Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (2023)

 • Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (1)Chris Dosser
 • 13. november 2021

Hvis du kjøper noe ved hjelp av detaljhandelslenkene i artiklene våre, tjener vi noen ganger en litentilknyttet kommisjon. Dette påvirker ikke produktene vi anbefaler.

Den primære kulturen som tilskriver ideer om hell til planter, og alle andre elementer i hjemmet, er Feng Shui, den eldgamle kinesiske tradisjonen som jobber for å optimalisere rommet du bor i.

Når det gjelder Feng Shui, legges det mye vekt på formen på bladene til en plante. Avrundede blader, som på en jadeplante, betyr mynter som tilsvarer rikdom og velstand.

Omvendt anses planter som har torner eller spisser å være energidrepere, derav grunnen til at svigermors tunge er et kontroversielt valg.

Enhver plante altsåflink til å rense luftenrundt deg blir også sett på som heldig. De trekker ut giftstoffer og negativ energi fra verden rundt deg, så det er praktisk å finne en god luftrenser som har avrundede blader, som tulsi.

Noen Feng Shui-planter som antas å bidra til å skape et velstående hjemmekontor inkluderer:

 • Lucky Bamboo -Dracaena sanderiana
 • Pengetre –Pachira aquatica
 • Jade Plant –Crassula ovata
 • Slangeplante –Dracaena trifasciata
 • Orkidé i potte –Phalaenopsis orkideer

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (2)

Lucky Bamboo -Dracaena sanderiana

Sett på som heldig i både Feng Shui og hinduistisk og indisk kultur, har den heldige bambusplanten mange idealer knyttet til seg. Du har sikkert sett dem rundt omkring - en haug med grønne stilker i dekorative potter og steiner rundt basen.

Grunnen til at bambusstilker blir sett på som heldige er fordi de representerer harmonien mellom elementene i Feng Shui - vann, tre, ild, jord og metall.

Det er viktig at du knytter et rødt bånd rundt en av stilkene, og også bruker et rødt bånd til å knytte en mynt rundt en stilk. Disse dekorasjonene er for brann- og metallelementer.

Hva slags lykke denne potteplanten bringer avhenger avantall stilkerdu har i ditt arrangement.

I hinduistisk kulturogså, bambusplanter antas å innlede lykken i hjemmet ditt.

For å få det beste ut av din heldige bambus potteplante, plasser den på rett sted på kontoret ditt. For lykke til i familien din, plasser den øst for kontoret eller skrivebordet ditt, for å være heldig med pengene dine, det hører hjemme i en sørøstlig retning.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (3)

Pengetre,Pachira aquatica

Selv om den er fra Sentral- og Sør-Amerika, er denne planten veldig gunstig i Feng Shui. Som navnet antyder, antas et pengetre å tiltrekke seg penger og rikdom uansett hvor det er, og det bringer også hell.

Sørøst er retningen for penger i Feng Shui, så det er området i rommet eller skrivebordet som anlegget trenger for å gå på.

Når du ser på å kjøpe et pengetre for å bringe lykke til kontoret ditt, sørg for at du får et med flettet stamme. Fem stilker er den heldigste konfigurasjonen. Dette blir sett på som flaks fordi det binder rikdommen på plass. Blader med fem poeng på planten er ekstra heldige også.

Det er ensøt historieom hvordan pengeanlegget ble heldig. Legenden sier at en bonde var i rismarkene sine en dag og kom over et lite og vakkert tre. Han tok treet og begynte å dyrke flere av dem for å kunne se dem uansett hvor han jobbet. Han ble senere en veldig velstående mann takket være flaksen hans med å finne treet i utgangspunktet.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (4)

Jade Plant,Crassula ovata

Som en eviggrønn plante, er jadeplanten et symbol på varighet.

Energien som strømmer gjennom hjemmet ditt, ifølge Feng Shui, vil bli låst av tilstedeværelsen av jadeplanten. Dette er en god ting, så lenge energien, eller Chi, du har flyt er god og kraftig.

Jadeplanter er en sukkulent, så veldig lett å ta vare på. Du trenger ikke gi dem for mye oppmerksomhet, de vil bare med glede fortsette å gi deg lykke til på kontoret ditt. Ideelt sett vil du plassere jadeplanten i nærheten avinngangen til kontoret ditt, men hvis det ikke er praktisk, er det sørøstlige hjørnet det nest beste stedet.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (5)

Slangeplante,Dracaena trifasciata

Du vet kanskje allerede om slangeplanten eller svigermors tunge. Det er ganske uforgjengelig når det gjelder stueplanter. Det kan ta litt forsømmelse og fortsatt være der og se grønt og nydelig ut. Det er også veldig effektivt til å filtrere ut forurensninger fra luften, noe som er ganske heldig hvis du har et bybasert hjemmekontor.

Denne planten er litt kontroversiell når det gjelder Feng Shui.

Noen vil si at det er negativt fordi det har en skarp form. Andre hevder at det er en positiv form, som alltid strekker seg opp og vokser. Hvis du er usikker på lykken for hjemmekontoret ditt i denne potteplanten, sett den på et bortgjemt sted slik at den er tilstede, men ikke lett forstyrrer Chi.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (6)

Orkidé i potte,Phalaenopsis orkideer

Du får blomster året rundt med orkideene dine. De er ganske enkle å ta vare på, men blir sett på som representasjoner av perfeksjon, hvilken flaks! Det antas i Feng Shui at lykken som kjøpes av potteorkideen er å berike relasjonene dine og ha en pleiende effekt.

Ulike farger på orkideblomsterrepresenterer ulike typer flaks. Her er hva de betyr:

 • Fiolett blomstrerer de mest gunstige generelt
 • Rosa blomstrerer lidenskapelige og bringer harmoni i forhold
 • Hvite blomstrervil bringe en følelse av ro og klarhet i tillegg til en fredelig uskyld

Når det gjelder plassering, er det nok en gang egnet for enten øst eller sørøst for området du dekorerer.

Begynner det å føles som om det sørøstlige hjørnet av skrivebordet ditt kommer til å bli overfylt med planter?

Ikke bekymre deg, vi kommer til å bytte tangenter for å se på noen planter som anses som heldige i den hinduistiske tradisjonen som ikke krever noen spesiell plassering.

Som et trossystem er hinduismen også veldig i kontakt med naturen og verden som omgir oss.

Den er fylt med symboler og ideer som er veldig forskjellige fra vestlig kultur. Hvis du vil bringe litt av hellet og den positive energien som er forstått i hinduistisk og indisk kultur, her er noen stueplanter du kan vurdere.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (7)

Tulsi, eller hellig basilikum,Tynnblomstret basilikum

Å ha flerbruksartikler på kontoret ditt er alltid nyttig, så å ha et multifunksjonsanlegg vil være et passende tillegg. En Tulsi-plante vil bringe lykke til kontoret ditt, samt gi deg en ekstra urt å legge til matlagingsrepertoaret ditt.

Tulsi regnes som en av de heldigste plantene i hinduismen og mange forskjellige egenskaper tilskrives den. Mange av egenskapene har med rensing å gjøre, for eksempel:

 • Helbredende hoste og forkjølelse
 • Å være antibakteriell
 • Fjerne blodgifter
 • Rensing av fordøyelseskanalen
 • Rensing av luften

I tillegg til å holde negativ energi i sjakk.

Uansett grunnen til at du velger å ha den på hjemmekontoret, bør lykken være på din side. Du kommer også til å få milde, søte aromaer fra planten og kan legge til blader til matlagingen din etter at du er ferdig med dagen på hjemmekontoret.

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (8)

aloe vera,Aloe barbadensis Miller

Du vetaloe verasom mirakelkuren mot solbrenthet. Den har også milde antibakterielle egenskaper og er ypperlig til å rense luften i rommet den befinner seg i. Dens helbredende egenskaper har gjort at aloe vera har blitt høyt respektert avmange gamle sivilisasjoner, med de egyptiske dronningene Nefertiti og Cleopatra brukte det begge på huden.

Hindukulturen holder den fortsatt høyt, og noen anser til og med at planten er hellig. Det vil avverge negativ energi og bringe lykke til hjemmekontoret ditt.

Planten i seg selv er hardfør – det er liten sjanse for at du noen gang vil drepe den, bortsett fra ved overvanning. Når du måtte trenge litt, er det bare å skjære av en stilk og presse ut saften fra midten. Å ha noe som vil bidra til å holde huden frisk og sunn på hjemmekontoret er definitivt heldig.

Avslutter

Noen ganger kan vi alle bruke litt flaks, så det er en god idé å ta med planter inn på kontoret for å gi deg noe spesielt. Du har nå mange ideer til heldige innendørs potteplanter for degkontorpult, pluss noen veiledende prinsipper hvis du ikke er en fan av våre valg.

Enten du vil ha noe helt dekorativt som heldig bambus, eller en multifunksjonell heldig kontorplante som hellig basilikum, nå vet du hva du skal se etter når du skal handle heldige stueplanter.

Chris Dosser

Medgründer av Eden Indoors

Chris er en selvlært hagebruker med over ti års erfaring med å ta vare på potteplanter og skape frodige, blomstrende innendørs oaser. Han har spesialisert seg på Monstera, og har selvinnrømmet et alvorlig problem med å kjøpe og formere sjeldne innendørs planter!

Mer om Eden innendørs

Lignende innlegg

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (10)

Dreneringshull i terrakottapotter: nødvendig eller ikke?

Dreneringshull er avgjørende i plantepotter for å forhindre rotråte. Men hva om du bruker porøse potter, for eksempel de som er laget av terrakotta?

Feng Shui planteideer for et velstående kontor {Lucky Plants Only!} (11)

Ved å brenne stearinlys i umiddelbar nærhet av potteplanter, forårsaker du utilsiktet skade på innendørsjungelen? Dette innlegget inneholder alt du trenger å vite.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 20/11/2023

Views: 5429

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.