Rådhus (Mumbai 01) Sub Post Office, Mumbai 01, Maharashtra (2023)

er i hovedsak klassifisert i 3 typer, nemlig – hovedpostkontor, underpostkontor inkludert E.D. Underkontor og filialpostkontor. Rådhuset P.O. er et underpostkontor. Når det gjelder offentligheten, er det i utgangspunktet ingen forskjell i karakteren til tjenesten som ytes av underpostkontorer og hovedpostkontorer bortsett fra når det gjelder noen få postkontorsparebanktransaksjoner (SB). Enkelte underpostkontorer påtar seg ikke alle typer postvirksomhet. Fasiliteter tilbys vanligvis på filialpostkontorer for hovedpostene innen postarbeid som levering og utsendelse av post, bestilling av registrerte artikler og pakker som aksepterer SB-innskudd og utfører SB-uttak, og utstedelse og betaling av postanvisninger, men på en begrenset måte.

Ofte er postkontorer oppkalt etter byen / landsbyen / stedet de betjener. Rådhusets postkontor har postindeksnummeret eller pinkoden 400001. En pinkode er et 6-sifret postnummer til postnummersystemet som brukes av India Post. Det første sifferet angir en av regionene. De to første sifrene sammen indikerer underregionen eller en av postsirklene. De første 3 sifrene sammen indikerer et sorterings-/inntektsdistrikt. De siste 3 sifrene refererer til typen postkontor.

Det første sifferet i 400001 PIN-kode '4' representerer regionen som dette postkontoret til rådhuset tilhører. De to første sifrene i pinkoden '40' representerer underregionen, dvs. Maharashtra. De tre første sifrene '400' representerer postkontorets inntektsdistrikt, dvs. Mumbai Sør. De tre siste sifrene, dvs. '001', representerer underkontoret for ikke-levering av rådhuset.

Rådhuspostkontoret er et underkontor. Leveringsstatusen for denne PO er at den har ikke-leveringsfasiliteter. Navnet på postavdelingen for denne Dak Ghar er Mumbai South, som faller inn under Mumbai-regionen. Sirkelnavnet for denne PO er Maharashtra og det faller inn under Mumbai Taluka og Mumbai District. Staten som denne Dakghar ligger eller ligger i er Maharashtra. Det relaterte hovedpostkontoret er Mumbai postkontor. Telefonnummeret til rådhusets postkontor er+91-222-266-0701.

Rådhuspostkontortjenester

Tradisjonelt var den primære funksjonen til Town Hall postkontor innsamling, behandling, overføring og levering av post, men per i dag tilbyr et postkontor mange andre viktige tjenester i tillegg til sine tradisjonelle tjenester. Tilleggstjenestene som tilbys av en Dak Ghar inkluderer – Mail Services, Financial Services, Retail Services og Premium Services.

Posttjenester

Posttjenester er de grunnleggende tjenestene som tilbys av Town Hall P.O. E-post og posttjenester inkluderer alle eller alle postartikler hvis innhold er i form av meldinger som kan omfatte brev, postkort, innlandsbrevkort, pakker eller pakker, vanlig post osv.

Pakker

Posttjeneste inkluderer også overføring og levering av pakker. En pakke kan være alt fra et enkelt skriftlig brev eller alt som er adressert til en adressat. Ingen pakke skal tilfeldigvis være i en form, pakkingsmåte eller noen annen egenskap, slik at den ikke kan fraktes eller sendes med posten eller forårsake alvorlige ulemper eller risiko. Hver pakke (inkludert servicepakker) som må sendes med posten må leveres i vinduet på postkontoret. Enhver pakke som finnes i en postboks vil bli behandlet og belastet som en registrert pakke. Leveringstjenester leveres av noen utvalgte leverings- og filialpostkontorer. Denne dakgharen har muligheten til ikke-levering, og dermed kan folket i rådhuset og nærliggende lokaliteter benytte alle typer posttjenester.

Detaljhandelstjenester

Postkontorer i India betjener på forskjellige måter, og Town Hall Post Office tilbyr de fleste detaljtjenester. De tilbyr muligheten til å akseptere eller samle inn kunderegninger som telefon- eller mobilregninger, strømregninger for offentlige og private organisasjoner gjennom Retail Post. Noen av de ekstra byråtjenestene som postkontorer tilbyr gjennom detaljisttjenester er som følger - Innkreving av telefoninntekter, e-billetter for veitransportselskaper og flyselskaper, salg av UPSC-skjemaer, universitetsapplikasjoner, salg av pass-søknadsskjemaer, salg av gullmynter, valutatjenester, salg av SIM- og ladekuponger, salg av telefonkort i India, telefonkort, etc. regninger og benytte andre detaljhandelstjenester fra denne Dak Ghar.

Premium-tjenester

De fleste av premium-tjenestene kan benyttes av rådhusbefolkningen og levende mennesker i nærheten. Premium-tjenestene som tilbys av Town Hall Post Office er - Speed ​​Post, Business Post, Express Pakkepost, Media Post, Greeting Post og Logistikkpost.

Speed ​​Post

Speed ​​Post er en tidsbestemt tjeneste for ekspresslevering av brev og pakker. Den maksimale vekten som en artikkel eller pakke sendes til er 35 kg mellom to spesifiserte stasjoner i India. Speed ​​Post leverer "verdi for pengene" til alle og overalt, og leverer Speed ​​Post opptil 50 gram @ INR35 over hele landet og lokal Speed ​​Post opp til 50 gram @ INR 15, eksklusiv gjeldende serviceavgift. Vennligst sjekk den offisielle nettsiden for oppdaterte Speed ​​Post-tjenester.

India Post Speed ​​Post Sporing

Speed ​​Post tilbyr et anlegg for sporing og sporing på nettet som garanterer pålitelighet, hastighet og kundevennlig service. Bruk av en 13-sifret strekkode som gjør en Speed ​​Post-sending unik og identifiserbar. En nettbasert teknologi (www.indiapost.gov.in/speednettracking.aspx) hjelper rådhuskundene med å spore Speed ​​Post-sendinger fra bestilling til levering.

Sporingssystem

Bortsett fra Speed ​​Post, lar India Post også folk spore bestillingsinformasjonen for visse produkter som pakker, forsikrede brev, Speed ​​Post, rekommandert post, elektroniske postanvisninger (EMO) og elektroniske pakker som skal betales (EVPPs) osv. Sporingsnummeret er tilgjengelig på kvitteringen gitt på Town Hall Post Office. Ved å bruke sporingsnummeret kan postkunder finne ut dato og klokkeslett for utsendelse av en artikkel på forskjellige steder. Tidspunktet for bestilling og tidspunktet for levering av varen.

India Post sporingsnummerformater

Ulike typer posttjenester har forskjellige typer sporingsnummerformater. Sporingsnummeret for Express Parcel er et 13-sifret alfanumerisk format. Formatet for ekspresspakke er XX000000000XX. Sporingsnummeret for en registrert post er et 13-sifret alfanumerisk nummer og formatet er RX123456789IN. Men en elektronisk postanvisning (EMO) har et 18-sifret sporingsnummer og formatet er 0000000000000000000. For innenlands Speed ​​Post (EMS) er det et 13-sifret alfanumerisk sporingsnummer med formatet EE123456789IN.

Bharatiya Dak Ghar SevaSporingsnummerformatAntall siffer
Elektronisk postanvisning (eMO)000000000000018
EkspresspakkeXX000000000XX1. 3
Internasjonale EMS-artikler som skal leveres i IndiaEE123456789XX1. 3
Rekommandert postRX123456789IN1. 3
Speed ​​Post (EMS) innenlandsEE123456789IN1. 3
Ekspresspakkepost

I Ekspresspakkepost får Rådhuspostkunden tidsbestemt levering av pakker. Disse pakkene vil bli overført via luften eller en annen raskest tilgjengelig måte på det tidspunktet. Minimum belastbar vekt som ekspresspakkeforsendelser vil bli bestilt for er 0,5 kg. Maksimal vekt på ekspresspakkeforsendelser som skal bestilles over postkontorets skranke av en personkunde skal være 20 kg og maksimal vekt som kan bestilles av bedriftskunder er 35 kg.

Media Post

India Post tilbyr en unik måte eller konsept for å hjelpe indiske bedriftsorganisasjoner og regjeringsorganisasjoner med å nå potensielle kunder gjennom mediepost. Gjennom mediepost kan folk annonsere på postkort, brev, fly, postmateriell osv. Kunder får se logoen eller budskapet til de respektive bedrifts- eller offentlige organisasjonene. Aerogrammet gir til og med organisasjonene muligheten til å få produktet deres til å ha en global innvirkning.

Hilsen innlegg

Greeting Post er nok et nyskapende eller unikt trinn fra India Post. Den består av et kort med en konvolutt med forhåndstrykt og forhåndsvedlagt frimerke på konvolutten. Frimerket på konvolutten er en kopi av designet som vises på kortet, men i miniatyrform. Dermed er det ikke nødvendig å feste frimerker på konvolutten, noe som implisitt sparer tid for å gå til postkontorer og stå i køen. Alle reglene og som gjelder for portoavgiften vil også gjelde for hilsen.

Logistikkpost

Logistikkposten administrerer hele overførings- og distribusjonssiden av pakkene. Den omhandler henting av varer, oppbevaring av varer, frakt og distribusjon av de ulike pakkene eller varene, fra bestillingsforberedelse til bestillingsoppfyllelse. Og det også til lavest mulig pris. Logistikkposttjenester gir Rådhuspostkunden kostnadseffektiv og effektiv distribusjon over hele landet.

ePost Office

Fremkomsten av internett gjorde kommunikasjonen veldig rask gjennom e-post. Men internett har ennå ikke nådd de fleste av de landlige delene av India. For å endre denne inndelingen mellom landlig og urbant liv, og for å få fordelen av internettteknologi til rådhusfolks liv, har Indian Postal Department introdusert e-post. e-post er en tjeneste der personlige håndskrevne meldinger fra kunder skannes og sendes som e-post via internett. Og på destinasjonsadressekontoret blir disse meldingene igjen skrevet ut, konvoluttert og levert gjennom postbud på postadressene. E-postsentre er etablert i postkontorene, som dekker et stort geografisk område inkludert større byer og distrikter. Disse e-postsentrene er godt utstyrt med internettforbindelse, skannere, skrivere og annet nødvendig maskinvareutstyr. Denne e-posttjenesten trenger imidlertid ikke spesielt et e-postsenter, men kan denne funksjonen benyttes på et hvilket som helst vanlig postkontor, eller du kan besøke www.epostoffice.gov.in for å få tilgang til posttjenester på din stasjonære, bærbare eller mobil. Hvis en melding bestilles på rådhusets postkontor, skannes posten og sendes til et e-postsenter på e-post og en post mottatt på e-postsenteret skrives ut og sendes til nærliggende postkontor for utsendelse.

En rådhuskunde kan også benytte disse tjenestene til en e-post hjemme hos ham/hennes. Alt han/hun har å gjøre er å registrere seg som bruker på nettstedet www.epostoffice.gov.in. Etter registrering kan en bruker bruke e-post ved å skanne og sende meldinger, skrive ut og motta meldinger. Meldingen som skal skannes må ikke skrives på et papir som ikke er mer A4. Det er ingen grense for å sende antall ark med meldinger i e-post.

E-postkontor tilbyr visse tjenester som – Filateli, postlivsforsikring, elektronisk indisk postordre, informasjonstjenester, spor og sporing og klager og retningslinjer.

Filateli

Filatelitjenesten driver med innsamling, salg og studier av frimerker. Filateli inkluderer mange tjenester Filateliinformasjon, frimerkeprogram, frimerkeliste og kjøpsfrimerker.

Postlivsforsikring (PLI)

En tjeneste som tilbys av regjeringen for å betale et gitt beløp ved døden til en person til hans foreskrevne nominerte. Beløpet kan også utbetales til personen selv, i tilfelle han overlever den forfallsperioden. De to tjenestene som tilbys under Postal Life Insurance er – Pay Premium-tjeneste og PLI-informasjon.

Elektronisk indisk postordre

eIPO eller elektronisk indisk postordre er et anlegg for å kjøpe en indisk postordre elektronisk ved å betale et gebyr online via e-postkontoret. Denne tjenesten er lansert av Department of Posts, Ministry of Communications & IT, Government of India.

eIPO kan nå brukes av indiske borgere som bor i India for å betale nettavgift, den som søker informasjon i henhold til RTI-loven, 2005. eIPO tilbyr 2 typer tjenester – eIPO-informasjon og betaling av online-avgifter.

Informasjonstjenester

Dette hjelper rådhuskunder med å få informasjon om visse produkter som - Pinkodesøk, Speed ​​post, Banking, Insurance, Business Post, Logistikkpost, IMTS og mange flere andre tjenester.

spore opp og følge

Spor- og sporingstjenesten er veldig nyttig da den hjelper deg med å få informasjon om verdisakene våre. Track & Trace-tjenesten tilbyr 5 forskjellige tjenester – PIN-kodesøk, EMO-sporing, Speed ​​Post-sporing, WNX-sporing og internasjonal posttjeneste.

Klager og retningslinjer

Ved å bruke e-posttjenesten Rådhuspostkunden kan få tilgang til tjenester basert på – klageregistrering, klagestatus og retningslinjer for klager.

e-postkontorets nettstedwww.epostoffice.gov.in

Finansielle tjenester

Kundene til rådhuset kan nyte de forskjellige spareordningene som er tilgjengelige på dette postkontoret, som viser seg å være svært fordelaktige for menneskene som bor i rådhusområdet. Den finansielle tjenesten som tilbys av PO inkluderer Savings and Postal Life Insurance (PLI). Det finnes ulike alternativer tilgjengelig for å spare og investere med postkontorer. De mest brukte inkluderer - sparekonto, gjentakende innskudd, månedlig inntektsordning, månedlig offentlig forsikringsfond, tidsinnskudd, spareordning for eldre, nasjonalt sparebevis, Kisan Vikas Patra og Sukanya Samriddhi Yojana. Postkontoret tilbyr også forsikringsprodukter gjennom postlivsforsikring (PLI) og landlig postlivsforsikring (RPLI) som tilbyr lav premie og høy bonus.

Postkontor finansielle tjenester
Kisan Vikas Patra (KVP)
Månedlig inntektsordning (MIS)
Monthly Public Provident Fund (PPF)
Nasjonalt sparebevis (NSC)
Konto for gjentakende innskudd (RD).
Sparebank (SB) konto
Senior Citizen Saving Scheme (SCSS)
Sukanya Samriddhi-kontoer (SSA)
Tidsinnskudd (TD)

Sparebank (SB) konto

En sparebankkonto dekker behovet for vanlige innskudd for sine kunder samt uttak. Sjekk anlegget er også tilgjengelig av Town Hall post forbrukere.

Konto for gjentakende innskudd (RD).

Et postkontor tilbyr et månedlig investeringsalternativ med kjekk avkastning i tidsperioden med mulighet for å forlenge investeringsperioden. Forsikringstilbud er også tilgjengelig med visse betingelser.

Månedlig inntektsordning (MIS)

MIS tilbyr en fast investeringsteknikk for fem eller flere år med månedlig rentebetaling til kontoinnehaveren. Det er også en mulighet for automatisk kreditering av renter til SB-kontoen til Rådhuspostkunden.

Monthly Public Provident Fund (PPF)

Denne tjenesten tilbyr intermitterende innskudd underlagt en bestemt grense for en tidsperiode på 15 år med fritak for inntektsskatt, på investeringen. Det tilbyr også låne- og uttaksmuligheter for postkundene.

Tidsinnskudd (TD)

Alternativ for faste innskudd for perioder som spenner fra ett, to, tre til fem år med mulighet for å trekke årlige renter til sammensatte priser. Automatisk kredittfasilitet av interesse til SB-konto.

Senior Citizen Saving Scheme (SCSS)

Tilbyr fast investeringsalternativ for pensjonister for en periode på fem år, som kan forlenges, til en høyere rente som betales i kvartalsvise avdrag.

Nasjonalt sparebevis (NSC)

NSC tilbys med en fast investering i 5 eller 10 år på sertifikater av ulike valører. Pantefasilitet tilgjengelig for å benytte lån fra banker.

Kisan Vikas Patra (KVP)

Kisan Vikas Patra er en sparebevisordning der beløpet Investert dobles på 110 måneder (dvs. 9 år og 2 måneder). Den er tilgjengelig i valører på Rs 1000, 5000, 10 000 og Rs 50 000. Minimumsinnskudd er Rs 1000/- og det er ingen maksimumsgrense. KVP-sertifikatet kan kjøpes av enhver voksen for seg selv eller på vegne av en mindreårig. Dette sertifikatet kan også overføres fra en kontoinnehaver til en annen og fra et postkontor til et annet. Dette sertifikatet kan innløses først etter 2 og 1/2 år fra utstedelsesdatoen.

Sukanya Samriddhi-kontoer (SSA)

Sukanya Samriddhi Account Yojana tilbyr en liten innskuddsinvestering for jentebarna som et initiativ under 'Beti Bachao Beti Padhao'-kampanjen. Denne yojanaen er for å legge til rette for riktig utdanning for jenter og bekymringsløse ekteskapsutgifter. En av hovedfordelene med denne ordningen er at den er svært rimelig og tilbyr en av de høyeste rentene. For øyeblikket er rentesatsen satt til 8,6% per år som igjen forsterkes årlig. Minste innskudd tillatt i et regnskapsår er INR. 1000/- og maksimum er INR. 1.50.000/-. Påfølgende innskudd kan gjøres i multipler av INR 100/-. Innskudd kan gjøres alle samtidig. Det er ikke satt noen grense på antall innskudd verken for en måned eller et regnskapsår. En juridisk verge kan åpne en konto i navnet til et jentebarn. Konto kan bare stenges etter fullføring av 21 år av det respektive barnet. Den normale tillatte for tidlige stengingen er kun etter 18 år hvis den jenta skal gifte seg.

Den offisielle arbeidstiden til postkontorer varierer fra hverandre, men den generelle åpningstiden for postkontoret starter fra 08:00 eller 09:00 eller 10:00 og stengetiden er henholdsvis 16:00 eller 17:00 eller 18:00. Arbeidsdagene er fra mandag til lørdag, søndag er en helligdag. Dette inkluderer ikke helligdager eller utvidet arbeidstid. Du kan bekrefte arbeidstiden til Town Hall Sub Post Office fra de offisielle ressursene.

Online sporing av India Post tillot rådhusfolk å få tilgang til sporingsinformasjonen deres for postartikler og bekrefte leveringen av postartikkelen ved å bruke sporingsnummeret som ble tildelt dem ved bestilling. De kan finne sporingsnummeret på postbekreftelsen som ble overlevert til dem på rådhusets underpostkontor ved bestilling av postartikkel. Følgende elementer kan spores gjennom www.indiapost.gov.in/articleTracking.aspx offisielle nettside.

India Post-sporingssystemet oppdateres med jevne mellomrom for å gi rådhusets postkunder den mest oppdaterte informasjonen som er tilgjengelig om plasseringen og statusen til postartikkelen deres. De vil kunne finne ut følgende:

For siste rekruttering til rådhuspostkontor, vennligst besøk www.indiapost.gov.in/recruitment.aspx.

Town Hall (Mumbai) Sub Post Office er lokalisert i Town Hall, Mumbai.

Alle henvendelser eller klager vedrBill Mail Service, Booking Pakker, Business Post, Direkte Post, Flat Rate Box, Indiske postordrer, Innlandsbrev, Instant Money Orders, Forsikring av postartikler, Forsikring av postpakker, Brev, Logistikk Poster, MO Videsh, Postanvisninger, Pakker, Postkontor sparebank, Postlivsforsikring, Postlivsforsikring, Postkort Ruteposter, Postkort, Postkort Sparesertifikater, Små spareordninger, Speed ​​Post, Value Payable Post etc.tjenester iRådhusets postkontor, kan løses på Town Hall Sub Post Office. Du kan sende brev til "Postmaster, Town Hall (Mumbai) Sub Post Office,Rådhuset, Mumbai, Maharashtra, India, PIN-kode: 400 001". Du kan også kontaktekundeserviceav dette postkontoret på+91-222-266-0701. Den offisielle nettsiden til Berhampur University Sub Office erhttp://www.indiapost.gov.in.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 31/08/2023

Views: 5279

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.