Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (2023)

Hvis du ofte jobber eller studerer hjemme, kan en god feng shui-bordlayout være ganske gunstig for produktiviteten og energinivået. Denne gamle kinesiske kunsten og vitenskapen anbefaler visse romlige arrangementer og orienteringer for å fremme en positiv energiflyt.

Handle populære kategorier

Bryllupsinvitasjoner
Fotobøker
Lerretstrykk
Egendefinerte magneter

Feng shui kan også hjelpe deg med å sette sammen en ideell, balansert plass for deg å fokusere og finne klarhet mens du jobber med ulike aspekter av livet ditt. Når du arrangerer et feng shui skrivebord, er det viktig å ikke bare ta hensyn tilromfargekombinasjonerog hjemmeinnredning, men for å ha en klar forståelse av arbeidsstilen din og formålet med skrivebordet ditt.

Andre feng shui-elementer å vurdere inkluderer skrivebordsplassering på rommet eller hjemmekontoret ditt, bordoverflatearrangement, materiale, farge og form. For å hjelpe deg med å lage enorganisert plasssom passer dine behov, har vi satt sammen denne omfattende feng shui skrivebordsguiden. Den viser grunnleggende feng shui-praksis samt tilleggskomponenter du bør vurdere når du arrangerer det perfekte skrivebordet og hjemmekontoret.

Plassering på skrivebordet

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (5)

Når det gjelder posisjonering, er en grunnleggende regel i feng shui å orientere skrivebordet ditt i en "kommanderende posisjon." Dette betyr at skrivebordet ditt skal være indirekte vendt mot døren til hjemmekontoret eller soverommet.

I en ideell situasjon vil skrivebordet ditt være på motsatt side av rommet, vendt, men ikke direkte på linje med døren og den solide veggen bak deg. Hvis det ikke er mulig for deg å plassere skrivebordet vendt mot døren, vil et speil som reflekterer hovedinngangen til rommet fortsatt tillate deg å se og gripe nye muligheter.

Vurder plassen din og arbeidsstilen din

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (6)

Før du begynner å legge til eller fjerne elementer fra skrivebordet ditt, lag enmållisteav dine ambisjoner, mål og områder av livet ditt du ønsker å fokusere på. Enten du starter et nytt lidenskapsprosjekt, jobber med å forbedre helsen din eller trenger hjelp til å fokusere på skolearbeid, vil det å kjenne dine behov på forhånd hjelpe deg med å finne ut hvilke endringer du må gjøre på skrivebordets overflate.

Declutter

Det er ganske vanlig å ha litt rot på skrivebordet, spesielt når du jobber med et stort prosjekt eller i en travel uke. Men å rengjøre og kvitte skrivebordet for unødvendige ting minst en gang i uken vil hjelpe deg med å oppnå bedre fokus og et organisert liv. Fjern alle gjenstander som ikke brukes daglig og legg dem i en skuff i nærheten for enkel tilgang.

Legge til praktiske gjenstander og dekor

Et minimalistisk utseende er ikke alltid det beste i feng shui med mindre det bare er ett område i karrieren du ønsker å fokusere på. Å ha praktiske gjenstander og dekor kan hjelpe deg ytterligere å utnytte den nødvendige energien for å nå dine mål. Ting sominnendørs renseanlegg, krystaller ognotatblokkerer flotte for overflaten på skrivebordet ditt.

Kilder til lys

En lyskilde er et must i feng shui. Hvis du vanligvis ikke jobber om natten, prøv å orientere skrivebordet ditt for å motta optimalt naturlig lys. Helst vil dette komme fra et vindu på siden av skrivebordet ditt. Hvis du ønsker å legge til en skrivebordslampe, er øvre venstre den beste posisjonen for den i henhold til feng shui generelle praksis.

Ting å vurdere

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (7)

Fargen, materialet og formen på skrivebordet ditt kan velges nøye for å fremme ønsket energiflyt. Avhengig av din arbeidslinje og formålet med skrivebordet ditt, velg en kombinasjon som passer best til dine behov.

Skrivebordsfarge

 • Mørkebrun:En stabiliserende og styrkende farge som kan gi mye komfort til kroppen, men som ofte ikke gir energi til sinnet. Hvis du har et mørkebrunt skrivebord, prøv å balansere det med metall og lyse gjenstander.
 • Lysebrun:Mellomtonede trefarger er flotte for å stabilisere og styrke kroppen samtidig som de gir energi til sinnet.
 • Grå:Perfekt nyanse for å oppmuntre til fokus – men grå pulter kan ofte tappe kroppens energi, så skap balanse med jordfargede elementer.
 • Hvit:Aktiverer sinnet samtidig som det oppmuntrer til disiplin og klarhet. I likhet med grå, kan hvit ofte være drenerende, så vi anbefaler å legge til entrerammeeller en mørkegrønn plante med en trestilk.
 • Svart:Et svart skrivebord er perfekt for introspeksjon og fordomsfrihet da det trekker energi innover. I følge feng shui er denne fargen også flott for å bringe nye muligheter.
 • Røde og lyse farger:Røde pulter er flotte for å aktivere sinnet, men ofte drenerende, så denne skyggen og andre lyse pulter er ikke ideelle for langvarig bruk.
 • Grønn og jordfarger:Gi en god balanse for kropp og sinn da grønne og andre jordfarger har en tendens til å være pleiende nyanser. Dessuten er de perfekte for å oppmuntre til kreativitet og revitalisering.

Skrivebordsmateriale

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (8)

 • Tre:Vår første anbefaling siden det ikke bare er et pålitelig og langvarig materiale, men det gir også stabilitet, næring og en kvalitetsflyt av energi.
 • Metall:Flott for mental energi og konsentrasjon. Hvis du leter etter skarphet og klarhet, er et metallbord ideelt.
 • Glass:Siden glasspulter kan være veldig avslørende, er de flotte for folk som prøver å formidle ærlighet og åpenhet. Men siden energi går veldig raskt gjennom glass, er ikke dette alternativet det mest stabiliserende, så pass på å balansere med naturlige elementer for å oppnå en solid arbeidsplass.
 • Laminat:Som det mest passive og nøytrale valget gir ikke laminat positiv eller negativ energi. En fordel med dette materialet er at positiv energi lett kan oppmuntres med riktig skrivebordsposisjon og overflatearrangement.

Formen på skrivebordet ditt

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (9)

 • Rektangulær:Ideell og mest anbefalt valg for individuelt arbeid. Rektangulære skrivebord gir stabilitet og hjelper deg med å konsentrere deg samtidig som de oppmuntrer til vekst.
 • Buet:En annen feng shui-favoritt, et buet skrivebord er flott for å fremme kreativitet og en kontinuerlig flyt av positiv energi. For jordingsenergi og stabilitet, sørg for at du sitter i den indre kurven på skrivebordet.
 • L-formet:Mange tror et L-formet skrivebord ofte utgjør et feng shui-problem. Men når de er plassert riktig, kan L-formede skrivebord gi mye positiv energi.
 • Torget:Selv om det er flott for små rom, kan firkantede skrivebord ofte føre til energistagnasjon, så pass på å legge til mange glasselementer som en blomstervase eller englasstrykkfor å balansere arbeidsområdet ditt.
 • Oval eller rund:Selv om de er flotte for grupper, mangler ovale og runde skrivebord stabilitet, så vi anbefaler vanligvis ikke disse formene for et hjemmekontor.

Skrivebordsarrangement

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (10)

For å oppnå et vellykket feng shui-bordarrangement, må du ha en grunnleggende forståelse av Bagua-kartet. Dette kartet brukes som en veiledning for å arrangere hjem og rom på en måte som oppmuntrer til en positiv energiflyt gjennom ulike områder av livet ditt. Hvis det brukes riktig, kan skrivebordsarrangementet ditt hjelpe deg med å fokusere på ting som rikdom, kreativitet og relasjoner for å drive deg videre til neste fase av karrieren.

1. Rikdom og velstand

Dette området av skrivebordet ditt representerer overflod og din takknemlighet for det du allerede har. Plasser en gjenstand som symboliserer velstand for deg, helst i nyanser av gull eller lilla for å oppmuntre til rikdom. Kunst, en bambusplante, samleobjekter og statuer er flotte å ha på skrivebordet ditt.

2. Berømmelse og rykte

Dette området fokuserer på hvordan du vil at andre skal oppfatte deg og representerer klarhet og integritet. Gå for røde eller pyramideformede gjenstander. Priser,stearinlys, en skrivebordslampe ellervisittkortfungerer også perfekt i denne plassen.

3. Kjærlighet og relasjoner

Representerer dine relasjoner og din evne til å pleie deg selv og tiltrekke kjærlighet. Prøv å legge til noe rosa som symboliserer ditt mest meningsfulle forhold. Hvis du er singel, vil en vase med en rosa blomst gjøre susen. Hvis du er i et forhold, ha et par ting som tohjerteformede papirvektereller apersonlig rammemed bilder av deg og partneren din.

4. Familie og ny begynnelse

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (11)

Representerer de som kom før deg (foreldre og forfedre) samt din fremtid. Bruk gjenstander som symboliserer vekst, gjerne i grønne nyanser. ENfamilierammeeller en innendørs plante med en trestilk i denne delen vil hjelpe deg med å finpusse positiv energi, vekst og styrke.

5. Sentrum og Trivsel

Vanligvis oppmuntrer midten av Bagua-kartet – som representerer velværet til ditt sinn, kropp og sjel – deg til å forlate dette området fritt for rot. Hvis du vanligvis har noe midt på skrivebordet, hold deg til firkantede gjenstander i gule eller oransje toner. Dette kan inkludere bilder av solen, enkalendereller gule post-it lapper.

6. Barn og kreativitet

Dette området faller i midten-høyre hjørne av skrivebordet ditt, og når det ordnes på riktig måte, kan det bidra til å øke kreativiteten din og representere glede, åpenhet og din evne til å fullføre nye prosjekter. Legg til runde, ovale eller bueformede metalldetaljer som en ramme, en bjelle eller en blyantholder for å øke konsentrasjonen og oppmuntre til ro.

7. Kunnskap og selvbevissthet

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (12)

Hvis du stadig bruker skrivebordet ditt til å studere eller du jobber med å bygge en ny ferdighet, fokuser på nedre venstre hjørne av skrivebordet for å oppmuntre til visdom utover årene. Plasser firkantede gjenstander som en bok eller et bilde av et idol, helst i mørke nyanser av grønt og blått.

8. Karriere og livsformål

Representerer livets reise inkludert formålet og karrieren din. Selv om vi også anbefaler å la den nederste midten av skrivebordet være fritt for rot, kan det å holde seg til glassdekorasjoner, mørke farger og bilder av vann oppmuntre til velstand.

9. Mentorer, eksterne kontakter og reiser

Hvordan Feng Shui ditt hjemmebord + kontor | Shutterfly (13)

Hvis du ofte opplever at du trenger hjelp fra vennene dine, plasser en telefonbok eller et element som symboliserer beskyttelse for deg. Hvis du har drømmer om å reise snart eller ofte, plasser en globus, et verdenskart, en reiseguide eller et bilde av din neste destinasjon. Hold deg til grå, pasteller og metaller for denne delen.

Hvis du allerede har et skrivebord som ikke faller spesielt inn under feng shui-anbefalingene, eller hvis rommet ditt ikke lar deg orientere skrivebordet på riktig måte, husk at du enkelt kan balansere ut energistrømmene ved å legge til eller fjerne noen få elementer.

Enten det er å legge til enmetalltrykk, en plante eller tone ned noe av innredningen, raske og enkle endringer kan gjøre susen. Organisering, fokus og klarhet er bare noen av fordelene med god feng shui, og med denne guiden er du klar til å sette sammen ditt ideelle arbeidsområde.

Utforsk kategorier

Barnegaver
Lagre datoene
Gaver
Lerretstrykk
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated: 09/01/2024

Views: 5361

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.