Hva du skal se etter når du leier kontorlokaler i Singapore (2023)

Hvis du alltid har jobbet hjemmefra for den lille bedriften din og vurderer å flytte til en større plass for å få plass til de ansatte og for å ha et sentralt kontor, kan det hende du ser etter kontorlokaler å leie. Å leie en plass vil være en stor utgift for startups og små og mellomstore bedrifter, og har både sine fordeler og ulemper.

Så hva bør du vurdere når du velger å leie kontorlokaler? Vi har satt sammen en guide som du kan følge.

Forresten, hvis du er ute etterregistrer din bedrift i Singapore, vi er her for å hjelpe med papirarbeidet ditt. Bare send oss ​​en melding for å finne ut hvordan vi kan hjelpe.

3 ting du bør vurdere før du leier
Hva er budsjettet ditt for leiekostnader?
Trenger du virkelig fysisk kontorplass?
Noen alternativer til å leie en tradisjonell kontorplass
Hvilket papirarbeid bør du forberede?

3 ting du bør vurdere før du leier

For det førstehovedstad. Som en oppstart eller SMB forstår vi at du kanskje ikke har kapital til å kjøpe kontorlokaler, spesielt hvis du ser på noen førsteklasses lokasjoner. Dette er selvfølgelig ikke noe å bekymre seg for, siden din fremste prioritet bør være å utvide virksomheten din og tjene mer inntekt på dette stadiet.

Fleksibilitet i leieforholder også hovedgrunnen til at gründere velger å leie i stedet for å kjøpe kontorlokaler. Du vil kun leie en plass for den perioden du trenger, og du står fritt til å flytte rundt og bytte plass når du føler at du trenger en større plass.

Videre gir leie en plass deg muligheten til å velge enutmerket forretningsadresse, enten det er i det sentrale forretningsdistriktet eller i nærheten av et landemerke. Hvis du er misfornøyd med adressen din, trenger du ikke å forplikte deg til den på lang sikt. I stedet kan du flytte rundt til du finner adressen du virkelig liker.

Oppsummert er det 3 ting du bør vurdere når du bestemmer deg for om du skal leie og hvordan du skal bestemme om du skal leie:

 1. Hovedstad
 2. Fleksibilitet
 3. Forretningsadresse

Hva er budsjettet ditt for leiekostnader?

For små bedrifter eller selvstendige arbeidere som ønsker å ha sin egen arbeidsplass, har vi samlet noen punkter om hvordan du bør velge ditt kontorsted.

Kontorleiekostnader er ofte en liten bedrift som leter etter sin første kontorplass. Du kan være veldig interessert i å leie en egen plass, men bli avvist når du ser leieprisene. I Singapore varierer leieprisene forskjellig mellom distrikter og steder innenfor samme distrikt.

For eksempel, i 2021, koster kontorlokaler i Tanjong Pagar Avenue 5 $ 2000 i måneden. Men sving et hjørne til Avenue 6, og leiekostnaden kan hoppe til $3000 i måneden. Dette kan tilskrives hvordan kontorleie beregnes i Singapore.

Hvordan beregnes kontorleiepriser?

I motsetning til leiepriser for boliger som er oppgitt etter landstørrelse, er kontorleiepriser oppgitt per kvadratfot per måned. Når du leier et hus, vil du sannsynligvis høre at den spørrende husleien er $5000 for et hus på 4000 kvadratmeter. På den annen side, når du leier kontorer, vil du bli tilbudt en pris på $10 per kvadratfot per måned for et 4000 kvadratfot kontorlokale.

Så hva er forskjellen? Når du leier et hus, blir du oppgitt hele månedsleien fordi du leier hele husrommet. Hvis du leier et kontor, kan utleier vurdere å dele opp kontorlokalene for å få plass til andre virksomheter innenfor hele plassen. Derfor, hvis du ikke trenger mye plass, kan det å vite hvor mye du skal betale per kvadratfot per måned gi deg en bedre oversikt over din månedlige leie.

Tips

Månedlig leie = leieprisen ($10) x det totale gulvarealet du leier (4000 kvadratfot)

Hvor mye koster det å leie etter område

I 2021 var gjennomsnittsleien for tradisjonelle kontorlokaler i Singapore mellom $2,51 og $7,95 per kvadratfot per måned. Hvis du leter etter de mest rimelige kontorlokalene for utleie, bør du vurdere Little India, Bugis og Bukit Timah. På den andre enden av spekteret inkluderer de dyreste områdene Marina Bay og Raffles Place. Hvis du har tid til å gjøre mer research, kan du finne noen gode tilbud i Tanjong Pagar og Cecil Street.

Her er noen avgjennomsnittlige leiepriserper kvadratfot per måned for din vurdering.

 • Marina Bay: $11,88
 • Raffles Place: $8,69
 • Shenton Way, Cecil Street, Tanjong Pagar, Orchard, Dhoby Ghaut: $6,87 - $7,59
 • Bugis: $4,36
 • Jurong East: $5,40

Husk at disse prisene er et estimat. Hvis tankene dine er innstilt på å leie, anbefaler vi på det sterkeste at du tar kontakt med din eiendomsmegler for et tilbud.

Skjulte kostnader på toppen av leieavgifter

Å leie en kontorplass fungerer akkurat som å leie en leilighet. Det vil være skjulte kostnader, og det er det du må se etter, i tillegg til å bare se på den månedlige leieprisen.

Her er noen tips du bør legge merke til før du bestemmer deg for et mellomrom. I noen tilfeller kan du være i stand til å forhandle med utleieren om å dekke disse kostnadene.

 • Kommunale avgifter
 • Møbler
 • Renovering (gulv, tak, vegger)
 • Kontorutstyr/rekvisita
 • Sikkerhetssystemer
 • Tjenester og reparasjoner

Trenger du virkelig fysisk kontorplass?

Det neste spørsmålet å stille deg selv er: Trenger du virkelig kontorlokaler? Er det fortsatt greit å jobbe hjemmefra? Vurderer du andre alternativer?

Vil du underholde gjester eller kunder regelmessig?

Hvis du alltid har drevet forretningsvirksomhet hjemmefra, er det et dristig grep å få en kontorplass. Men hvis virksomheten din vokser raskt og du tenker på å ansette flere ansatte, trenger du et profesjonelt sted hvor kunder kan besøke for møter. Du kan også holde nettverksøkter med potensielle kunder. Å ha et eget rom som kun omhandler forretninger vil virke profesjonelt, sammenlignet med å ha et møte i stua eller en kafé.

Hva er demografien til personalet ditt?

Imøtekommende personale er vanligvis en av hovedgrunnene til at gründere ser etter kontorlokaler. Enten det er for enhet av personalet å jobbe sammen på ett sted, eller fleksibiliteten til å holde personalet tilgjengelig, er det viktig å vurdere om du virkelig trenger alle ansatte på ett fast sted.

For eksempel, hvis de ansatte er relativt på den yngre siden og de fungerer godt ved å bruke ekstern telekommunikasjon som deg selv, kan videomøter være tilstrekkelig. Samarbeidendeapplikasjoner som Notioneller Slack kan hjelpe deg og dine ansatte med å holde oversikt over hva som skjer i selskapet.

Men hvis flertallet av de ansatte er eldre og ikke er altfor tilpasset til å bruke teknologi for arbeid, bør du vurdere å leie plass slik at det hjelper med jobbproduktiviteten.

Hva slags virksomhet er du i?

Avhengig av hva slags virksomhet du driver med, kan det være alternativer for deg i motsetning til å leie en tradisjonell kontorplass.

Er du:

 • Et oppstartsselskap med noen få gründere?
 • Et oppstartsselskap som vokser raskt og trenger nye ansatte?
 • En SMB som ønsker å skifte til små kontorlokaler?
 • En hjemmebedriftseier som leter etter steder å holde møter?

Hvis du faller inn under en av kategoriene ovenfor, bør du absolutt vurdere disse alternativene.

Noen alternativer til å leie en tradisjonell kontorplass

 1. Samarbeidsplasser

Co-working spaces tilbyr fleksible avtalermed faste priser. De opererer på et "medlemskap"-system som lar deg kansellere medlemskapet ditt hvis du ikke finner deg selv i å bruke det. Du står med andre ord fritt til å se etter andre alternativer hvis du ikke synes co-working spaces fungerer for deg, etter å ha prøvd det ut selv.

 1. Betjente kontorer

Hvis du ikke har hørt om betjente kontorer før, er det en type kontorlokaler som er møblert og IT-utstyrt, med private kontorplasser og fellesfasiliteter som konferanserom og møterom. Du får også interne tjenester inkludert kontorresepsjon, telefon- og posthåndtering. Disse betjente kontorene fungerer på månedlig leiebasis, slik at du ikke trenger å bekymre deg for langsiktige leieavtaler.

 1. Virtuelle kontorer

Hvis du nettopp har startet og ikke har mye kapital til overs, er virtuelle kontorer den mest lommevennlige veien å gå. Alt du trenger er en fungerende internettforbindelse. Å ha et virtuelt kontor betyr at du og dine ansatte kan jobbe fra hvor som helst, men fortsatt få alle kontorrelaterte tjenester som postadresse, telefonsvartjenester og til og med tilgang til møterom.

Dette er et flott alternativ hvis kontoradressen din er viktig for deg, ettersom du kan ha en registrert kontoradresse midt i CBD, men har mesteparten av dine ansatte som jobber fra sine egne hjem, enten lokalt eller utenlands. Hvis du er usikker på om et virtuelt kontor passer for deg, hjelper vi deg med å ta avgjørelsen din med detteguide.

Hvilket papirarbeid bør du forberede?

Hvis du har bestemt deg for å leie kontorlokaler, er det avgjørende å sørge for at leievilkårene er nøyaktige før du signerer eventuelle papirer.

 • Sjekk at leieperioden er det som er avtalt.
 • Sørg for at det er en leiefri periode for å imøtekomme renoveringer.
 • Dobbeltsjekk tilbud som virker for gode til å være sanne.
 • Legg merke til datoen for besittelse av kontorstedet.
 • Bekreft datoen du kan flytte inn på ditt nye kontor.
 • Ha avsetninger i tilfelle du må bryte leieavtalen tidlig.

Etter at du har bestemt deg for valget ditt, må du signere papirene for å bekrefte utleien.

Her er dokumentene du trenger:

 1. Intensjonsavtale (LOI) utstedt av deg
 2. Tilbudsbrev (LOO) godkjent og signert av deg
 3. Leieavtale undertegnet av deg og din utleier

For nye gründere som leier for første gang, kan disse virke skremmende for deg. Ikke bekymre deg, vårt erfarne team av eksperter er her for å gi deg råd om eventuelle brennende spørsmål du har. Vi bistår deg ikke bare med kontorplasser, men også med evregnskapsarbeid for nye selskaper. Bare send oss ​​en melding for å avtale tilbakeringing og la oss veilede deg på reisen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 03/10/2023

Views: 5637

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.