Kontor Feng Shui: På jobb eller hjemme (2023)

Shippo Snippets:

 • Å ha en gjennomtenkt tilnærming til deg og teamets fysiske arbeidsmiljø kan bidra til å finne en balanse mellom komfort, produktivitet og generell velvære
 • Den gamle kinesiske praksisen medFeng Shuier en utprøvd metode for å harmonisere ethvert kontormiljø, enten du jobber eksternt eller tilbake i et fysisk kontorområde
 • Et ergonomisk skrivebordsoppsett, naturlig lys, frisk luft og et rotfritt miljø er noen få måter du kan praktisere kontorfeng shui på

Historien:
Uansett hvor du eller teamet ditt jobber akkurat nå, er et arbeidsmiljø som støtter helse og velvære nøkkelen til å fremme komfort og balanse i alles hverdag.

Fra den ergonomiske effektiviteten til plassering av skrivebord, stol og datamaskin, til lydene, lyset og luftkvaliteten som omgir plassen, er det mange faktorer å vurdere når du setter opp arbeidsplassen for suksess og mindre stress.

I dette stykket skal vi ta en titt på hvordan bruk av den tradisjonelle kinesiske praksisen med feng shui kan bidra til å harmonisere bedriftens arbeidsmiljø og bidra til generelle følelser av velvære, positivitet og til og med produktivitet for dine ansatte.

Med alt som skjer i verden akkurat nå, hvem kunne ikke bruke litt mer av det?

Hva er Feng Shui?

Feng shui er en gammel kinesisk praksis som bruker vitenskapelige beregninger for å kartlegge balansen mellom energi, eller "chi", i et bestemt rom.

Også kjent som kinesisk geomancy, inviterer feng shui positiv chi inn i rommet, slik at personen som okkuperer det føler seg balansert og energisk. Metaforisk sett får det humøret ditt til å vibrere på et helt annet nivå.

Bokstaveligoversatt, feng shui betyr "vindvann." Siden både vind og vann er assosiert med gunstig helse i kinesisk kultur, har feng shui kommet til å bety lykke og velvære for de som praktiserer det.

I løpet av årene har feng shui blitt mye mer mainstream, med kjente entusiaster som Gwenyth Paltrow og Marie Condo som bruker noen av dens enkle praksis (vi kommer inn på de snart) for å gjøre hjemmene deres sunnere, lykkeligere og mer organisert.

Forholdet mellom velvære på arbeidsplassen og produktivitet

Når det gjelder velvære på kontoret, kan en sunn, glad arbeider føre til en økning i den totale produktiviteten, enten de tilhører et selskap som jobber hjemmefra eller de opererer fra et dedikert område. Faktisk en studie fraUniversitetet i Oxfordfant ut at arbeidere er 13 % mer produktive når de er fornøyde.

Prioritering av arbeidsmiljøet

Med den siste økningen i popularitet, arbeidsplassvelværeprogrammerhar vunnet terreng når det gjelder prioritering, med tilbud som trening på stedet, yogatimer, napping pods og velværeutfordringer. Det endelige målet er å engasjere medarbeiderne i deres eget velvære og prioritere egenomsorg og personlig helse.

Og mens ingen nødvendigvis sier nei til en sanksjonert middagssnooze,en fersk studie fant detansatte faktisk foretrekkergrunnleggende:bedre luftkvalitet, muligheten til å tilpasse arbeidsområdet sitt og naturlig lys.Så mye at ansatte med en margin på 42 % til 28 % heller vil kunne tilpasse arbeidsmiljøet sitt enn å ha ubegrenset ferie.

Hvis de får sjansen, kan disse ansatte bytte inn sommerturene sine for et arbeidsmiljø de trives med hele året. Og folk som er detfornøyd med arbeidsmiljøet sitter også 16 % mer produktive.

Gå inn: Feng Shui.En utprøvd tradisjon som gjør arbeidsmiljøet ditt til et sted fylt med positivitet, produktivitet, renslighet og klarhet.

Oppnå en tilstand av kontor Feng Shui

Å finne veien med feng shui kan virke litt abstrakt til å begynne med, men her er noen praktiske måter å bruke de eldgamle prinsippene på – få bedriftens arbeidsplass til å se og føles utflottå jobbe i.

Inneholder de fem elementene i Feng Shui

Det er fem elementer som tiltrekker energien eller "chien" som må balanseres for å oppnå feng shui:

 1. Trebrukes til å fremkalle vekst og kreativitet. Å ha grøntområder som trær eller planter i arbeidsområdet representerer dette elementet.
 • Brann, det sterkeste, kraftigste elementet, skaper drivkraft, energi, transformasjon og ekspansjon. Å ta inn fargen rød eller tenne et stearinlys (med mindre det er en brannfare!) kan bidra til å bringe dette elementet inn i et rom.
 • Vanner knyttet til inspirasjon og følelser. Blå gjenstander eller til og med en bordfontene kan representere vann i arbeidsmiljøet.
 • Jorder et element som betyr styrke og stabilitet. Det kan fremkalles med steiner og jordfarger som er brune eller brune i fargen. Gamle bøker fungerer også.
 • Metaller et nøkkelelement i feng shui. Den forener alle andre elementer og sies å tilby fokus, orden, skarp tenkning og til og med produktivitet. Gjenstander som er hvite, grå, sølv eller laget av metall representerer dette elementet.

Skape et ergonomisk arbeidsmiljø

Ergonomi er definert som vitenskapen om å skreddersy et arbeidsområde for å passe brukerens unike behov. Det handler om å designe formennesker, med sikte på å øke produktiviteten og redusere ubehaget. Med et ergonomisk oppsett legges det større vekt på riktig holdning og reduksjon av repeterende bevegelser som kan forårsake belastninger i øyne, nakke, rygg, håndledd og andre deler av kroppen.

Fra vinkelen på de ansattes dataskjermer til høyden på skrivebordet, belysningen i rommet, tastaturplassering, stol og skjermvalg, er det viktig å tenke på hvordan teamets fysiske oppsett kan påvirke deres evne til å holde seg sunne og fokuserte over tid. .

I tillegg kan det å ta hensyn til behovet for bevegelsespauser gjennom dagen og finne en balanse mellom sittende og stående (kanskje med et høydejusterbart skrivebord) hjelpe dine ansatte å bekjempe effektene av stillesittende arbeidsatferd.

Generelle tommelfingerregler for observasjonriktig ergonomiinkludere:

 • Holde skjermen på armlengdes avstand og i eller like under øyehøyde, rett bak tastaturet
 • Rett håndledd og hender på eller under albuenivå
 • En justerbar stolhøyde, slik at knærne er i nivå med hoftene og føttene hviler flatt på gulvet
 • Holde viktige gjenstander nær kroppen (telefon, stiftemaskin, tastatur, mus osv.) for å unngå overdreven rekkevidde
 • Etterlater tilstrekkelig plass under skrivebordet
 • Bruk av hodesett eller handsfree-alternativ når du skriver eller skriver

Kontrollerer kommandoposisjon

Et av de viktigste prinsippene i feng shui kalles "kommandoposisjonen." Det handler om hvordan stiftmøbler som senger, sofaer og skrivebord er plassert i rommet.

På kontoret er skrivebordet det mest essensielle møbelet (det er fornuftig!). Kommandoposisjonen til et skrivebord er utformet for å gi arbeideren en klar, uavbrutt utsikt over rommet de befinner seg i. Det kan oppnås ved å plassere skrivebordet diagonalt overfor hoveddøren med arbeiderens rygg mot veggen. Å ha visuell kontroll over et arbeidsrike sies å gi arbeideren mer kontroll over selve arbeidet!

Holde ting fritt for rot

I feng shui sies det rotstjeleenergi. Dette kan absolutt være problematisk hvis du og teamet ditt prøver å knuse ting på jobben.

For å hjelpe deg med å holde deg organisert og balansere chien på nytt, kan du planlegge en rotryddingsøkt der du merker tre bokser—I,Ute, ogJeg vet ikke—og plasser gjenstander fra rotete kontorområder i det som gjelder. Etterpå, denIboksens innhold opphold, denUteboksens innhold blir donert, ogJeg vet ikkegjenstander kan ligge i et lagringsområde i seks måneder, hvorpå de kan ses på nytt for å avgjøre om de er nødvendige ennå. Hvis de fortsatt ikke er det, er sjansen stor for at de aldri blir det.

Ved å holde ting fysisk klart fra rot, kan ekstra mental plass frigjøres slik at teamet ditt kan holde fokus!

Å bringe inn naturlig lys

Fluorescerende og gultonet belysning kan føre til treghet og tretthet. Hvis det er mulig, plasser ansattes arbeidsområder i et område som gir naturlig lys fra vinduene. Hvis det ikke er mulig, er glødepærer eller fullspektrede lyspærer en bedre måte å bringe lys inn på kontoret uten å bli fluorescerende.

Forbedring av luftkvaliteten

Ifølge en nyligHarvardstudien, var den viktigste miljøfaktoren sitert i en undersøkelse blant ansatte bedre luftkvalitet, med 58 % av respondentene som sa at frisk, allergenfri luft ville forbedre velvære.

I følge feng shui, hvis arbeidsområdet ditt ikke har tilgang til et åpent vindu eller uterom, kan visse planter bidra til å rense luften:

  • Pothos planterer enkle å ta vare på, inneholder feng shui treelementet, og kan trives i lavt til middels lys
  • Møl orkideerfrigjør oksygen om natten, og ifølge feng shui inviterer de også en "oppreist og edel" romantisk partner inn i livet ditt. Hvis du leter etter bedre luftkvalitet og en stabil signifikant annen, kan en møllorkide være veien å gå!
  • Deslangeplantesies å tilby beskyttende energi og frigjøre oksygen til luften over natten
  • Gerber tusenfryddobbelt så penogrenser luften rundt dem. Deres muntre, fargerike blomster sies å fjerne all energi som ersittende fast
  • ENZZ anleggAKA evighetspalmen er kjent for å overleve tørke med sine tykke, voksaktige blader og sterke grener

Inneholder vertikale elementer

I feng shui representerer det å inkludere vertikale former og linjer i et rom utvidelse og vekst. Det betyr ikke nødvendigvis at du installerer jernstenger rundt dine ansattes skrivebord (gysninger), men å legge inn litt belysning som beveger seg oppover, et vertikalt tre eller en høy bokhylle i hjørnet kan hjelpe deg og teamet ditt med å oppnå dette spesielle prinsippet.

Skaper behagelig lydenergi

Fra et sensorisk perspektiv kan behagelige lyder få et rom til å føles mer harmonisk i naturen. Fra et feng shui-standpunkt hjelper de også med å flytte chien gjennom hele rommet. Ikke alle lyder er skapt like.

Noen lyder kan vurderesstøyforurensningog bør kuttes ut av arbeidsmiljøet hvis det er mulig:

 • Trafikklyder
 • Lyder av husholdningsutstyr (ovner, oppvaskmaskiner, vaskemaskiner, etc.)
 • Støyende naboer
 • Høy, hard eller støtende musikk
 • Støy fra kommersielle virksomheter

Sikkerhyggelige lyderkan bidra til å eliminere støyforurensning og balansere negativ chi:

 • Vindklokker
 • Gongs eller bjeller
 • Rennende vann
 • hvit støy
 • Oppløftende musikk
 • Syngeskåler
 • Lyder av naturen

Legge til et snev av kunstverk

Å legge til kunst på arbeidsområdet er en fin måte å få litt positiv chi flytende for deg og teamet ditt. Det er også en måte å innlemme feng shui-elementer som ellers kan mangle. For eksempel, hvis plassen mangler treelementet, kan du kanskje tenke på å legge til et maleri som er rikt på fargen grønn.

For å maksimere flyten av positiv energi, er det avgjørende å sette opp riktig type kunst. Noe aktivt eller levende på kontoret kan bidra til å stimulere produktivitet og bevegelse fremover for alle i teamet.

Detydelige vegger i rommetgjøre en forskjell også:

 • DeNordveggenrepresenterer karriere og suksess. Et bilde eller et kunstverk med vannelementet kan bidra til å forbedre dette området (som er ganske viktig på arbeidsplassen!)
 • DeVestveggrepresenterer kreativitet. Alt med abstrakt ekspresjonisme, kubisme eller dadaisme er ideell kunst for akkurat denne veggen.
 • DeØstmurrepresenterer helse og vitalitet. Kunst eller bilder som skildrer naturens eller livets skjønnhet fungerer godt her – lagbilder og alt som skildrer lykke og glede.
 • Til slutt, denSørveggrepresenterer berømmelse og omdømme. Dette området antas å styrke eller svekke offentlig image. Aktiver den ved å henge opp kunst som inneholder brannelementet med varme farger og abstrakte bilder.

Uavhengig av det nitty-gritty, streber den eldgamle kunsten feng shui for å holde ting enkelt.

Å oppnå en følelse av velvære starter med de stedene vi tilbringer mest tid. Hvis du og teamet ditt finner at dere sitter (eller står) ved pultene deres mer enn noe annet sted i disse dager, er dere ikke alene. Men ved å skape et miljø som støtter hverdagens velvære, vil du kanskje finne deg selv mer positiv, produktiv og harmonisert enn noen gang.

Trenger du mer sjelefred? UtforskeShippofor en fraktløsning som sparer deg for tid, penger og hodepine.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 07/11/2023

Views: 6029

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.