Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (2023)

Oppdatert:| Kategori:Soverom
Forfatter:Rick Worst| Redaktør:Omar Alonso
Gjennomgang og forskning:Jen Worst&Chris Miller

Dele:

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (1)

Prøver du å finne ut hvor du skal henge det nye soveromsspeilet ditt? Du kan ikke bare legge den hvor du vil. Vel, du kunne, men det ville ikke vært veldig "feng shui" av deg. Så... hvor skal du sette et speil i soverommet ditt? Det er spørsmålet.

For å finne ut av det, vil vi ta en titt på litt østlig filosofi og konsultere den ærefulle tradisjonen med Feng Shui for å sikre at vi henger den riktig.

Så, hva er alternativene dine? Hvor er det beste stedet å henge den uten å skremme deg selv halvt i hjel eller krysse Feng Shui-gudene? La oss gå gjennom noen ideer som stemmer overens med disse tradisjonelle dekorprinsippene. Dette handler om plassering av feng shui-speil på et soverom.

Hva er Feng Shui og hvordan fungerer det med soveromsspeil?

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (2)

Hvis du aldri har hørt om Feng Shui før, eller du har, og du ikke aner hva det er, la oss dele det ned for deg. Feng Shui, som betyr "vindens og vannets vei," er en eldgammel kinesisk tradisjon for å kanalisere energi i boligområdet ditt. I utgangspunktet er ideen bak at alt på soverommet ditt, eller andre rom i hjemmet for den saks skyld, har en ideell plassering.

Ved å sette opp speil, seng, skap, kommode og andre ting på riktig måte, gir du optimal energiflyt i rommet. Så hva betyr det? Vel, når du har et rom med høy energi uten "blokkeringer", får du en bedre boopplevelse. Du legger deg og våkner og føler deg restaurert og frisk.

Det høres ut som en god idé, ikke sant? Selv om det ikke er noen vitenskap bak det, kan du sette opp rommet ditt ved å brukeSoverom Feng Shui prinsipperbidrar til å lindre følelser av depresjon, angst og frykt i sinnet og livet. Så det kan være verdt å prøve.

Forstå soveroms Feng Shui – Den ledende posisjonen

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (3)

Feng Shui har forskjellige "skoler" angående praksis. For eksempel, i "BTB" Feng Shui, foreslår de å henge speilet vendt mot sengen. Denne handlingen hjelper til med å korrigere rommets energiflyt hvis sengen ikke er i "kommanderende posisjon".

Den ledende posisjonen for sengen din er når du kan se døren mens du ligger i sengen, men madrassen er ikke direkte på linje med døren. Denne posisjonen gir deg den beste utsikten over alle områder i rommet, slik at du kan se hvem som helst i rommet, og gir deg dermed "kommando" over området og full kontroll over livet ditt.

Noen ganger har du ikke muligheten til å plassere sengen i kommanderende posisjon; utformingen tillater det kanskje ikke. I dette tilfellet oppveier det å plassere speilet på veggen foran sengen din manglende evne til å styre rommet. Det er ofte her du skal plassere et speil på soverommet ditt når du føler at du ikke har noe annet valg (og ikke har en TV på det stedet).

Speilet gir deg en sjanse til å se de andre områdene i rommet, for eksempel døren, når du ligger i sengen, uten å bevege deg fra madrassen. Et eksempel kan være hvis du har en kort korridor i hjørnet av rommet som fører til døren, og du ikke kan se den når du ligger i sengen, men det kan du hvis du har et speil på motsatt vegg.

De beste stedene å henge speil i et soverom

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (4)

La oss grave i hvor du skal sette et speil på soverommet ditt. Den beste posisjonen for å henge speilet er hvor som helst i rommet der det ikke reflekterer lys. Hvis sengen din er i kommandoposisjon, sier Feng Shui-retningslinjene at det ikke er en god idé å henge den rett foran sengen.

Så, hvilke andre alternativer har du? Her er forrestenhvordan henge et tungt speil uten spikerhvis du ikke vil lage en haug med hull i veggene dine.

For små soverom

Destandard soveromsstørrelser, som mange av oss har når vi leier eller sover på et soverom i et hjem som ikke er hovedsoverommet, begrenser mulighetene dine, men det er fortsatt noen veldig effektive steder å sette et speil på.

Motsatt Windows

Ved å plassere et speil nær et vindu i små, mørke rom kan du bringe mer lys inn i rommet, slik at det ser større ut enn det er. Vi anbefaler å bruke et uinnrammet speil hvis du skal med denne plassering av soveromsspeil.

Unngå å bruke speil med store, travle rammer i små rom, da det har motsatt effekt av det ovennevnte, slik at rommet føles mindre. Hold speilet borte fra siden av vinduet og vekk fra å reflektere mot sengen for å forhindre at solens stråler blender deg når du våkner.

Bak Dører

Et annet godt alternativ for mindre rom er å plassere speilet bak en dør. Dette er en god idé for full-lengde speil, slik at du kan utnytte veggplassen i rommet til andre gjenstander, som malerier eller hyller. Rommet ditt vil ikke føles overfylt, og du kan fortsatt ha et speil i full lengde uten å ta for mye plass.

Over sengen din

Du kan alltid henge speilet på veggen bak sengen din hvis det ikke er noen dør tilgjengelig. Den trekker oppmerksomheten bort fra veggen og til sengen, noe som gjør den til en mer attraktiv plass. En av de største no-nos i Feng Shui speilplassering er å henge det hvor som helst i rommet der det reflekterer en rotete plass.

Denne plasseringen vil øke stresset ditt, noe som gjør at du føler for å tilbringe mindre tid i det overfylte rommet. Å plassere den i et ryddig område i rommet gir inntrykk av å skape mer plass. Eller du kan, du vet, bare rydde rommet ditt. Speilplassering på soverommet blir så mye enklere når det ikke er rot.

For store soverom

De fleste plasseringer nevnt for små soverom fungerer også med større soverom. Men større rom gir deg flere muligheter for å henge opp speilet. Du trenger for eksempel ikke å bekymre deg for å gjemme speilet i full lengde bak en dør når du har et stort soverom og flere muligheter for å henge det.

Ved siden av sengen eller på skapdører

Du kan plassere speilet ved siden av sengen, men ikke vendt mot sengen. Eller du kan henge den på utsiden av en hvilken som helsttyper skapdører. Dette er et klassisk sted å montere et speil hvis du ikke har plass til et frittstående speil i full lengde for å se deg selv etter påkledning. Tydeligvis hvis du brukerskapdør alternativersom å henge perlegardiner, dette kommer ikke til å fungere.

Over kommoden

Hvis du har plass, heng speilet over hva som helsttyper kommodedu har. Denne plasseringen gir deg et sted å sjekke sminken din om morgenen når du kler på deg. Tanken er å sette opp sminkebordet ditt der du har godt lys inn i rommet, slik at du kan reflektere lyset for å få bedre oversikt over ansiktet når du sminker deg.

Steder å unngå å henge speil i soverom

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (5)

Vi spør hvor du skal sette et speil på soverommet ditt, men hva med det motsatte? I følgeFeng Shui-prinsipper, er det flere steder i rommet hvor du aldri bør henge et speil. Hvis du ikke vil forstyrre energiflyten i rommet, unngå å sette den opp i følgende områder. Dette rådet gjelderspeilalternativerogså.

På taket

Å henge speilet i taket vendt ned mot sengen din var en trend fra 1980-tallet som folk begynte på den gangen. Det er imidlertid en forferdelig idé. Du vil finne at denne plasseringen får deg til å føle deg ukomfortabel, som om noen alltid ser på deg.

I tillegg, kan du forestille deg redselen ved å våkne midt på natten og føle deg søvnig, stirre opp i taket, ved å se en grumsete skikkelse stirre tilbake på deg – det kan ta litt tid å venne seg til.

Overfor sengen

Du får en lignende effekt av at noen ser på deg hvis du henger speilet rett overfor sengen. Du vil føle at en ubuden gjest ser på deg, noe som er litt skummelt.

Et speil som vender rett mot deg mens du ligger i sengen kan gjøre det vanskelig å slappe av og slappe av, og holde deg ubevisst på kanten. Som diskutert er den eneste gangen du bør henge et speil overfor sengen hvis madrassen ikke er i den ledende posisjonen i rommet.

Mot badet

Ikke heng speilet på en vegg som vender mot baderomsdøren elleralternativer til baderomsdører. Du vil ikke sette pris på det hvis du ser deg i speilet og ser toalettet reflektere mot deg.

Mot en tom vegg

Ikke heng speilet mot en blank vegg. Det er greit hvis den har noe i bakgrunnen, som en potteplante eller et bilde på veggen. Et speil mot en blank vegg gir et inntrykk av et kjedelig, sterilt miljø.

Hvorfor foreslår Feng Shui at jeg dekker til speilene mine om natten?

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (6)

NoenFeng Shui skolertror du må dekke til alle speil om natten. Hvis du ikke dekker til speilet, vil det påvirke søvnen din, føre til at du våkner om natten eller ikke klarer å oppnå en dyp, gjenopprettende søvntilstand.

Regelen sier at et speil bringer energi inn i et rom, og liver opp rommet. Så hvis du ikke dekker til speilet, forblir rommet i en høyenergitilstand, noe som får deg til å snurre deg i sengen om natten. Hvis du har et speil på soverommet og du synes det er vanskelig å få sove, prøv å dekke det til om natten og se om det gjør noen forskjell. Kanskje placeboeffekten vil slå inn.

Det bør du ogsåfikse de ødelagte speilene dineeller bytt dem ut, da dette ikke går bra for deg heller når det gjelder Feng Shui. Sørg for at du har riktig størrelse speil for rommet. Unngå å henge store heldagsspeil med rammer i små soverom. Det handler om balanse mellom vekt, størrelse og symmetri.

Hva skjer hvis jeg ikke følger Feng Shui-retningslinjene?

Ingenting. Feng Shui foreslår at hvis du ikke følger retningslinjene, vil det ikke bringe dårlige vibber inn i rommet. De er bare retningslinjer for å hjelpe deg med å optimalisere energiflyten i boarealet ditt. Noen mennesker kan oppleve at disse tipsene hjelper dem til å føle seg bedre med seg selv, mens andre kanskje ikke merker noen forskjell.

Og det er her du skal sette et speil på soverommet ditt

På slutten av dagen, selv om du ikke kjøper inn alle Feng Shui-energigreiene (jeg gjør det ikke), gir det fortsatt noen veldig solide råd om møblering. Innredningen din vil føles mer balansert, målrettet, moden og gjennomtenkt hvis du følger de fleste prinsippene.

Selvfølgelig kan du forkaste alt du ikke liker også. La den veilede deg med hensyn til hvor du skal sette et speil på soverommet ditt, og gå derfra og foreta eventuelle justeringer du trenger eller ønsker.

Du vil også nyte:

  • Hvor mye vekt kan gipsplater holde? (6 faktorer)
  • Hvor langt fra hverandre er studs? Standard studsavstand
  • Slik fjerner du gipsankre (2 reelle alternativer)
  • Kan du støvsuge glasskår? I noen tilfeller…

Forfatter:Rick Worst

Hvor skal du sette et speil på soverommet ditt (feng shui-tips) - verste rom (7)Rick er en boligdesignkonsulent og entusiast, hvis liv konsumeres av alt som har med hjem og hage å gjøre. Hans forbruk av bøker, blader, nettsteder og TV-serier om emnet er ekstraordinært. Rick fungerer som grunnlegger, forfatter, leder og webdesigner for redaksjonen vår og nettstedet for øvrig. Lær mer omRicks forfattersideog altom Worst Room her.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 11/28/2023

Views: 5509

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.