Feng Shui kontorpultplassering | Feng Shui Ny (2023)

Feng shui kontorpultplassering innebærer tilsiktet arrangement av livløse gjenstander i et miljø for å fremme en positiv energiflyt. Denne praksisen har blitt tatt i bruk av mange kontorarbeidere, da den kan føre til bedre produktivitet og tilfredshet. Ved å forstå hvordan Feng Shui fungerer, kan arbeidsgivere og ansatte skape kontorer som fremmer en følelse av velvære, samtidig som det gir mulighet for praktisk effektivitet av arbeidsoppgaver.

Når du vurderer plassering av feng shui kontorbord, er det første hensynet plassering. Den skal vende vekk fra døren og være lett tilgjengelig for teammedlemmer dersom samarbeid mellom kolleger er ønskelig. Den bør også plasseres på en måte som gir rikelig med naturlig lys uten overdreven eksponering for direkte sollys på bestemte tider på dagen. I tillegg bør visuelt rot unngås så mye som mulig slik at plassen føles fredelig og fri for distraksjoner.

Møbeloppsettet ditt bør også utfylle skrivebordsarrangementet ditt. Det er best å bruke møbler med avrundede kanter eller former siden de fremmer avslapning, bryter opp eventuelle skarpe hjørner som er kjent for å forårsake spenning, og generelt bidrar til mer åpenhet i rommet hvis du har trange plasser eller rom med lavt tak.

Den beste layouten er en som skaper en "U" rundt skrivebordet for optimal sirkulasjon av chi-energi gjennom hele rommet i motsetning til å ha etablerte skillelinjer og orden som lett kan stenge av deler av energi som luftpartikler med sin rettlinjede evne.


Å dekorere arbeidsplassen din er en viktig del avFeng Shui kontorpultplasseringogså. Myke farger er ofte foretrukket fremfor sterke som rød eller gul. I tillegg bidrar naturelementer som planter til å gi mer ro samtidig som de gir fordelaktige oksygennivåer når de holdes rene og godt tatt vare på. Bilder eller andre personlige minner bør også vises i øyehøyde for maksimal nytte; de bør imidlertid ikke overvelde skrivebordsplassen din eller blokkere nødvendige oppgaveutførelsesområder i nærheten av dem.

Med riktig planlegging og designimplementering for plassering av feng shui-kontorpulten din, vil du sannsynligvis finne forbedret tilfredshet i arbeidsdagene dine, og dermed føre til ikke bare forbedrede holdninger, men også arbeidspraksis blant deg og dine kolleger eller venner. Å sette opp det trenger heller ikke være komplisert; bare skift rundt noen få stykker her og der til det akkurat "passer" for både deg selv og de som deler nærhet (selv praktisk talt i denne nye tidsalderen.)

Innholdsfortegnelse

Fordelene med Feng Shui kontorpultplassering

Feng Shui er en gammel kinesisk praksis som brukes til å harmonisere mennesker med miljøet. Det har vist seg at plassering av gjenstander i en arbeidsplass kan ha en drastisk innvirkning på hvor produktiv og positiv ens holdning til arbeidslivet kan være.

Plassering på skrivebordet er nøkkelen til å skape denne balansen, siden den kan tippe skalaen enten positivt eller negativt avhengig av belegget. Å følge prinsippene for plassering av Feng Shui-kontorpulten kan ha målbare effekter for din personlige mentale helse og mentale skarphet gjennom hele arbeidsdagen.

For det første, når du vurderer plassering av kontorpulten, er det viktig å tilpasse riktig ergonomi med elementer av Feng Shui. For eksempel bør skrivebordsplassering gi god holdning ved å la blikket ditt hvile komfortabelt på noe i øyehøyde og ha naturlig lyskilde tilgjengelig ved siden av deg i stedet for bak eller over deg.

I tillegg bør vannelementet innlemmes i rommet ditt, siden vann lenge har vært knyttet til produktivitet og forbedret fokus. Dette kan manifestere seg ved å henge kunstverk som inneholder elementer av vann eller ganske enkelt legge til et brett med miniatyrsteiner og skjell på sidehjørnet av skrivebordet for effekt.

Til slutt, et annet element innen Feng Shui kontorpultplassering innebærer å fjerne rot fra visningen samtidig som organiseringen i rommet forbedres hvis det er aktuelt. Mens noe søl kan avle kreativitet i visse tilfeller, er uorganisering og kaos kjennetegn på rikelig distraksjon som kan påvirke produktivitetsnivået skadelig over tid hvis det ikke aktivt motarbeides flittig.

Dette kan presentere seg i utskjæringslommer for tilgjengelige gjenstander som dokumenter, skriveredskaper og andre gjenstander som trenger rask tilgang til lagring utenfor lagringsplassen. Med slik praksis vil et energisk miljø som bidrar til høy ytelse absolutt være mulig med passende implementerte Feng Shui-prinsipper i ethvert arbeidsområdeoppsett.

Velge riktig skrivebord og tilbehør for god feng shui

Når det gjelder å sette opp et hjemmekontor og optimalisere feng shui, er en av de viktigste aspektene riktig plassering av skrivebordet. Selvfølgelig kan den valgte typen skrivebord og dens arrangement enten forbedre eller forstyrre energiflyten i arbeidsområdet ditt.

Skrivebordet skal plasseres på en slik måte at det ikke vender direkte mot hoveddøren, samtidig som det er så nært som mulig. Dette gjør at du kan se og overvåke hvem som kommer inn på arbeidsområdet ditt uten å snu ryggen til døren. Plassering av et speil i denne posisjonen hjelper deg med å holde et øye med aktivitet utenfor, samtidig som du holder deg tilkoblet med mennesker og muligheter som kommer inn i rommet ditt.

I tillegg er det best å unngå å ha både deg og skrivebordet plassert mot veggen eller i et hjørne, da energi vil bli fanget mellom dem og forårsake stagnerende vibber i kontorets energifelt. Dessuten anbefales det at du velger et organisk formet buet skrivebord i stedet for et med skarpe vinkler og kanter som skaper forstyrrende energier.

For ekstra beskyttelse mot negative ytre påvirkninger, ta med et bilde av deg selv eller en gjenstand eller figur som symboliserer lykke til profesjonell suksess som en krigerfigur eller elefantfigur som bærer en liten snabel full av mynter for å generere rikdom.

READFeng Shui Rooster Placement Office

Skjermer kan også brukes til ytterligere å filtrere ut eventuell innkommende "sha qi" eller negativ energi rettet mot deg for ekstra beskyttelse samtidig som du sikrer at det er få gjenstander på toppen av skrivebordet for å opprettholde klare qi-veier innenfor arbeidsområdet ditt, selv om disse elementene er viktige dokumenter. Når du plasserer planter i arbeidsområdet ditt, sørg for at de er minst to fot unna alle nøkkelmaskiner som datamaskiner for å sikre et sunt arbeidsmiljø.

Bruk av skrivebordsretningsprinsipper i Feng Shui

Feng Shui er en gammel kinesisk kunst basert på riktig justering og plassering av ting for å skape et mer harmonisk rom. Det har blitt brukt i århundrer til å designe hjem, kontorer og bedrifter. Når det kommer til kontorpulten, er bruk av Feng Shui-prinsipper nøkkelen til å skape et produktivt arbeidsområde. Her er noen tips for å hjelpe deg med å komme i gang med plassering av skrivebordet ditt:

Vend mot døren


En av de viktigste aspektene ved skrivebordsplassering i Feng Shui er at du må være vendt mot døren når du setter deg ned ved skrivebordet. Dette valget gjelder enten din kontordør vender mot nord/sør eller øst/vest. Ved å gjøre dette slipper du energi inn i arbeidsområdet ditt og forhindrer at stillestående energi blir værende i området, samtidig som du får en oversikt over plassen og miljøet rundt deg.

Velg et Power Corner

De fleste pulter er plassert mot en vegg. Men har du noen gang vurdert å plassere den i et hjørne av rommet? I Feng Shui-termer, velg et "krafthjørne" - hjørnene der to vegger kommer sammen diagonalt - for maksimal produktivitetsfordeler. Det kan også bidra til å maksimere gulvplassen i motsetning til langs en vegg der det ofte kan være døde soner bak skrivebordet og stolen, og invitere stillestående Qi-energi inn i rommet som kan forstyrre positiv energiflyt.

3 Forbedre med Feng Shui-kurer

De riktige møblene kan fungere som kraftige Feng Shui-kurer på skrivebordet ditt – og enda bedre hvis de er investeringer av god kvalitet. Plasser skillevegger mellom deg selv og andre mennesker i tilstøtende rom, bruk Feng Shui naturlige kurer som jadeplanter eller vindklokker ved å holde dem i nærheten av kontorlokalene innendørs eller utendørs rett utenfor vinduet ditt, og vurder å investere i attraktive lykkelamper eller stearinlys for gode vibber forsterker mikro-miljødynamikken på jobben.

Skisserer viktige tips for Feng Shui-bordplassering

Feng shui er en gammel kinesisk praksis som har blitt brukt for å harmonisere miljøet vårt i tusenvis av år. Det er basert på troen på at livene våre kan forbedres ved å skape positiv energi i og rundt oss, og en av måtene å gjøre dette på er å plassere skrivebord på en arbeidsplass.

Det første og kanskje viktigste tipset iFeng Shui kontorbord plasseringer å sikre at ens rygg aldri vender mot døråpningen.

Dette sikrer sikkerhet og lar en beskytte mot negativitet både fra innsiden og utsiden av rommet. I tillegg er det fordelaktig for nybegynnere å fokusere på orientering i forhold til veggen i stedet for å bekymre seg for nøyaktige vinkler som anses nødvendig av avanserte utøvere.

Et annet nyttig tips med Feng Shui kontorpultplassering er å fordele fire retninger likt over hele arbeidsområdet. Dette bidrar til å skape likevekt i rommet samtidig som det forbedrer produktiviteten.

Fortsetter på dette emnet, kan vegger brukes på en rekke måter; speil skal alltid vende mot noe hyggelig som trær eller utvendig utsikt, mens bilder og dekorasjoner hjelper til med å personliggjøre plassen og distraherer fra potensielle negative energikilder, som stikkontakter eller trafikkerte veier/trafikk utenfor vinduet.

Disse dekorasjonene er best plassert mot nord- eller østvendte vegger for balanse – disse retningene symboliserer vekst i henhold til tradisjonell kinesisk feng shui-tro (nord – karriere, øst – kunnskap).

Til slutt er det alltid en fordel å inkludere elementer fra naturen der det er mulig når du praktiserer Feng Shui kontorbordplassering. Husplanter hjelper til med å bringe liv inn i ethvert rom og er spesielt nyttige når du prøver en mer tradisjonell tilnærming; bergarter eller krystaller kan imidlertid også brukes hvis fysiske planter ikke er ideelle på grunn av plassbegrensninger eller andre hensyn.

Bare husk at uansett hvilke elementer som velges vil trenge regelmessig vedlikehold/rengjøring, så sørg for at du velger ting som ikke vil bli et problem over tid. Til syvende og sist kombineres alle disse tipsene til grunnleggende kunnskap for alle som leter etter litt innsikt i suksessFeng Shui kontorbord plasseringteknikker.

Unngå vanlige Feng Shui-feil ved skrivebordet

Feng shui er en gammel kinesisk praksis som tar sikte på å harmonisere energiene i et rom. Enten du er hjemme eller på arbeidsplassen, er riktig plassering av skrivebordet viktig for å skape positiv energi og nå dine mål. Men når du bruker feng shui-prinsipper på plassering av kontorpulten, er det noen vanlige feil som kan tømme den positive energien du har tenkt å skape.

Den første feilen ved plassering av Feng Shui-kontorpulten er at skrivebordet vender mot en vegg. Et skrivebord som vender mot en vegg har ingen tilgang til nye ideer som kommer fra et åpent vindu eller dør, og avskjærer dermed vekstmuligheter og forhindrer naturlig lys og frisk luft fra å komme inn i arbeidsområdet ditt.

I følge feng shui-teorien skal inngangen til ethvert rom alltid være synlig fra hvor enn du sitter i det; Derfor vil å plassere skrivebordet foran et stort vindu eller motsatt inngangen til rommet forhindre stillestående energi som kan skade produktivitet og velvære.

Bruk av speil som skrivebordsdekorasjoner

Den andre feilen som er gjort med Feng Shui kontorpultplassering er å bruke speil som dekorasjoner. Speil plassert rett bak skrivebordet kan forårsake distraksjon ved å reflektere sollys eller kunstig lys som kan føre til anstrengelser for øynene og hodepine.

De kan også forstyrre personlige forhold til kolleger på grunn av at deres reflekterende overflater skaper en følelse av usikkerhet i stedet for pålitelighet mellom kolleger. Videre er speil kjent for å reflektere negativ energi, så de bør unngås helt eller plasseres andre steder for å fremme sunne relasjoner og trygghetsfølelser i arbeidsmiljøet.

READFeng Shui for kontor hjemme

Plassering av tilbehør for nært

Til slutt, en annen vanlig feil gjort medFeng Shui kontorbord plasseringplasserer tilbehør for tett sammen på toppen av skrivebordet. Plassering av gjenstander som skriverstativer, planter, papirvekter, blyantholdere for nær hverandre vil skape et rotete utseende på arbeidsområdet i stedet for et organisert utseende som setter deg i fare for å utvikle stressrelaterte lidelser som angst eller depresjon.

For å holde opprørt energi unna er det best å sørge for at alle gjenstander er jevnt fordelt over arbeidsområdet med rikelig med pusterom for positive chi-strømmer. Dette vil bidra til å bygge konsentrasjonsnivåer på linje med kreativitet og dermed forbedre produktiviteten mens du jobber uten å slite deg ut av kaotiske følelser generert av rotet rundt.

Praktiske måter å forbedre skrivebordets Feng Shui

Feng Shui arbeider med ideen om at ved å organisere miljøet ditt på en bestemt måte, kan du forbedre ditt mentale, følelsesmessige og fysiske velvære. På skrivebordet ditt bruker du mye tid hver dag på å fullføre arbeidsoppgaver og fokusere på prosjekter. Å forbedre sin Feng Shui vil bringe positiv energi inn i arbeidsdagen din og fremme produktiviteten.

Begynn med å omforme eller omorganisere utformingen av kontorlokalene om nødvendig. Bruk kurver i stedet for vinkler for å skape en åpen, komfortabel plass for deg selv. Prøv å legge til potteplanter for å live opp rommet, siden planter absorberer negative energier som kan henge i rommet. Pass på å velge planter med runde blader, da de er mer energisk gunstige enn planter med spisse kanter som kaktus eller sukkulenter.

Den nøyaktige plasseringen av skrivebordet er veldig viktig for å oppnå optimal Feng Shui. Plasser den slik at den vender bort fra alle dører rett overfor den, slik at du føler deg trygg, men samtidig har en avslappet bevissthet om å gå inn i mennesker og energi.

Dette gjør at du kan forbli fokusert på oppgaven din uten å føle deg truet av noen som kommer inn i rommet uten forvarsel. Plasser inspirerende kunstverk på veggen bak deg, gjerne i nyanser av rødt, blått, lilla – farger assosiert med produktivitet og kreativitet – for å oppmuntre til ideer og motivasjon mens du jobber.

Speil må også plasseres forsiktig i nærheten av skrivebord hvis bruken skal være fordelaktig i stedet for forstyrrende; Derfor bør de ikke brukes i det hele tatt hvis forstyrrelser virker som en sannsynlig konsekvens, for eksempel når de sitter rett overfor vinduer eller døråpninger som åpner seg mot ryggen til noen når de sitter ved skrivebordet.

Speilet bør plasseres litt vinklet ned mot skrivebordet fordi reflekterte bilder ofte skaper spredningsenergi når de reflekteres oppover; dette forstyrrer personlig kraftflyt fordi det forårsaker for mye ekstern stimulering mens du prøver å fokusere internt mens du jobber.

For å avslutte kan duftlys også brukes rundt arbeidsplassen, da disse fungerer som luftrensere og nøytraliserere av altfor "tunge" energier i et rom. Stearinlys i grønne nyanser er mest effektive siden denne fargen øker følelsen av klarhet og balanse som fører til høyere nivåer av entreprenørskap og innovasjon som er nødvendig for høye produktivitetsnivåer.

Skap et positivt arbeidsmiljø med Feng Shui skrivebordsplassering

Feng Shui er en gammel kinesisk praksis for å skape balanse og som inkluderer strøm av energi. Dette kan brukes på alle aspekter av livet, inkludert plassering av kontorpulten. Plassering av kontorpulten i henhold til Feng Shui-prinsippene i arbeidsområdet ditt vil bidra til å skape et positivt arbeidsmiljø. Det kan også bringe mer overflod, karrieresuksess og helse inn i arbeidsområdet ditt.

Hovedfokuset for plassering av Feng Shui-pulten bør være orienteringen til selve skrivebordet. Den ideelle posisjonen for et skrivebord er vendt mot nordøst eller sørøst, da denne retningen lar de mest fordelaktige energiene strømme gjennom rommet ditt.

Sørøst anbefales hvis du sikter mot rikdom, suksess og velstand, mens nord-øst er å foretrekke hvis du ønsker helse, familiestøtte og indre fred i forretningsarbeidet ditt. Det bør også bemerkes at pulter plassert mot vegger uten distraksjoner bak dem vil oppmuntre til konsentrasjon, mens pulter foran vinduer eller de som er for nærme ytterdører kan føre til mental belastning.

Det andre aspektet du må vurdere når det gjelder plassering av Feng Shui-kontorpulten er hvor behagelig sittearrangementet er når du sitter ved skrivebordet. Du vil være sikker på at du har en komfortabel stol som gir god ryggstøtte, slik at du ikke blir lett trøtt mens du sitter der i lange perioder.

Plassering av gjenstander på hyller rett bak hodet på en person mens du sitter ved skrivebordet bør unngås, da dette har vært kjent for å forårsake rastløshet blant folk som sitter ved disse skrivebordene i lengre timer hver dag. Til slutt, unngå å plassere fontener eller planter i nærheten av elektronikk eller datamaskiner, da vann tiltrekker seg elektromagnetisk stråling som kan redusere effektivitetsnivået og irritere huden hvis den berøres uvitende.

Feng Shui-kombinasjoner er kjent for å bringe harmoni inn i et arbeidsområde hvis det gjøres på riktig måte, så hvorfor ikke prøve å prøve det i ditt. Med minimal innsats etterfølger disse grunnleggende prinsippene nesten umiddelbare forbedringer på produktivitetsnivåer på grunn av forbedret sinn og miljøforbindelse; transformerer alle typer områder som er opprettet, spesielt hvis de brukes religiøst for to. tre måneder i strekk – absolutt inspirerende nye sensasjoner, ideer og velvære styrkende følelse rundt våre travle liv.

Feng Shui kontorpultplassering | Feng Shui Ny (1)

Rita McGlothlin

Hvis du leter etter veiledning om hvordan du bruker feng shui-prinsipper i ditt eget liv, så anbefaler jeg å sjekke ut bloggen min som et anerkjent feng shui-nettsted.

Relaterte innlegg:

  • Hjemmekontor Plassering Feng Shui
  • Lite kontor Feng Shui kontorbord
  • Feng Shui skrivebordplassering på soverommet
  • Beste skrivebordsplassering i soverom Feng Shui

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 01/01/2024

Views: 5515

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.