Feng Shui-planter: Hvordan forbedre positiv energi med planter (2023)

INNE: Feng shui-planter er en av de enkleste og beste måtene å få positiv energi til å strømme gjennom et rom. Lær alt om favorittene våre her, samt hvilke planter du bør unngå for god feng shui.

Å gå inn i din lokale hage eller planteskole kan være litt skremmende med hundrevis av forskjellige planter å velge mellom. Noen ganger er det å legge til litt grønt eller fargerik blomst akkurat det legen bestilte. Men det som er enda bedre er feng shui-planter fordi de har en ekstra fordel.

Feng Shuier kunsten og vitenskapen om plassering og energiflyt i et miljø. Chi, som i utgangspunktet er positiv, livsenergi som kommer fra levende ting er et viktig aspekt ved feng shui.

Visse områder i hjemmet eller arbeidsplassen krever forskjellige energier. Feng shui trenger ikke å innebære strenge regler - det er rett og slett en måte for deg å øke sunn energiflyt ved å forstå hvordan ting i miljøet vårt er relatert.

Det finnes mange metoder for å forbedre Chi, og like mange måter å hemme og påvirke den på. Planter er en fantastisk måte å lyse opp hjemmene våre på, rense luften og invitere inn gode, positive vibber!

La oss ta en titt på hvordan du kan kombinere feng shui og planter for å forynge hjemmet eller kontoret ditt.

Feng Shui-planter: Hvordan forbedre positiv energi med planter (1)

Hvordan forbedrer planter chi?

Føler du deg litt klaustrofobisk? Kanskje du lider av allergi eller hjemme blir litt tett. Vel, kanskje energien i bomiljøet ditt er av.

I kinesisk kultur betyr chi luft, og det antas å være energikraften som kommer fra alle levende ting. Når hjemmet eller arbeidsplassen din har dårlig chi, betyr det at det er lave,negative energierflyter gjennom.

Fremme positiv chi

Det er en overflod av Feng Shui-planter å velge mellom når du ønsker å fremme positiv chi. Planter absorberer karbondioksid og frigjør oksygen - tenk på dette som å absorbere negativ energi og frigjøre positiv chi.

Planter bringer balanserende energier inn i et miljø, som igjen inviterer innlykke til, rikdom og muligheter. Ikke bekymre deg, vi kommer til hvilke planter som bringer lykke og lykke om litt.

Luftrensende

På grunn av planters evne tilabsorberer skadelige kjemikalierog frigjør oksygen, er stueplanter flotte for å rense luften for allergener og friske opp miljøet. Anluftrenserer også et flott alternativ.

Planter er flotte for små leiligheter, eller hvis du har kjæledyr. Fordi Chi oversettes til luft, er det viktig å huske at ren, ny luft betyr godt,positiv energi.

Absorberer EMF

Elektromagnetiske felt sendes ut fra elektronikken vår. De er skadelige energier som fører til en hel rekke negative bivirkninger:hodepine,depresjon,angst, og til og med noen typer kreft.

Planter som kaktus er gode å absorbereEMF. Det er derfor de lager slike populære feng shui-planter for skrivebord og kontorlokaler. Vær imidlertid oppmerksom på at ekstra piggete planter også kan forstyrre chi.

Hvilke typer planter bør IKKE brukes i Feng Shui?

Før vi går inn på de beste plantene å bruke for feng shui, la oss sørge for at du vet hvilke du bør unngå ...

Piggete planter

Til tross for at kaktus kan være søte og enkle å ta vare på med massevis av fordeler, kan de være dårlige for feng shui. Vi snakker også om planter med sverdlignende blader, som faktisk er ganske populære som falske stueplanter akkurat nå.

Det sies at planter som er for piggete eller spisse er uønsket for hjemmet. De skarpe spissene kan angripe følelsen av trygghet og holde oss på vakt, noe som kan forårsake ubehag. Imidlertid er det mange kaktuser med myk bust, som kaninørekaktusen!

Hengende løvverk

Hengende planter antas å trekke energi ned, så det er viktig å vurdere oppadgående vekstmønstre når du velger feng shui-planter.

Eføyplanter er et eksempel på hengende planter fordi de vanligvis vokser mot jorden eller er jordboende. Disse draperingsplantene kan påvirke energinivået,produktivitet, og kreativitet i en arbeidsplass.

Døde planter

Som planteforeldre er det viktig å sikre at de lever og trives. Vi må gjøre vårt beste for å ta vare på våre grønne venner. Døde planter tiltrekker seg negativ chi, så det er viktig å fjerne døende blader og blomster når vi beskytter miljøet mot dårlig energi.

Husk alltid at chi betyr livskraft, så hvis planten din ser litt dårligere ut etter slitasje, betyr det at litt vedlikehold og foryngelse er på sin plass.

Feng Shui-planter: Hvordan forbedre positiv energi med planter (3)

Hva er de beste Feng Shui-plantene?

Samtidig somalle planter har dyder og belønninger, noen planter er bedre enn andre til å oppnå visse ting. Er du ute ettertiltrekke seg overflod? Så se etter feng shui-planter for rikdom.

Uansett hvilke energier du er ute etter å tiltrekke, er det en plante for det.

Heldig bambus

Sliter du med velstand eller ønsker å ta en pause? Kanskje du lurer på hvilke planter som bringer lykke til. Vel, Lucky Bamboo eller Dracaena Sanderiana er en fantastisk plante som er høyt verdsatt for sin evne til å bringe inn lykke.

Antall stilker plassert i en vase avgjør hva slags flaks og energi du ønsker å tiltrekke. 5 stilker for akademisk prestasjon, 7 for helse, 8 for rikdom, 9 for flaks og så videre. Denne planten er lett å ta vare på - den liker indirekte sollys og vann eller en god dreneringsgryte.

Jadeplante

Finansiellkampene rammer oss alle. Når du ser etter feng shui-planter som fremmer overflod, referer til formen på bladene. Runde blader representerer mynter og penger, derfor bringer de inn rik, positiv energi.

En annen ganske enkel plante å vedlikeholde, jadeplanter liker delvis skygge med sandjord og en godt drenert potte. De lager også flotte gaver til nygifte eller til en venn som nettopp har fått en forfremmelse eller ny jobb.

Boston Fern

Feng shui handler om energiflyten til et miljø. Hjørner og kanter av rom påvirker chi og flyten av vibrasjoner. Bregner er flotte planter med lite vedlikehold som er perfekte for å skjule disse grove flekkene med sitt store, buskete løvverk.

Bregner er en flott feng shui plante for innbydende, rensende energier, og de er perfekte for innganger til hjem eller kontorer. Enkel å ta vare på, alt de ber om er mye vann, sterkt indirekte sollys og en godt drenert gryte.

Areca Palm

Når du vurderer hvilke planter som bringer lykke, se til en Areca Palm. Disse plantene med tropisk utseende presser ut negativ, giftig energi og tiltrekker seg positivitet. De sies å bringe inn rikdom,fred, og lykke til.

I feng shui står det at denne planten skal holdes i sørøst-, sør-, øst- eller nordområdene av et hjem eller kontor for å forbedre energiflyten.

Kinesisk pengeanlegg

På grunn av de runde bladene er den kinesiske pengeplanten eller misjonærplanten flott for å tiltrekke seg rikdom. Den er superenkel å ta vare på da den elsker sterkt, men indirekte sollys.

Den kalles også vennskapsplanten fordi den kan forplante seg uten problemer, noe som gjør den til en flott gave til en venn. Spre rikdommen!

Sitrus tre

Innendørs, utendørs, det spiller ingen rolle. Sitrustreet ditt kan trives i både lite lys og direkte lys, avhengig av om du vil produsere frukt eller ikke.

Sitrustrær gir overflod og fremmer god helse. Hvis du befinner deg i et solrikt, varmt område, kan denne planten bære frukt hele året, noe som gjør den til en ekstremt givende og givende plante.

Peon

Denne populære romantikkblomsten fremmer ildelementet som er fantastisk for chi. Dens rosa og røde nyanser og runde blader er flotte for å oppmuntre til kjærlighet, overflod og lykke.

Hvis du potter Peony-planten din utendørs, tar det ca. 3-4 år for den første blomstringen, men når den først er etablert, vil den blomstre hvert år sent.vårog kan leve i opptil 100 år!

Sage

Salvie er en kraftig feng shui plante. Det bidrar til å redusere bitre og dystre energier og er ekstremt nyttig for medisinske formål.

Hvis du dyrker din egen salvie, kan du lage din egenflekker pinnersom gjør kraftige luftrensere samt en effektiv måte å avvergeonde enheter.

Orkidé

Ikke bare en vakker blomst, orkideer er det perfekte symbolet påfruktbarhetogkreativitet. Med et stort utvalg av farger å velge mellom, representerer hver farge en annen kvalitet.

Hvite orkideer er flotte for barn og kreativitet, rosa for kjærlighet og romantikk, gul for helse og lilla for rikdom. Med så mange alternativer og steder å sette en orkide, er det definitivt en av de beste feng shui-plantene.

Pengetre

Hvis du leter etter feng shui-planter for rikdom, er pengetreet din one stop shop. Ganske enkle å ta vare på, disse trærne liker sjelden vanning, lys og fuktighet.

Et pengetre er en fantastisk gave til noen som går gjennom en stor milepæl som ekteskap, fødsel eller å starte en ny bedrift. Pengetreet er den ideelle planten for å tilføre ekstra liv og skjønnhet til rommet ditt.

Feng Shui-planter: Hvordan forbedre positiv energi med planter (5)

Fred Lily

Selve navnet antyder de spesielle egenskapene til denne planten. Det letter striden, stresset og harmen som kan komme frem i vårt daglige liv.

Ikke bare er denne planten lite vedlikehold, men den renser også luften fra allergener og skadelige giftstoffer. Bare gi den en god drenerende potte, vann når jorden er tørr, og denne planten vil trives fredelig.

Ficus

På grunn av sine runde, gummiaktige blader, er ficusplanter gode for å tiltrekke seg rikdom og suksess. De fremmer gode, oppløftende energier, samtidig som de forbedrer luftkvaliteten.

Gylden Pothos

Når du leter etter feng shui-planter, er Golden Pothos stort sett det beste. De symboliserer utholdenhet fordi deres vinstokker vokser lenge og raskt med besluttsomhet.

De blomstrer nesten hvor som helst og er flotte i hjørner eller topper av skap som samler død energi. Golden Pothos gjenoppretter gode vibrasjoner og er veldig enkle å ta vare på. De er også enkle å formere, og de er gode gaver.

Engelsk eføy

Denne raskt voksende planten er allsidig, tilpasningsdyktig og har svært lite vedlikehold. English Ivy er en flott luftrenser og er giftfri.

Det symboliserer troskap fordi det ikke slipper lett når det er festet til noe. Det er den ideelle hengende planten som absorberer død, negativ energi og frigjør positivitet.

Svigermors tunge

Svigermors tunge, ellers kjent som slangeplanten, er en sterk energiholdende feng shui-plante. Det forbedrer chi ved å befri miljøer fra negativ og stillestående energi.

Den er lett å ta vare på og er en flott plante for lykke. Hvis du ønsker å fremme vekst og oppløftende energi, er dette planten for deg.

Siste tanker

Feng Shui er en verdifull praksis å vurdere når du arrangerer hjemmet eller arbeidsplassen. Det er mange måter dårlig feng shui kan hemme Chi og invitere inn dårlige energier. Den viktigste verdien av feng shui-planter er at de gir næring, helbredelse og positiv energi, som alle planter er i stand til.

Å bruke feng shui-planter for å fjerne negativ energi og gjenopplive miljøet ditt er ikke bare enkelt, men vakkert. Med så mange planter å velge mellom, er det vanskelig å ikke ha en hel jungel i dinstue!

Lær hvordan du lager en feng shui-hage her!

* Krystaller og steiner bør ikke brukes som erstatning for medisinsk rådgivning eller behandling.Vennligst les hele vår kunngjøring her.

Feng Shui-planter: Hvordan forbedre positiv energi med planter (7)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 15/11/2023

Views: 6053

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.