Office 365 E1 vs E3 vs E5: Planer sammenbrudd og sikkerhetssammenligning | Ekspertinnsikt (2023)

Microsoft 365 er markedsleder innen skyproduktivitetssuiter for bedrifter, og gir bedrifter Microsoft Office-applikasjoner, skylagring, e-post, direktemeldinger, videokonferanser og mer, alt i ett månedlig abonnement.

Office 365 er tilgjengelig i tre planer: E1, E3 og E5. E1 er den mest grunnleggende planen, og tilbyr viktige forretningstjenester som e-post, fildeling og lagring. E3 gir hele suiten av bedriftsfunksjonalitet med Office-applikasjoner (Word, Excel, PowerPoint, etc.) og ekstra sikkerhetsfunksjonalitet. E5 er den mest avanserte pakken, med alle funksjonene til E3, sammen med avansert e-postsikkerhetsfunksjonalitet, analyse og telefonsystemer.

Vanlige spørsmål er: hvilken plan gir best valuta for pengene? Er det bedre å bruke E3 og implementere tredjeparts e-postsikkerhet? Trenger jeg den ekstra sikkerhets- og analysefunksjonaliteten som tilbys i E5?

I denne artikkelen skal vi forsøke å svare på disse spørsmålene og anbefale hvilken tjeneste som passer best for din organisasjon. Vi starter med en oversikt over hver plan og hva den har å tilby. Alle priser som vises er gjeldende informasjon som finnes påMicrosofts prisnett.

Før vi begynner, er det én ting å være klar over: i denne artikkelen ser vi bare på prisalternativene til Office 365. Microsoft nyligomdøpt sin bedriftsproduktivitetspakkesom helhet fra Office 365 til Microsoft 365, men annonserer fortsatt Office 365-planer for SMB-er. Microsoft 365 (en suite for store bedriftsorganisasjoner med over 300 brukere) tilbyr også E3- og E5-løsninger, men disse er dyrere og tilbyr enda mer avanserte sikkerhetsteknologier, inkludert identitets- og tilgangsadministrasjon, og Microsofts Defender-antivirus.

For formålet med denne artikkelen ser vi påOffice 365-pakker på denne siden. Disse er rettet mot små til mellomstore organisasjoner og dekker all Office 365-funksjonalitet utenfor endepunktadministrasjon og Windows-operativsystemet.

Office 365 E1 Vs E3 Vs E5: Viktige takeaways

E1:Det beste alternativet hvis du leter etter grunnleggende e-post- og fildelingsfunksjoner, og du absolutt ikke trenger å bruke Office 365-programpakken. Best for et veldig lite team av brukere.

E3:Det beste allsidige alternativet hvis du ikke trenger lydkonferanser eller avanserte samsvarsfunksjoner. Inkluderer hele Microsoft Office 365-pakken og bedre lagring for e-post og fildeling. Vi anbefaler å bruke den ved siden avtredjeparts e-postsikkerhet, som ofte er mer kostnadseffektiv enn E5.

E5:Det beste alternativet for bedrifter med flere bedriftsbehov som leter etter telefonkonferanser og ytterligere samsvarsfunksjoner. Ytterligere sikkerhetsfunksjoner er en viktig faktor, men tredjeparts e-postsikkerhet kan være kraftigere og mer kostnadseffektiv.

La oss ta en titt på hver av disse planene mer detaljert.

Office 365 E1

Pris: $10,00 per bruker per måned

E1-pakken er den mest grunnleggende av de tre pakkene vi vil vurdere på denne listen, og som du forventer, den billigste. Den gir "kjerne" skyvirksomhetsfunksjonalitet, inkludert e-post med Microsoft Outlook, fillagring og deling med OneDrive, og noen sikkerhetskontroller som multifaktorautentisering.

Egenskaper

 • Kontor:Du kan bare få tilgang til Microsofts Office Suite (Word, PowerPoint og Excel) på nettet og på mobile enheter. Du kan ikke bruke skrivebordsversjonene av disse programmene.
 • E-post:E-post er tilgjengelig med Outlook, med en postboksstørrelse på 50 GB. Du har tilgang til kalender- og kontaktfunksjonaliteten, samt e-postarkivering. Vær oppmerksom på at du ikke kan installere skrivebordsklienten for Outlook, og vil kun få tilgang til e-post i den nettbaserte portalen.
 • Møter:Microsofts direktemeldings- og møteapp Teams er inkludert, så vel som live-arrangementer. Lydfunksjonalitet og telefonsystemer er ikke inkludert.
 • Fildeling:SharePoint og Yammer er inkludert, slik at brukere kan dele og samarbeide om filer (igjen, dette er bare mulig på mobil eller i nettversjonen av skykontorapplikasjoner). Opptil 1 TB lagringsplass er inkludert for hver bruker.
 • Produktivitet:Power Automate, Planner og To Do er alle inkludert.
 • Analytics:Noen grunnleggende analyser er inkludert, for eksempel Productive Score og compliance management.

Sikkerhet

 • E-post:E-poster er beskyttet av Exchange Online Protection, Office 365s grunnleggende lag med e-postsikkerhet. Dette vil blokkere grunnleggende spam, men vil ikke være effektivt mot mer sofistikerte e-postangrep.
 • Identitets- og tilgangsadministrasjon:Støtter enkeltpålogging og multifaktorautentisering.

Anbefaling

Vi vil anbefale E1 kun for bedrifter som ikke ønsker å bruke Office-skyapplikasjoner, men krever grunnleggende e-post- og fildelingsfunksjonalitet. Tjenesten er mer kostnadseffektiv når man vurderer denne brukssaken enn E3.

Men når det gjelder sikkerhet – spesielt e-postsikkerhet – mangler denne løsningen. Hvis du investerer i E1, anbefaler vi at du implementerer tredjeparts e-postsikkerhetsløsninger for å beskytte virksomheten din mot sofistikerte phishing- og løsepenge-angrep.

Office 365 E3

Pris: $23,00 per bruker i måneden

Microsoft Office 365 E3 er det midterste alternativet for Office 365-brukere, inkludert alle funksjonene til E1, med den komplette skrivebordspakken med Office 365-applikasjoner og større lagringsplass for e-post og SharePoint. Office 365 E3 kan stort sett betraktes som "Goldilocks"-planen: den er ikke for grunnleggende og ikke for avansert.

De viktigste manglende funksjonene her er den forbedrede e-postsikkerhetsfunksjonaliteten som tilbys av Defender for Office 365, og lydkonferanser. Det er mange tredjeparts e-postsikkerhetsløsninger som gir kraftigere e-postsikkerhet enn Defender (for en mer kostnadseffektiv pris), så avgjørelsen mellom E3 og E5 kan komme ned på om du trenger disse lydkonferansefunksjonene.

Egenskaper

 • Kontor:Hele pakken med Microsoft skyapplikasjoner er inkludert.
 • E-post:E-post er inkludert med postboksstørrelser på opptil 100 GB, med hele spekteret av funksjoner.
 • Møter:Microsoft Teams er inkludert, men ikke telefonsystemet eller lydkonferanser.
 • Fildeling:SharePoint er inkludert med ubegrenset personlig OneDrive-lagring for hver bruker.
 • Produktivitet:Power Automate, Planner og To Do er alle inkludert. Power BI Pro er ikke inkludert.
 • Analytics:Det er analyser inkludert, for eksempel Productive Score og compliance management. Administratorer kan også administrere gruppepolicyer som ikke er tilgjengelige i E1.
 • eDisovery og revisjon:Innholdssøk, eDiscovery og grunnleggende revisjonsfunksjoner er inkludert. Avansert revisjon og arkivbehandling er ikke inkludert.

Sikkerhet

 • E-post:E-poster er beskyttet av Exchange Online Protection. Data Loss Prevention (DLP) er også inkludert for e-poster og filer. Grunnleggende e-postkrypteringsfunksjonalitet er gitt, samt retningslinjer for oppbevaring av e-post og revisjonslogger.
 • Identitets- og tilgangsadministrasjon:Støtter Single Sign-On og Multi-Factor Authentication.

Anbefaling

E3 er et sterkt alternativ for de fleste små og mellomstore bedrifter som leter etter Microsoft Office-applikasjoner, e-poster, sky-filadministrasjon og fildeling, med sterke bedriftsanalyser og samsvarskontroller. Tjenesten gir alle de grunnleggende bedriftskontrollene som de fleste små bedrifter krever, til en rimelig pris. Det er imidlertid to hovedområder hvor denne løsningen mangler.

Den første er sikkerhet. Når det gjelder å beskytte e-post, gir denne løsningen kun Exchange Online Protection (EOP), som filtrerer e-post for ondsinnede lenker, spam og grunnleggende phishing-angrep. Dette beskyttelsesnivået er imidlertid svært begrenset, og vil ikke beskytte virksomheten din mot sofistikerte e-postangrep som sosial ingeniørkunst (eller "spyd-phishing") og løsepengeprogramvare. Disse angrepene blir stadig mer vanlige og bør være en kjernebetraktning for virksomheten din når du skal bestemme hvilken plan du skal investere i.

Imidlertid er det tilgjengelige tredjeparts e-postsikkerhetsløsninger som kan tilby et langt høyere beskyttelsesnivå enn EOP og faktisk Microsofts egen e-postsikkerhetsløsning, Defender for Office 365 (tilgjengelig på E5-planen). Disse tjenestene kan være mer kostnadseffektive enn prisforskjellen mellom E3 og E5, og er ofte svært enkle å installere. Dette er fordi de bruker Microsoft Graph API, slik at brukere enkelt kan bli ombord uten MX-omdirigeringer eller nye konfigurasjoner nødvendig.

Du kan lese vår guide tilTopp e-postsikkerhetsløsninger for Office 365 her.

Det andre området hvor Microsoft E3 mangler er lydkonferanser og telefonsystemet. Teams er inkludert, men du kan bare bruke det til å kommunisere med andre Teams-brukere, og ikke til å foreta eksterne telefonsamtaler. Hvis du trenger å ringe regelmessig – for eksempel for å støtte et salgsteam – og foretrekker bekvemmeligheten av å bruke én løsning for alle brukerne dine, kan Microsoft E5 være den beste planen å gå for. Hvis dette ikke er en vurdering, eller bare et lite antall av dine ansatte trenger telefonfunksjonalitet, er E3 en god allrounder.

Office 365 E5

Pris: $38,00 per bruker i måneden

Microsoft Office 365 E5 kan beskrives som "Premium" Office 365-alternativet, og gir den mest avanserte funksjonaliteten for bedrifter. Den er dyrere, har flere funksjoner og er også delt inn i to planer. For formålet med denne artikkelen vil vi bare vurdere plan 2.

Kjerneforskjellene mellom E3 og E5 er lydkonferansefunksjoner og sikkerhetsfunksjonalitet. Men det er også andre fordeler, inkludert avanserte analyser, overholdelse og informasjonsbeskyttelse, og avanserte oppbevaringspolicyer for e-post. E5 er det beste alternativet hvis du vil ha alt Office 365 har å tilby – men det er ikke alltid den representerer den beste verdien.

Egenskaper

 • Kontor:Hele pakken med Microsoft skyapplikasjoner er inkludert.
 • E-post:E-post er inkludert med postboksstørrelser på opptil 100 GB, med hele spekteret av funksjoner.
 • Møter:Hele pakken med møter, ringe og chat-funksjoner er inkludert. Dette betyr at du får Teams, Live Events, et forretningstelefonsystem og lydkonferanser.
 • Fildeling:SharePoint er inkludert med ubegrenset personlig OneDrive-lagring for hver bruker.
 • Produktivitet:Power Automate, Planner og To Do er alle inkludert. Power BI Pro er inkludert for mer detaljert analyse og automatisering.
 • Analytics:Det er analyser inkludert, for eksempel Productive Score og compliance management. Administratorer kan også få tilgang til avansert analyse og revisjon som ikke er tilgjengelig i E1 eller E5.
 • eDisovery og revisjon:Avanserte eDiscovery og avanserte revisjonsfunksjoner støttes.

Sikkerhet

 1. E-post:E-poster er beskyttet av Exchange Online Protection og Windows Defender for Office 365, som gir avansert beskyttelse mot phishing og løsepengeprogramvare, samt mer avanserte rapporterings- og administrasjonskontroller. Forebygging av datatap er inkludert for e-poster, team og filer. Avansert e-krypteringsfunksjonalitet tilbys også, samt retningslinjer for oppbevaring av e-post. Kundenøkler for Office 365 støttes.
 2. Identitets- og tilgangsadministrasjon:Støtter Single Sign-On og Multi-Factor Authentication. Cloud App Security Discovery leveres også for å administrere tredjeparts applikasjonssikkerhet.
 3. Informasjonsbeskyttelse:Automatiske følsomhetsetiketter brukes og DLP brukes også på Teams. Regelbasert automatisert arkivering og avansert revisjon støttes.
 4. Innsiderisikostyring:Kommunikasjonsoverholdelse, informasjonsbarrierer og Privileged Access Management er inkludert.

Anbefaling

E5 gir flest funksjoner og funksjonalitet av de tre planene, så fra perspektivet om å få den best mulige versjonen av Office 365, er denne planen veien å gå. Den gir alle Office 365-applikasjoner, avansert e-postkontroll og -funksjonalitet, bedre revisjon og analyser, samt telefonsystem og lydkonferansefunksjoner.

Så spørsmålet for virksomheten din må være: trenger du disse tilleggsfunksjonene, og i så fall må de være en del av Office 365?

Som vi har dekket, er det mange ekstremt kraftige tredjepartsløsninger dedikert til å gi organisasjoner e-postsikkerhet og samsvarsfunksjonalitet. Dette dekker sikkerhet, men også kryptering og arkivering – to av de andre avanserte funksjonene som finnes i E5, men ikke E3. Disse løsningene er ofte mer kostnadseffektive enn E5 og vil ofte ha mer omfattende sikkerhetsfunksjoner og rapportering. I de fleste tilfeller vil vi for eksempel anbefale at Office 365 E5-brukere implementerer en tredjeparts e-postsikkerhetsløsning for å øke sikkerheten som tilbys av Defender.

Det er imidlertid en klar fordel å ha ett system der brukerne kan få tilgang til alle applikasjoner og tjenester. Det er mye enklere å administrere og kan øke produktiviteten. Dette er spesielt viktig med telefonsystemet, og å legge til lydkonferanser i Teams gjør det enkelt for brukere å ringe og snakke med kolleger – spesielt eksternt.

Vår siste anbefaling er at hvis du trenger et telefonsystem og lydkonferanser, er E5 den beste planen. Hvis du vurderer E5 bare for den ekstra sikkerhetsfunksjonaliteten, vil vi i stedet anbefale at du investerer i E3 og implementerer en tredjeparts e-postsikkerhets-, arkiverings- eller krypteringsløsning.

E-postsikkerhet for O365

Hvis du ønsker å implementere en e-postsikkerhetsløsning for O365 som et alternativ til Office 365 E5-lisensen, finnes det en rekke løsninger på markedet.Du kan lese vår guide til de beste e-postsikkerhetsløsningene for Office 365 her.

Sammendrag

La oss avslutte med å oppsummere anbefalingene våre for hver Office 365-plan:

E1:Det beste alternativet hvis du leter etter grunnleggende e-post- og fildelingsfunksjoner, og du absolutt ikke trenger å bruke Office 365-programpakken. Best for et veldig lite team av brukere.

E3:Det beste allsidige alternativet hvis du ikke trenger lydkonferanser eller avanserte samsvarsfunksjoner. Inkluderer hele Microsoft Office 365-pakken og bedre lagring for e-post og fildeling. Vi anbefaler å bruke det sammen med tredjeparts e-postsikkerhet, som ofte er mer kostnadseffektivt enn E5.

E5:Det beste alternativet for bedrifter med flere bedriftsbehov som leter etter telefonkonferanser og ytterligere samsvarsfunksjoner. Ytterligere sikkerhetsfunksjoner er en viktig faktor, men tredjeparts e-postsikkerhet kan være kraftigere og mer kostnadseffektiv.

Å finne den mest relevante planen for organisasjonen din vil avhenge av dine unike forretningsbehov og brukstilfeller. Hvis du ikke trenger et telefonsystem, er det beste alternativet å bruke en kombinasjon av E3 med et ekstra lag med tredjepartssikkerhet. Hvis du trenger et telefonsystem, vil E5 være vår anbefaling.

Hvis du vil ta en titt på de beste e-postsikkerhetssystemene for Office 365, har vi satt sammen en nyttig guide, som du kan lese her:

 • De beste e-postsikkerhetsløsningene for Office 365.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 30/08/2023

Views: 5823

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.