Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (2023)

666Aksjer

Mange soverom i USA har et speil som vender mot sengen.

For leiligheter er speilet vanligvis på skyvedøren til skapet. For hus henger folk vanligvis et speil et sted på soverommet, ofte vendt mot sengen.

Jeg la også merke til mange annonser som fremmer bedre nattsøvn, fra både YouTube og TV. Annonsene spenner fra medisiner til produkter som hindrer deg i å snorke, og alle lover en bedre natts søvn.


Da jeg gravde dypere fant jeg det58 % av amerikanerne ønsker å forbedre søvnkvaliteten. Kanskje dette forklarer grunnen til at det er så mange produkter og annonser som lover å forbedre søvnkvaliteten.

Kan speil være årsaken til dette? Kanskje. For jeg la merke til detspeil kan noen ganger skape rare illusjonernår du ikke fullt ut fokuserer din visjon på det.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (1)

Men så kan det også være utallige andre grunner. Det kan være maten vi spiser rett før sengetid, vår uregelmessige søvnplan og annetsoverom feng shui som påvirker søvnen.

I dette innlegget vil du se min mening om hvorfor feng shui ikke liker speil vendt mot sengen. Min mening er basert på det vi vet fra dagens vitenskapelige forskning og funn.

For å begynne, la meg gi deg hva feng shui-eksperter har å si om dette.

Feng Shui Konsekvenser av speil vendt mot sengen din

Her er tre av de mest populære konseptene (eller mytene) om hva som kan skje med oss ​​hvis vi har et speil vendt mot sengen vi sover i.

Tar med en tredjepart i forholdet ditt

Mange eksperter sier at et speil som vender mot sengen fremmer inntrenging av en tredjepart i parforholdet og ev.oppmuntre til utroskap. Dette er fordi refleksjon av speiletdobler energien og flaksenav de som sover på sengen, og en av flaksene er romantikk.

Skaper søvnløshet

De fleste eksperter sier også at et speil vendt mot sengentømmer din personligeenergi og skaper søvnløshet. Fordi speilet dobler ogspretter all slags energi, forstyrrer den roen som trengs i et soverom for bedre søvn.

Mareritt og sjelstyveri

Noen eksperter sier at et speil som reflekterer sengenbringer mareritt. En forklaring på dette er at når vi sover om natten, forlater sjelen vår kroppen. Når sjelen ser sin egen refleksjon,det blir skremt, derav de vonde drømmene og marerittene. Ved å bruke det samme konseptet, sier andre at når sjelen vender tilbake til kroppen, kan den forveksle bildet i speilet fra den virkelige kroppen, deravordtak om sjelstyveri.

Vil du vite betydningen av drømmene dine? Vi vil! Hver drøm har en unik betydning, og betydningen av drømmene våre er forskjellige eller ligner på menneskene. Besøkdreamfist.comfor flere artikler om drømmetydninger.

La meg minne deg på atbegreper som brukes til å tolke feng shuivar ganske annerledes i gamle tider. Betydningen kunne ha gått tapt i oversettelsen gjennom årene.

Men i stedet for å gå tilbake i historien for å avkode hva som egentlig ble ment med disse ordtakene, la oss se hva moderne vitenskap har å si om dette emnet.

Hvorfor speil mot sengen ikke er en god idé

En ting vi helt klart vet er at gamle kinesiske og dagens Feng Shui-eksperter fraråder et speil som vender mot sengen.

Jeg var nysgjerrig på hvorfor de sier dette, så jeg spurte om andres erfaringer og gravde i litt vitenskapelig litteratur for å få forklaring. Det jeg fant ut var at du kan ha problemer med å sovne, og her er grunnene.

Du vil bli skremt av bevegelser

Øynene dine er innebygd med bevegelsesdetektorer. I følgeforskere ved Washington University School of Medicine i St. Louis, oppdager øynene våre bevegelse gjennom et nevralt kretsløp i netthinnen på baksiden av øynene våre.

Dette forklarer hvorfor oppmerksomheten din naturlig tiltrekkes av det som beveger seg, enten det er foran øynene dine eller i øyekroken. Det var slik våre gamle forgjengere jaktet på mat og overlevde fra rovdyr. Det er vår biologiske egenskap som gjør at vi kan overleve på jorden.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (2)

Så hvis du har et speil rett ved siden av deg når du sover, vil du legge merke til enhver bevegelse fra speilets refleks. Disse refleksjonene vil naturligvis alarmere eller til og med skremme deg.

Hvorfor? For du forventer at ingenting skal bevege seg der speilet er. Men på grunn av bevegelsen som reflekteres av speilet, vil hjernen din få en falsk følelse av bevegelse i det området, og det kan krype deg ut. Disse bevegelsene vildistrahere søvnen din, noen ganger øker våkenheten og vekker overlevelsesinstinktene.

Du kan skremme deg selv fra søvndrukken

Noen mennesker har det som kalles "søvndrukken”, der visuelle sensorer ikke er 100 % våkne når personen våkner fra søvnen. Dette er typen mennesker som vil skremme seg selv når de ser sin egen refleksjon rett når de våkner, fordi de noen ganger ikke gjenkjenner sin egen refleksjon før noen sekunder senere.

Men noen ganger skjer dette ikke bare med personer med søvndrukken. Når det er noe annerledes med måten vi ser på – en annen hårstil, ansiktsuttrykket eller hva vi har på oss, kan vi bli skremt og tro at vi ser noen andre.

Her er en morsom3 sekunders videosom illustrerer dette poenget.

Hvis du var redd av deg selv som personen fra videoen, kan det være vanskelig for deg å gå i dvale igjen. Og for de som er i stand til å sovne igjen etter å ha blitt skremt av sin egen refleksjon, vil du sannsynligvis oppleve vonde drømmer eller til og med mareritt.

Kanskje dette er grunnen til at noen feng shui-eksperter sier at speil som vender mot sengen kan forårsake dårlige drømmer?

Du kan kanskje se noe grønt fra Imperfect Mirrors

Videre, fordi de fleste speil ikke er "perfekte speil”, kan du noen ganger se litt grønt i refleksjonen. Når du ser det, ikke bli skremt av det, og ikke begynn å forestille deg ting.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (3)

For de som blir redde av det, vær så snill å vite at det ikke er et overnaturlig fenomen. Det er heller ikke øynene dine som spiller deg et puss. Grunnen til at du ser noe grønt i speilet er fordi speilene som vanlige husholdninger har ikke er "perfekte speil" som reflekterer alle spekter av farger og lys.

Den første halvdelen av videoen nedenfor vil hjelpe deg å forstå dette fenomenet.

Stirr på din egen refleksjon, og du vil hallusinere

Her er noe rart (eller skummelt) du kan prøve selv, selv om du ikke har et speil vendt mot sengen din.

Sitt i et mørkt rom omtrent 1 meter unna et speil. Hold belysningen så mørk som mulig, men fortsatt i stand til å se ansiktet ditt. Se på gjenspeilingen av ansiktet ditt i omtrent 10 minutter.

John og Caputo, en psykolog ved Universitetet i Urbino i Italia, ble hjemsøkt av en annen manns ansikt da han gjorde dette. Han så ansiktet til en gammel mann da han så på speilbildet av sitt eget ansikt. Han replikerte dette senere med suksessmerkelig ansikt-i-speilet illusjonseksperiment på andre.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (4)

Her er hva andre har opplevd. De begynte å se forvrengninger i ansiktet til å begynne med, for eksempel et manglende øyenbryn eller skrå lepper. Gradvis så ansiktet mer ut som voks, som om de så på noen andres ansikt. Andre ser en rekke ukjente ansikter, fantastiske monstre og til og med dyreansikter. Hvis du vil lære mer om denne studien, her er lenken tilpublisering av denne studien.

Når du slår av lysene på soverommet, skaper du den perfekte settingen for å se dette merkelige fenomenet, forutsatt at du har et speil som vender mot sengen og du kan se refleksjonen av ansiktet ditt. Tenk hvis du så noe eller noen andre i den refleksjonen, hvordan ville det påvirke deg? For meg ville jeg blitt helt lurt.

Du vil "høre" ting

Hvis du har store biter av speil på skapdøren som vender mot sengen, har du noen gang spurt deg selv: "Hørte det fra skapet?"

Speil er ikke bare for å reflektere lys og bilder. Det er flott for å reflektere lyd også.

Tilbake i andre verdenskrig brukte Storbritannia (England) speil tiloppdage lydbølger som kommer fra fiendtlige flyslik at de kunne forberede luftvernet sitt. Bruken av speil viste seg å være nyttig bare for en kort stund fordi ettersom flyene fløy raskere, klarte ikke speilene å gi den tidlige varslingen som ønsket.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (5)

Som jeg har forklart før,lyd regnes som en type Qii feng shui, og speil spretter lyden tilbake inn i rommet i motsetning til å bare absorbere den.

Så hvis du sover hos en partner som snorker, vil du kanskje legge merke til at den irriterende lyden er høyere enn når du sover et annet sted, kanskje et hotellrom uten speil vendt mot sengen. Dette kan være spesielt skadelig for søvnkvaliteten din, fordi det er kjent at lyden er så svak somhvisking har evnen til å påvirke søvnkvaliteten vår.

Men det som er "trippy" er at når lyden reflekteres fra speilet, kan du bli forvirret fordi det vil føles som om lyden kom fra speilet. Det gjør deg bare rar, noe jeg tror er det som virkelig påvirker følelsen av komfort og sikkerhet når du gjør deg klar til å sove.

Du kan føle noe rart eller uventet

Vårt syn har en sterk forbindelse med sansene våre. I enforskningseksperiment publisert av Royal Society Publishing, skapte forskere en "virtual reality-boks" der et speil er plassert vertikalt på et bord og reflekterte motivets lem – si en hånd.

En del av eksperimentet ble utført på forsøkspersoner med bare én hånd. Når refleksjonen av hånden beveget seg, følte forsøkspersonene bevegelse på den manglende hånden. Når den ble berørt, kjente de også følelsen i "fantomlemmet".

Her er en videosom hjelper deg med å visualisere dette eksperimentet.

Så når du sover på sengen din og ser din egen refleksjon, kan du føle noe når noe ser ut til å berøre deg. De kan variere fra bevegelige gardiner til skyggebevegelsene som kastes fra utenfor soveromsvinduet. Det er bare hvordan hjernen fungerer. Å se vår refleksjon bli berørt lurer hjernen vår til å tro som om vi faktisk blir berørt.

Her er en annen videosom viser sammenhengen mellom vårt syn og vår berøringssans i hjernen, som illustrert av et National Geographic-show kaltHjernespill:

Feng Shui tips for speilvendt seng

Den enkleste måten å avhjelpe denne situasjonen på er å dekke speilet med klut (for speil på skapdører) eller flytte speilet slik at det ikke reflekterer sengen din (for stående speil). Du er god så lenge du ikke kan se noen speilreflekser når du er i sengen.

Hvorfor speil vendt mot sengen er dårlig feng shui (6)

Husk at det er andre gjenstander på soverommet ditt som legemliggjør speileffekten. Disse gjenstandene spenner fra TV til glassdekslene til bilderammene dine. Selv om disse refleksjonene er mye mindre overlegne speilet, har de en tendens til å skape de uønskede distraksjonene nevnt tidligere.

Ord til råd

Fra mine observasjoner er ikke alle plaget av et speil som vender mot sengen.

Alle er unike på sine egne måter, og det er viktig å observere og ta hensyn til deg selv på hvordan speilet påvirker deg. Hvis du tror det ikke har noen effekt, flott. Hvis du mistenker at det påvirker hvordan du hviler, dekk til speilet eller flytt det et annet sted. Test og se om du opplever noen forbedringer eller ikke.

Dessuten er et speil som vender mot sengen bare ettfaktor for soverom feng shui. Ikke la det være den avgjørende faktoren eller avtalebryteren når du skal avgjøre om et soverom har god eller dårlig feng shui. Enkelt sagt, ikke overreager. Det er ikke verdens undergang hvis det er et stort stykke speil som vender mot sengen din.

Konklusjon

Feng shui-eksperter er enige om at speil som vender mot sengen kan gi uønskede konsekvenser, for eksempel utarmet energi, søvnløshet og til og med utroskap.

Selv om jeg aldri har hatt noen personlig erfaring med konsekvensene nevnt av feng shui-ekspertene, vet jeg at speil som vender mot sengen bare er en dårlig opplevelse. Du har en tendens til å skremme deg selv når du ser hallusinasjoner, hører noe uventet og føler noe rart.

Personlig har jeg sett rare ting i speil. Jeg føler at speil kan være ganske skummelt, spesielt hvis miljøet er mørklagt. Mesteparten av tiden vet jeg at jeg bare skremmer meg selv. Vær så snill, ikke vær som meg.

Har du et speil vendt mot sengen din? Hvis ja, hva var din erfaring? Jeg vil gjerne høre dine tanker i kommentarene nedenfor!

Victor Cheung

Feng Shui-utøver og blogger avFeng Shui Nexus. Jeg har sett effekten av Feng Shui, astrologi og spådom. Her deler jeg min kunnskap og erfaring med deg for å komme deg nærmere dine mål og drømmer. Abonner for å få e-postoppdateringer eller følg oss videreFacebook,Twitter, ogPinterest.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated: 05/01/2024

Views: 6091

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.