikken, det er loven. Og hvis de ikke klarer det, hvis lovgivere ikke kan få den loven gjennom Kongressen, vil han at Pentagon skal oppheve sin politikk.

michael barbaro

Så for ham er det en alt eller ingenting-tilnærming. Og det høres ikke ut som en som er logistisk og politisk sannsynlig å gå hans vei, fordi senatet selvfølgelig kontrolleres av demokrater. Så dette fortsetter bare å trekke ut uke etter uke, måned etter måned. Og jeg er nysgjerrig, hva blir virkningen av denne ene mannen, alt eller ingenting-blokaden?

karoun demirjian

Etter hvert som blokaden fortsetter, vokser og vokser etterslepet til disse senior uniformerte kommandantene som ikke har blitt forfremmet. Så det som opprinnelig var dusinvis, blir hundrevis. Det er nå også blitt virkelig synlig og håndgripelig fordi det påvirker de felles stabssjefene.

Nå består de felles stabssjefene av de øverste uniformerte tjenestemennene i hver av tjenestegrenene. De er også, som et organ, det øverste militære rådgivende mannskapet for presidenten. Og i løpet av sommeren kan vi havne i en situasjon der over halvparten av Joint Chiefs faktisk ikke har Senatet bekreftelse, slik den tradisjonelle prosessen er.

De vil være steder okkupert av fungerende tjenestemenn, men de er midlertidige og de har ikke kongressens myndighet og velsignelse til å gjøre endringer, til å ta beslutninger om politikk. Og det er egentlig det som utløser alarmklokkene nå.

høyttaler 3

En av fem medlemmer av det amerikanske militæret er kvinner. Abortlover i dette landet som nå blir vedtatt, har absolutt en effekt på deres vilje til å fortsette å tjene i uniform, eller til -

karoun demirjian

Og du begynner å høre seniormedlemmer av militæret.

høyttaler 4

Dette er et nasjonalt sikkerhetsproblem. Det er et beredskapsproblem. Og vi bør ikke tulle oss selv. Og jeg tror ethvert medlem av Senatets væpnede tjenesters komité vet det.

karoun demirjian

Forsvarsministeren, Det hvite hus.

joe biden

Ideen om at vi injiserer grunnleggende utenrikspolitiske beslutninger som faktisk er en innenlandsk samfunnsdebatt om sosiale spørsmål, er bisarr.

karoun demirjian

Å si dette begynner å bli et reelt problem og kan faktisk påvirke vår militære beredskap og vår evne til å svare på trusler rundt om i verden.

michael barbaro

Ikke sant. Hvis det er én organisasjon i den amerikanske regjeringen der du vil at folk skal være fast i jobbene sine og at det ikke skal være tvil om deres autoritet og makt, er det USAs militære. Og det er særlig de felles stabssjefene.

karoun demirjian

Ikke sant. Fordi deres råd anses å være sentralt for presidenten. Og presidenten er øverstkommanderende. Og så dette går egentlig helt opp til toppen nå om, hvor mye autoritet har de til å gi det rådet? Og hvordan påvirker det USAs stilling i verden?

michael barbaro

Jeg er virkelig nysgjerrig på hva senator Tuberville sier som svar på alle disse senior militærfolkene som sa veldig skarpt at du, senator, gjør militæret svakere med denne blokaden, med denne protesten. Du må stoppe. Nasjonal sikkerhet er i fare.

karoun demirjian

For det første kjøper han ikke argumentet deres om at himmelen faller. Og han sier også, vel, hvis du tror det, endre politikken din fordi det hjelper ikke militær beredskap og forsvar, sier han, å være fokusert på ting som å gi aborttilgang. Vi burde snakke om forsvar, og det er det. Og dette er uvedkommende problemer som er det som gjør oss svakere. Det er hans oppfatning.

Og ærlig talt, han får mye støtte for dette, både fra folk hjemme i Alabama og til og med i økende grad i Washington, hvor mange høyreekstreme republikanere i huset i utgangspunktet har tatt opp saken hans og gjort dette til en kamp mot Pentagon ikke bare for å oppheve aborttilgangspolitikken, men en hel haug med annen sosial politikk som de sier burde være mer konservativ.

[MUSIKK SPILLER]

michael barbaro

Vi er straks tilbake.

[MUSIKK SPILLER]

Så, Karoun, beskriv nøyaktig hva det er senator Tuberville ser ut til å ha bidratt til å inspirere over i det republikanske kontrollerte huset.

karoun demirjian

Så i løpet av de månedene han protesterer, er det en gruppe høyreekstreme republikanere som faktisk kommer for å fysisk vise sin støtte til Tuberville på baksiden av Senatet når han kommer med disse innvendingene. Og så er det på tide for huset å lage sin årlige forsvarsregning. Dette er noe som Huset tar tak i hvert år. Det er i bunn og grunn kongressen som setter reglene for hvordan Pentagon kan bruke pengene, skattebetalernes penger, som kongressen til slutt bevilger dem.

Og de krever en endring av National Defense Authorization Act som i utgangspunktet vil hindre Pentagon fra å kunne implementere denne politikken for tjenestemedlemmer som må forlate staten for å ta abort.

michael barbaro

Så de la i utgangspunktet Tubervilles plan i regningen.

karoun demirjian

De la inn Tubervilles plan i regningen. Og de lykkes med å få det festet, en, fordi et par republikanere i huset også har overdimensjonert makt fordi GOPs flertall er så, så slank. Men også fordi republikanerne ikke liker politikken. Og så når du legger det til ordet, er GOP hardt presset til å stemme mot det, selv om de er bekymret for at det kan sprenge hele forsvarsregningen.

Og faktisk klarte de høyreekstreme republikanerne å gjøre mye mer. De går etter helsedekning for folk som skifter kjønn og sier at du ikke kan bruke penger på det i militæret. De går etter opplæringstiltakene for mangfold. Og de stoppet bare for å si at vi ikke kan bruke penger på det i det hele tatt, men de sier at vi kommer til å kutte alle kontorene og alt personellet som har i oppgave til disse kontorene å faktisk undervise om mangfold, rettferdighet og inkludering i militæret.

michael barbaro

Så de tar det Tuberville holder på med, som er ganske snevert – ta abortspørsmålet ut av militæret, og de utvidet det. Og de prøver i bunn og grunn å ta alle sosiale problemer de ikke er enige i, ut av militæret.

karoun demirjian

Ikke sant. Militæret blir dermed et forum, i hvert fall i husets forsvarsforslag, for disse kulturkrigene. Og det som ender opp med å skje med lovforslaget er at du tok en forsvarslov som startet som et topartisk produkt med støtte fra demokratene. Og innen du faktisk stemmer på det, last det opp med alt dette. Nesten ingen demokrater er villige til å støtte det lenger.

Så det du har igjen er en GOP-støttet regning. Og det er en slags unik situasjon fordi du normalt ender opp med å ha en topartistemme for disse forsvarslovene. Det er målet. Og de siste 60 årene har kongressen som helhet klart å årlig vedta en forsvarslov. Men det er i tvil nå fordi du ikke kan få dette lovforslaget med alle disse konservative sosialpolitiske tilbakemeldingene gjennom et demokratstøttet senat. Og det kan fundamentalt endre kongressens forhold til å føre tilsyn med militæret.

[MUSIKK SPILLER]

michael barbaro

Greit, fordi du sier at det er ganske sannsynlig i løpet av de kommende ukene, eller jeg antar måneder, at senatet kanskje ikke vedtar denne lov om forsvarsautorisasjon. Og plutselig ville militærets budsjett være i tvil.

karoun demirjian

Senatet jobber med sin egen Defense Authorization Bill-versjon akkurat nå, og det kommer ikke til å se noe ut som husets lovforslag om disse spørsmålene. Etter dette må de utnevne forhandlere for å finne et kompromiss. Spørsmålet er, kan de faktisk inngå kompromisser? Og uansett hvilket kompromiss de inngår, kan det komme gjennom begge disse kamrene?

Vanligvis er svaret Ja fordi kongressen mener at det å fortsette å styre hvordan dollar skal brukes i militæret er en superviktig ting. Men svaret på det spørsmålet er et stort spørsmålstegn akkurat nå fordi det er en slik splittelse i disse sosiale spørsmålene som virkelig skjærer til kjernen av hvert parti.

michael barbaro

Ikke sant. Så på dette tidspunktet har Tuberville tilsynelatende oppmuntret sine høyreekstreme republikanske kolleger til å gjøre sosiale spørsmål så sentrale i måten de tenker på militæret på at det kan ende opp med å sette militærets finansiering i fare på en svært uvanlig måte i år.

karoun demirjian

Ikke sant. Vanligvis, hvis du har tvister om sosialpolitikk som en del av hele forsvarsloven, begynner de å forsvinne når du faktisk inngår et kompromiss. Men de høyreekstreme republikanerne har blitt oppmuntret. De innser den overdimensjonerte makten de kan ha, selv i et lite antall. Og de er ikke tilbøyelige til å gjøre en avtale.

michael barbaro

Jeg er nysgjerrig på om republikanske ledere enten har en plan eller makt til å avslutte det Tuberville gjør, og jeg antar at de sender en melding til republikanerne i Representantenes hus om å stoppe det de gjør.

karoun demirjian

Vel, saken er at de ikke gjør det. Med mindre du endrer reglene til senatet, kan du egentlig ikke stoppe en senator fra å protestere. Med mindre du på mirakuløst vis finner dusinvis flere republikanere for å gi deg et større flertall enn fem stemmer i huset, kan du egentlig ikke endre det faktum at de høyreekstreme republikanerne i huset har mye makt.

Og lederne av partiet, vel vitende om at de er mellom en stein og en hard plass, snakker ikke så tøft som mange av de vanlige republikanerne og demokratene ønsker å se dem snakke. De truer ikke disse gutta på måter som de ønsker å se skje, i hvert fall ikke åpenlyst, fordi de virkelig ikke har hånden på den spaken for å trekke ut bryteren og få dette til å stoppe.

michael barbaro

Så tilbake til begynnelsen av historien vår her, Karoun, hvordan slutter alt dette? Hvordan ender denne enmannsblokaden? Tar det noen gang slutt hvis Tuberville vil fortsette å gjøre det han gjør?

karoun demirjian

Vel, først og fremst bør jeg si at Tommy Tuberville i utgangspunktet har avvist ideen om at du kan avgjøre dette under forsvarsloven fordi han mener at kongressen er for splittet, og det er sant, til å faktisk kunne få det gjort på den måten. Og han stiller disse kravene til frittstående lovforslag som, ærlig talt, aldri kunne passere både huset og senatet på lignende måter. Så det er ikke særlig praktisk. Den eneste måten å komme seg gjennom Tommy Tubervilles blokade akkurat nå ser ut til å være å gå rundt Tommy Tubervilles blokade.

michael barbaro

Og hvordan ser det ut?

karoun demirjian

Det betyr at senatet må begynne å stille disse nominerte én etter én opp for stemmer på gulvet. Bekymringen er at hvis du må gjøre det for hver eneste av kampanjene som sitter fast i denne etterslepet, ville du vært på senatgulvet i flere uker hvis du gikk 24 timer, syv dager i uken, noe som ikke er slik de arbeid. Måneder på ende hvis du faktisk pakker det ut, så det er noe som ligner på en vanlig arbeidsdag. Og du ville ikke kunne få gjort så mye annet.

michael barbaro

Ikke sant. Dette er dyden av enstemmig samtykke. Den unngår å måtte bruke hundrevis, tusenvis av timer på å prøve å få militær forfremmelse gjennom senatet.

karoun demirjian

Det er effektivitet når det kommer til ting som burde være ganske ukontroversielle, ja. Og så nå er spørsmålet som legges for føttene til Senatets majoritetsleder, demokraten Chuck Schumer, om du kommer til å gjøre det for å få på plass dine Joint Chiefs?

Og selv om du sier, OK, greit, vi skal gjøre det, vi vil gi etter for Joint Chiefs, vi vil gjøre det til en spesiell sak, hva med alle andre? Det er fortsatt ingen konklusjon om de hundrevis av andre senioroffiserer, befal som fortsatt sitter fast i det etterslepet og trenger å se disse forfremmelsene komme gjennom.

michael barbaro

Ikke sant. Så det ser ikke ut som Chuck Schumer kommer til å ta denne møysommelige, tidkrevende tilnærmingen for alle de hundrevis av kampanjene som er i denne etterslepet. Det er det du sier.

karoun demirjian

Det tilsvarer å stenge senatsgulvet i lang, lang tid til noe annet. Men husk også at det ikke bare handler om hva du tilfeldigvis har tid til å gjøre denne måneden. Hvilken presedens skaper du for fremtiden?

michael barbaro

Ikke sant.

karoun demirjian

Og de er veldig, veldig bekymret for å si at dette er en legitim protest som vi vil engasjere oss i, for hva med neste gang noen har en klage med en Pentagon-politikk? Hva om alle kunne ha sin vei på nisjespørsmål ved å true med å blokkere hundrevis av kampanjer i flere måneder? Du ville faktisk aldri kunne få vedtatt noen lover, selv i en sesong der du trenger det.

michael barbaro

Så hvordan ville det se ut for senator Tuberville å seire her og for militæret og Biden-administrasjonen, i forlengelsen, å kaste seg over og gi etter for denne aborttilgangspolitikken slik at den kan få den militære utnevnelsesprosessen tilbake til det normale?

karoun demirjian

Det ville ikke være enestående for Biden-administrasjonen å følge en sosial politikk overfor republikanerne. Dette skjedde faktisk nylig da de sa, OK, vi tar ned covid-mandatet. Det var mer et argument som skjedde i konturene av forsvarsloven.

Men det er noe helt annet med denne. Vi går inn i et presidentvalgsår neste år, og demokratene tror at abortspørsmålet for dem er en vinner på kampanjesporet. De gjorde det bedre enn de forventet i mellomvalget fordi de drev kampanje på «Roe v Wade».

michael barbaro

Ikke sant.

karoun demirjian

De ønsker fortsatt å male GOP som ekstreme på abort og en hel haug med annen sosial politikk fordi de tror det vil gi dem stemmer for å beholde en demokrat i Det hvite hus. Hvis de gir opp på dette, undergraver det det som antas å være en sentral kampanjesak. Og derfor kan de langsiktige konsekvensene av det være ganske alvorlige ved valgurnen.

michael barbaro

Så de har ikke politisk råd til å kaste seg ut i denne saken. Og resultatet kommer til å bli et noe dysfunksjonelt amerikansk militær.

karoun demirjian

Ja, i hvert fall organisatorisk. Og saken er at vi ikke vet hvor lenge det kommer til å vare og hva konsekvensene kommer til å bli på lang sikt fordi, ærlig talt, akkurat nå virker det som om Tommy Tuberville kan fortsette denne blokaden omtrent like lenge som han vil.

michael barbaro

Vel, Karoun, tusen takk. Vi setter pris på det.

karoun demirjian

Takk skal du ha. [MUSIKK SPILLER]

michael barbaro

Vi er straks tilbake.

Her er hva annet du trenger å vite i dag.

[MENGDE PROTESTERER]

I Israel i helgen marsjerte titusenvis av mennesker til hovedstaden Jerusalem i en siste grøft protest mot regjeringens plan om å redusere makten til landets høyeste domstol. Den planen, som støttes av den ytre høyre regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu, forventes å bli vedtatt i dag.

Netanyahu og hans støttespillere sier det er nødvendig å forhindre at den venstreorienterte domstolen gjentatte ganger overstyrer regjeringen hans. Men motstanderne sier at det er et farlig maktgrep som vil sette Israels demokrati i fare.

Dagens episode ble produsert av Rob Szypko, Asthaa Chaturvedi, Carlos Prieto og Sydney Harper, med hjelp fra Eric Krupke. Den ble redigert av Lexie Diao og Rachel Quester, med hjelp fra John Ketchum. Inneholder original musikk av Marion Lozano og Chelsea Daniel, og ble konstruert av Chris Wood. Temamusikken vår er av Jim Brunberg og Ben Landsverk fra Wonderly.

[MUSIKK SPILLER]

Det var det for «The Daily». Jeg er Michael Barbaro. Sees i morgen.

[MUSIKK SPILLER]

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 16/09/2023

Views: 5613

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.