Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (2023)

har du spørsmål? Vi har svarene.

Foruten ringer, halskjeder og armbånd, er øredobber det mest populære smykketilbehøret. Dette gjør ikke bare den første ørepiercingen, men også alle etterfølgende ørepiercinger til en ganske viktig begivenhet. Dette er grunnen til at mange søker råd fra medisinske eksperter, for de setter pris på dereslegens eller farmasøytens faglige kompetanse i alle medisinske forhold.

På legekontorer eller apotek som bruker STUDEX ørepiercingsystemer, er du i gode hender:Denne nyttige guiden informerer deg om alt du trenger å vite om profesjonell ørepiercing og riktig ettervern. Hvis du har individuelle spørsmål om disse emnene, er legen din eller apoteket alltid glad for å hjelpe. Skjønnhet og helse skal alltid gå hånd i hånd, også med tanke på ørepiercing.Legen din eller apoteket gir deg gjerne råd.

Hva er forskjellen mellom ørepiercing og kroppspiercing?

Ørepiercingbetyr piercing av øreflippen eller det øvre flate bruskområdet ved hjelp av toppmoderne hygieniske ørepiercingsystemer med sterile engangspatroner. Den sterile tappen settes direkte inn i hullet, mens låsen automatisk plasseres riktig samtidig.

Kroppspiercingbetyr piercing av huden i andre områder enn øreflippen eller øvre flate bruskområde. Først gjennombores den respektive delen av kroppen med en steril, hul engangsnål. Deretter føres de sterile smykkene inn gjennom det friske hullet og lukkes manuelt av pierceren.

Områdene som er merket med rosa på bildet er egnet for profesjonell ørepiercing med toppmoderne presisjonsinstrumenter hos legen din eller apoteket ditt.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (1)

Hva er forskjellen mellom øreflippen piercing og ørebrusk piercing?

Tradisjonell ørepiercing gjennom det mykeøreflippmed state-of-the-art instrumenter er knapt merkbar. De fleste sier at de bare føler den minste klype. Øreflippene er godt forsynt med blod; derfor gror hullet ganske raskt. Dette betyr, etter bare6 ukerdu kan fjerne de allergivennlige stiftene og bruke andre øredobber. Normalt, etter ca. 5 til 6 måneder, er hullene fullstendig grodd.

Ørehull gjennom den øvre flatenbruskområdet(helix) er den andre populære typen ørepiercing. Brusk er det eneste kroppsvevet som ikke forsynes med blod. I disse områdene kan ikke kroppen bruke blod til å transportere metabolske produkter og tilføre næringsstoffer, men må bruke diffusjon i stedet. Derfor tar helingsprosessen av en ørepiercing i dette området betydelig lengre tid. De hypoallergene stiftene i bruskområdet kan kun erstattes av andre øredobber etter en helingsperiode på12 uker. Det tar omtrent 12 måneder før ørebruskpiercingen din er helt leget.

Hvordan er profesjonelt hull i ørene?

Våre STUDEX-partnere bruker state-of-the-art hygieniske STUDEX System75 ørepiercingsystemer for ørepiercing. En steril patron settes direkte inn i disse presisjonsinstrumentene som inneholder den hypoallergene stiften og øredobblåsen. Øret hulls forsiktig ved å skyve den spesielle tappen gjennom øreflippen med bare en kort bevegelse av hånden som holder instrumentet. Låsen bak øret plasseres automatisk riktig i hakket på stolpen samtidig. Takket være de toppmoderne patronsystemene er det bare den sterile tappen og låsen som berører øret, ikke selve instrumentet.Her er hvordan piercingsprosessen ser ut.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (2)

Anamnese: Har du allergi?

Vet du om du får allergiske reaksjoner på visse stoffer? For eksempel nikkel, husstøv, visse medikamenter eller antiseptika? Er det noen kjente tilfeller av allergi i familien din? Hvis du er usikker, vennligst avklar dette med din fastlege før du tar hull i øret. Dette er viktig for å unngå komplikasjoner.

Hvilke materialer bør du velge?

Velg kun øredobber laget av materialer av topp kvalitet, som f.ekskirurgisk rustfritt stål 316 L,titanellerekte gull, for å unngå allergiske reaksjoner og fremme helingsprosessen. Sørg for at øredobbene dine er hypoallergene og hudvennlige i henhold til EUs Reach-forordning 2004/96/EC.

I hverdagen kan nikkel finnes mange steder: smykker, brilleinnfatninger, klokker, glidelåser, knapper, spenner eller sakser. Også stål består alltid av nikkel og andre materialer. Selv salat eller sjokolade inneholder spor av nikkel. Billige motesmykker kan inneholde en høy mengde nikkel. Siden noen mennesker kan få allergiske reaksjoner på nikkel, setter EUs rekkeviddeforordning grenser for mengden nikkel som tillates frigjort på huden per uke. For øresmykker er disse grensene maksimalt 0,2 mikrogram per kvadratcentimeter per uke (dvs. 0,2 milliontedel av et gram).

Materialer som kirurgisk rustfritt stål med betegnelsen 316L samt medisinsk titan, som er vanlige materialer for piercing studs, brukes også innen medisin, f.eks. for kirurgiske implantater som forblir i menneskekroppen hele livet uten å forårsake skadelige bivirkninger. Vær trygg på at alle STUDEX piercingøredobber satt inn av legen din eller apoteket er hypoallergene og hudvennlige og faller betydelig under maksimumsgrensen i EUs rekkeviddeforordning, noe som gjør dem perfekt egnet for ørepiercing.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (3)

Er det noen aldersbegrensninger for ørepiercing?

Mindreårige (under 18 år)må ta med et frigjøringsskjema signert av foreldre eller verge. For mindreårige under 16 år må en forelder eller en verge være tilstede under ørepiercingsprosessen.

Voksne (18 år eller eldre)bør også signere et frigjøringsskjema før de får hull i ørene.

Generelt,det er ingen lovlig minimumsalder for ørepiercing i de fleste land. Foreldre eller foresatte kan individuelt bestemme riktig tidspunkt for barnet sitt. Legen din eller apoteket gir gjerne individuell medisinsk rådgivning.

Fra et medisinsk synspunkt spiller ikke alder noen rolle for ørepiercing. Som den tyske foreningen for otolaryngologer sier:

Fra et medisinsk perspektiv spiller det ingen rolle om øret er piercet som barn eller senere. Michael Deeg fra Association of Otolaryngologists i Freiburg, Tyskland, forklarer: "Øreflippen er like egnet for ørepiercing i alle aldre." Eksperten sier at smerteopplevelsen ikke var høyere for barn enn for voksne. Ofte ville selve piercingen bare bli oppfattet som en liten klype.

Kilde: news.de/dpa, 16. oktober 2012

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (4)

Hva er risikoen for ørepiercing?

Før du tar hull i øret, vil legen din eller apoteket avklare eventuelle såkalte kontraindikasjoner med deg og informere deg om den generelle risikoen ved ørepiercing samt viktigheten av riktig ettervern. Kontraindikasjoner kan for eksempel være hemofili (blødningsforstyrrelse), HIV, hepatitt eller tilbøyelighet til store arrdannelser. Du blir også avhørt om kjente allergier, spesielt metallintoleranser. Den medisinske eksperten undersøker deretter øret ditt for mulige kutt, utslett eller uregelmessigheter i huden og anbefaler å utsette ørepiercing til et senere tidspunkt i tilfelle noen funn.

Det kan være veldig lite, men et nyhullet hull er et sår. Derfor er hygiene viktig. For å minimere risikoen for infeksjoner eller betennelser, spesielt de som er forårsaket av feil eller utilstrekkelig etterbehandling, er det viktig at du følger pleieinstruksjonene gitt av legen eller apoteket.

Hva med hygiene på apoteket eller legekontoret?

I mange land er ørepiercing underlagt «hygieneforskrifter». I Tyskland er dette for eksempel «forskriften om overvåking av virksomheter i henhold til forordningen om forebygging av smittsomme sykdommer» («Bestimmungen der Überwachung von Betrieben gemäß der Verordnung zur Verhütung übertragbarer Krankheiten»). Ørehullsprosedyren samt krav til fasilitetene og deres utstyr er definert av spesielle hygieneplaner, som også dekker alle andre emner som desinfeksjon, rengjøring og avhending. Du kan være sikker på at de medisinske ekspertene på legekontoret eller apoteket overholder alle hygieneforskrifter. Piercingeksperten bruker engangshansker. Øret er skikkelig desinfisert. Den hypoallergene piercingstiften og låsen er pakket i en forseglet engangspatron, og sikrer dermed sterilitet. Eksperten setter kassetten inn i instrumentet uten å berøre øredobben eller låsen. Selve instrumentet kommer ikke i kontakt med øret ditt. Og likevel blir instrumentet, arbeidsplassen og alle overflater desinfisert etter hver bruk.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (5)

Omsorg og forebygging

Profesjonell ørepiercing minimerer risikoen for betennelse

Hva bør man observere angående ettervern?

Etter ørepiercingen er riktig og regelmessig ettervern avgjørende for å holde ørene vakre og sunne. Nylig hull i ørenemå rengjøres med passende ettervernprodukter minst to ganger daglig. Legen din eller apoteket vil forklare deg detaljene for ettervernet og gi deg et pleieprodukt og detaljerte instruksjoner for nylig hull i ørene. Ved å følge disse instruksjonene nøye, kan betennelser, infeksjoner eller andre komplikasjoner enkelt unngås.

Ikke berør tappen eller øret unødvendig under helingsperioden. Vask alltid hendene grundig før du tar på tappene eller ørene. Instrumentet plasserer låsen automatisk riktig på stolpen. Ikke skyv låsen langs stolpen mot øret. Dette sikrer riktig plassering av tappen og gir tilstrekkelig luftsirkulasjon ved gjennomboringskanalen.En øredobb som sitter for stramt kan forårsake infeksjon.

Hvor lenge bør du ha på piercing-nålene?

La de hypoallergene piercingstiftene være i dinøreflipperI det minste6 ukerkontinuerlig før du fjerner dem. Tilbruskpiercinger, la den piercing-øredobben være i øret i minst12 ukerkontinuerlig. Piggene skal ikke fjernes fra øret i denne perioden, heller ikke for etterbehandling.

Hva bør du observere når du bader, dusjer og vasker håret?

Vanligvis prøv å holde ørene tørre mellom rensingene med et piercingsprodukt. Hold hårspray, sjampo, såpe og andre preparater unna dine nye ørepiercinger. Etter dusjing eller bading bør øret skylles med rent vann og deretter klargjøres med et ettervernprodukt.

Må du fjerne piggene under sportsaktiviteter?

Noen skoler, idrettslag eller andre institusjoner har strenge regler for bruk av smykker. Øredobber kan generelt være forbudt under sportsaktiviteter, eller må dekkes med tape eller bandasjer. Vennligst innhent informasjon om disse reglene på forhånd. For å forhindre at de nye hullene tetter seg, bør ikke piercingøredobbene fjernes under helingsperioden. Hvis dette ikke er mulig på grunn av forskrifter, anbefaler vi å planlegge ørepiercingen for ferieperioden.

Kan ørepiercinger lukkes?

Ørepiercinger som er nylig hull eller ikke er helt grodd, vil lukke seg hvis du fjernet stiftene. Derfor bør piercingstiftene brukes kontinuerlig i minst 6 uker (øreflipper) eller 12 uker (ørebrusk). Det tar opptil 5 måneder (øreflippene) eller 12 måneder (bruskområdet) til ørepiercingene har grodd helt.

Når ørepiercingene dine er fullstendig helbredet, kan de imidlertid ikke vokse sammen igjen. Innsiden av piercingkanalen vil være dekket av hud, som dermed forsegler "såret" forårsaket av piercing i øret. Noen ganger kan det se ut som om piercingen er lukket, siden legede piercinger vanligvis skiller ut talg, hvis du ikke bruker øredobber på en stund.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (6)

Kan du bade med nylig hull i ørene?

I løpet av helbredelsesperioden (6 uker for øreflipper, 12 uker for ørebrusk), er det best å unngå svømming. Tross alt er hver ny ørepiercing et lite sår, som bør holdes så rent som mulig. Offentlige svømmebassenger er ofte forurenset med bakterier, spesielt bakterier. Og bassenger som bruker klor kan forårsake problemer, siden klor og dets biprodukter kan tørke ut og irritere huden din. Selv innsjøer eller hav kan være forurenset med bakterier. Derfor, hvis du bestemmer deg for å bade uansett og øret ditt kommer i kontakt med vann, anbefaler vi at du følger svømmingen med å bruke et ettervernprodukt. Du kan også bruke en vanntett bandasje, som du bør fjerne etter svømming.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (7)

Hvilke øredobber anbefales etter helingsperioden?

Selv etter den første helingsperioden på 6 eller 12 uker etter piercing, anbefaler vi å bruke kun post-type øredobber i den påfølgende helbredelsesperioden, ingen krokøredobber. Øredobben bør være laget av kirurgisk rustfritt stål eller annet hypoallergent materiale som titan, ekte gull eller sterling sølv. Sensitive by STUDEX er ideelle som oppfølgende øredobber – eller når som helst. Vi anbefaler ikke å bruke billige motesmykker, da denne typen smykker kan frigjøre store mengder nikkel, eller til og med være lastet med de skadelige tungmetallene bly eller kadmium eller det like skadelige metallet kobolt.

Hva skal man observere angående bindevevet?

Mange kvinner liker å bruke store øredobber. Disse kan imidlertid være ganske tunge og trekke i bindevevet. For å unngå permanent deformasjon av øreflippene anbefaler vi å bruke tunge øredobber kun til spesielle anledninger.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (8)

Legemiddelinteraksjoner: Forsiktighet ved intoleranse mot antibiotika eller kryssintoleranse

Normalt er det ingen komplikasjoner når ørepiercingen utføres av en utdannet ekspert eller medisinsk fagperson. I sjeldne tilfeller kan imidlertid såret bli infisert. Den vanligste årsaken til infeksjon skyldes feil etterbehandling. Avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen, kan bruk av antibiotika bli nødvendig. Derfor anbefaler vi at du alltid kontakter legen din for å avklare eventuell intoleranse.

I sjeldne tilfeller kan kryssintoleranser forekomme. Vår anbefaling: Hvis du tar antibiotika, utsett ørepiercingen til et senere tidspunkt.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (9)

Når bør du søke legehjelp?

Alvorlige infeksjoner kan føre til intens rødhet eller hevelse, blødning eller festing og er ofte svært smertefulle. Under slike omstendigheter, søk legehjelp hos din allmennlege eller hudlege umiddelbart. Avhengig av alvorlighetsgraden av infeksjonen, vil legen din avgjøre om den piercende øredobben må fjernes. Hun eller han vil rense såret grundig og desinfisere det, og gi deg råd om hvordan du kan fremme helingsprosessen videre hjemme. Ikke behandle komplikasjoner forbundet med ørebruskpiercinger lett! Unnlatelse av å søke lege ved komplikasjoner kan føre til permanent arrdannelse i ørebrusken.

SJEKKLISTE FOR ØREPIERCING

Få kun hull i ørene av opplærte eksperter eller medisinsk fagpersonell.

Avklar på forhånd hvis du eller familien din lider av allergier (f.eks. nikkel, husstøv, visse medisiner eller antiseptika).

Tar du noen rusmidler? Er du resistent mot antibiotika? Hvis du ikke er sikker, kontakt legen din.

Informer deg selv om mulige regler for bruk av øredobber på din skole, din idrettslag o.l.

Vurder nøye på forhånd hvilket område av øret du vil ha hull i.

Sørg for at det brukes sterile engangspatroner med instrumentet og at det drives med manuelt trykk. Spør etter STUDEX System75.

Sørg for at øredobbene dine er hypoallergene og hudvennlige i henhold til EUs rekkeviddeforordning.

Følg nøye pleieinstruksjonene gitt av legen din eller apoteket.

Hold skitt, sjampo eller såpe unna såret og unngå svømming, hvis mulig.

Hvis betennelser eller andre utilbørlige symptomer oppstår, søk lege umiddelbart.

La såret gro helt.

Etter helbredelsesperioden, velg øredobber laget av hypoallergeniske materialer, for eksempel Sensitive by STUDEX.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (10)

Finn en STUDEX®-partner

Skriv inn postnummer eller by

Har du spørsmål angående ørepiercing?

For mer informasjon, kontakt legen din eller apoteket, eller send oss ​​ene-post.

Ørepiercing på ditt legekontor eller apotek - STUDEX of Europe (11)

Bildekreditt
Toppbilde:© Dmitry Kalinovsky/Shutterstock.com; bilder "omsorg og forebygging", kvinne som peker mot øret, og 3 kvinner: © Syda Productions/Shutterstock.com; jente i bassenget: © tan4ikk/Fotolia.com; kvinne med øredobber med lysekrone: © Svetlana Fedoseeva/Fotolia.com; narkotika: © Stillfx/Fotolia.com; andre bilder og illustrasjoner: © STUDEX of Europe GmbH

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 29/09/2023

Views: 5647

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.