Usannsynlig vinner? Ikke hvis du kjente Brian Harman hele tiden (2023)

 • Usannsynlig vinner? Ikke hvis du kjente Brian Harman hele tiden (1)

  Mark Schlabach, ESPN seniorskribent23. juli 2023, 17:11 ET

  Lukk

  • Senior college fotballskribent
  • Forfatter av syv bøker om college-fotball
  • Utdannet ved University of Georgia
 • Facebook
 • Twitter
 • Facebook Messenger
 • Pinterest
 • E-post
 • skrive ut

HOYLAKE, England -- Mer enn et dusin år senere husker Georgia menns golftrener Chris Haack fortsatt hvaBrian Harmansa til ham da han gikk av det 15. hullet på Inverness Club i Toledo, Ohio.

Harman, en senior og Bulldogs' beste spiller, kjempetRickie Fowleri en frem-og-tilbake-kamp som ville avgjøre hvilket lag som skulle gå videre til semifinalen i 2009 NCAA-mesterskapet.

På det 15. hullet toputtet Fowler for par. Harman måtte lage en 8-foter for å forbli 1 under i kampen. Han tappet putten. Da Harman så opp, la han merke til at Fowler og Oklahoma State Cowboys-trener Mike McGraw allerede gikk mot den 16. tee-boksen, og lot ham gå tilbake over greenen for å hente pinnen.

"Det gjør meg bare fri," sa Harman til Haack da han gikk av den 15. greenen. "Jeg er i ferd med å piske ham i rumpa."

Begge spillerne laget birdieputt utenfor 15 fot på det 16. hullet. Den 17. gjorde Harman en ny birdie, mens Fowlers forsøk slapp ut. Den 18. slo Fowler tilnærmingsskuddet til omtrent 30 fot. Harmans ball landet 8 fot fra hullet. Fowler bommet på birdieforsøket sitt, og Harman sank sin for en tredje birdie på rad for å vinne kampen.

"Det var en av de beste kampene jeg noen gang har sett," sa PGA Tour-spillerenHarris engelsk, en av Harmans lagkamerater i Georgia. "Jeg skulle ønske det hadde vært på TV eller noen hadde en video av det. Han fant noe å irritere ham, og en forbanna Brian Harman er ingen du vil rote med på golfbanen."

Mens Harman kanskje har overveldet golfverdenen ved å ta det 151. åpne mesterskapet på Royal Liverpool Golf Club på søndag, hadde Haack, English og andre som har kjent ham siden juniorgolf- og college-dagene ventet på at han skulle vinne noe stort. De trodde sannsynligvis ikke at han ville fullføre 13 under og vinne Claret Jug med 6 slag, noe som ga den nest største seiersmarginen til en amerikansk golfspiller i den store turneringens historie. Tiger Woods vant med 8 på St. Andrews i Skottland i 2000.

"Han hadde en så flott stamtavle," sa Haack om Harman. "Han har alltid vært en stor spiller og veldig konkurransedyktig. Men jeg tror at den ene tingen som har unngått ham var å komme til vinnersirkelen, sannsynligvis mye flere ganger enn han ville ha ønsket. Han har absolutt satt seg selv i strid med alle disse topp- 10s.

"Dette er mer av det jeg trodde jeg kunne se på et tidspunkt. Jeg tror at ettersom han har blitt eldre og klokere, spiller han sannsynligvis smartere og så ut til å ha en god kampplan hele uken."

En engelsk fan ga Harman den motivasjonen han trengte under lørdagens tredje runde. Etter at Harman laget bogeyer på to av de fire første hullene, sa mannen til ham: "Harman, du har ikke steinene til dette."

"Det hjalp," sa Harman.

I søndagens siste runde hadde han bogeyer på to av de fem første hullene og ledelsen hans ble redusert til 3. Men så laget han rygg mot rygg birdies og la til to til på de ni bakre.

"Han har alltid hatt en chip på skulderen, absolutt," PGA Tour-spillerJ.T. Post påsa. "Det er det som gjør ham god. Han går bare ut der og han sier: "Jeg bryr meg ikke om hvordan jeg skal gjøre det, men jeg skal slå deg."

Harman, 36, er bare den tredje venstrehendte spilleren som vinner The Open, og blir medBob Charles(1963) ogPhil Mickelson(2013).

Harman vokste opp på en golfbane i Savannah, Georgia, og drømte om å vinne ikke The Open, men en grønn jakke på Augusta National Golf Club.

"Du vokser opp i Georgia, det er alle mesterne," sa Harman. "Det er nærhet. Men jeg kom hit og jeg sa: "Wow, mann, dette er utrolig." Fansen er utrolige. Alle forstår golf her. Det var bare en fryd å spille."

Harmans far var tannlege, moren hans kjemiker. Det var ingen golfspiller heller. Etter at Harman begynte å spille spillet med andre barn, overtalte han moren til å ta ham med til den legendariske instruktøren Jack Lumpkin, instruksjonsdirektøren ved Sea Island Resort på Georgia-kysten. Lumpkin, som hadde lært under Claude Harmon (Butchs far), likte det han så fra 11-åringen. Han ba ham komme tilbake hver sjette måned.

Første gang bosatt på Sea IslandDavis Love IIIså Harman spille, han kastet køller i en juniorturnering. PGA Tour proffBrendon Todd, hans lagkamerat i Georgia, husker at han konkurrerte mot ham i en juniorturnering i Spartanburg, South Carolina. Todd var 17 og to år eldre enn Harman.

"Han var den mest talentfulle, sinte gutten jeg hadde sett på det poenget," sa Todd. "Jeg husker at jeg gikk av golfbanen og sa: "Hvis den fyren bare kan roe seg ned litt, kommer han til å bli god utenom denne verden. Han var bare en stud."

Harman gjorde det, og det var han. Han vant 2003 U.S. Junior Amateur, og ble bare den tredje venstrehendte vinneren av et United States Golf Association-arrangement i sin 108-årige historie. Han ble rangert som nr. 1 amatør i verden. I 2005 var han den yngste spilleren som noensinne har konkurrert på et American Walker Cup-lag. Han var firemannspartnere medAnthony Kimog hadde en rekord på 2-0-1.

Poston sa at PGA Tour-spillere har snakket om hvordan Harman var en av de få juniorspillerne som kunne ha blitt proff og hatt suksess uten å spille på college.

"Han var så skarp og utviklet," sa Poston.

Da Harman begynte i University of Georgias golflag i 2007, daværende seniorKevin Kisnerkunne ikke tro hvor talentfull førsteårsstudenten var. Han husker at Harman slo minst ett flagg under nesten hver treningsrunde de spilte sammen.

"Det var utrolig hvor bra han kunne treffe den da han var 17," sa Kisner. «Jeg tenkte: «Denne fyren kommer til å drepe alle». Det ble ikke engang bekymret for ham hvor bra han slo den. Jeg spøker med ham hele tiden at han var bedre da han var 17 enn han er nå."

Harman nådde sannsynligvis aldri sitt fulle potensial i Georgia, og vant to turneringer på sine fire sesonger med Bulldogs.

"Jeg hadde suksess," sa Harman. "Som om jeg hadde stamtavlen. Så kom jeg til college og det bare sprutet litt. Jeg holdt bare ikke tritt med progresjonen."

Harman har vært en god, men ikke stor PGA Tour-spiller. Før denne uken hadde han vunnet to ganger på turneen og tjent rundt 30 millioner dollar. Han ble nummer to i 2017 U.S. Open og på sjetteplass ved fjorårets åpne mesterskap på St. Andrews i Skottland. Siden starten av sesongen 2017-18 hadde han 29 topp-10-plasseringer på turné, det meste av alle spillere uten seier.

"Proffkarrieren min har vært veldig bra til tider og til tider ikke bra," sa han.

I tillegg til Lumpkin fant Harman to andre mentorer på Sea Island: Love, en 21-gangers vinner på PGA-touren, inkludert PGA-mesterskapet i 1997, og to ganger major-vinnerZach Johnson. De er blant flere spillere som bor og trener på øya.

De jobbet for å hjelpe Harman med å kontrollere følelsene sine på kurset.

"Han var alltid lidenskapelig og hadde et temperament," sa Love. "Men du kommer ikke til å bli detRory McIlroyellerJon Rahmeller Brian Harman med mindre du har en liten chip på skulderen og selvtillit og cockiness, og det har han absolutt. Han følte alltid at andre fikk mer oppmerksomhet enn ham, enten han var en av Georgia Bulldogs eller Sea Island-gutta, men han har definitivt vært et av de beste talentene vi har hatt her.»

Johnson, Ryder Cup-kapteinen, så mye av spillet sitt i Harman's.

"Vi er begge bare grisete," sa Johnson. "Vi begge bryr oss ikke om hvor langt ballen går utenfor tee. Vi stoler på styrkene våre. Vi prøver ikke å manipulere spillene våre bare på grunn av det vi er vitne til med andre spillere eller hvilke eksterne faktorer som kan dukke opp.

"Spillet hans er veldig enkelt: Ballen går rett, kan falle rett, og han er en veldig, veldig god putter. Jeg tror han er en god leser av greenene."

For et par år siden begynte Harman å jobbe med Justin Parsons, en instruktør fra Nord-Irland, som hadde trent engelsk,Patton Kizzire,Louis Oosthuizenog andre. Harman fortsatte også å jobbe med Lumpkin, som gikk bort i februar 2022. Harman oppkalte sønnen sin, Jack, etter Lumpkin.

Med 5 fot-7 og 150 pund er Harman en av de minste spillerne på turné. Han slår ikke tee-skuddene så langt som spillere som McIlroy ogCameron Young, men han er ikke eksepsjonelt lav heller. Parsons visste at Harman hadde et eksepsjonelt kort spill og var en av de beste putterne på touren. Parsons overbeviste ham om å slutte å bekymre seg for avstand for å bli en bedre jernspiller.

"Vi har jobbet veldig hardt i et par år for å få ham mer på toppen av golfballen for å gjøre ham til en bedre jernspiller," sa Parsons. "Han har alltid vært en veldig god ballfører. Men jernspillet hans har ikke vært helt opp til standarden til hvor han skulle være i stand til konsekvent å gjøre det han ønsket å gjøre."

Alle aspekter av Harmans spill ble vist på Royal Liverpool. Han ledet feltet i kjørepresisjon, traff 75 % av fairwayene, og var i gjennomsnitt 285,4 yards utenfor tee. Han slo 66,7 % av greenene og trengte bare 1,5 putt per hull, som var nummer to blant spillere som klarte cutten. Seks år og 77 dager siden hans siste seier i 2017 Wells Fargo Championship, kom alt sammen igjen på The Open.

"Jeg har alltid hatt en tro på at jeg kunne gjøre noe som dette," sa Harman. "Det er akkurat når det tar så mye tid at det er vanskelig å ikke la tankene vakle, som om jeg kanskje ikke vinner igjen. Jeg er 36 år gammel. Spillet blir yngre. Alle disse unge gutta som kommer ut, treffer en mil , og de er alle klare til å vinne. Som når er det min tur igjen?

"Det har vært vanskelig å håndtere. Jeg tror noen nevnte at jeg har hatt flere topp-10-er enn noen andre siden 2017, så det er mange ganger hvor du blir ferdig, du tenker:" Faen, mann, jeg hadde den.' Det skjedde bare ikke uansett grunn. Jeg vet ikke hvorfor denne uken, men jeg er veldig takknemlig for at det var denne uken."

Harman sa at han planla å drikke Guinness ut av Claret Jug søndag kveld. Han vil fly til Syracuse, New York, på mandag for å se sin kone, Kelly, og deres tre barn, som tilbringer tid med svigerfamilien. På et tidspunkt vil Harman, en ivrig friluftsmann, returnere til gården sin i Sør-Georgia. Det er en ny traktor på 105 hestekrefter som venter på ham. Da en reporter spurte hvor mye han hadde brukt på traktoren, nektet han å si.

"Jeg har ikke fortalt kona mi hvor mye jeg brukte på det ennå," spøkte Harman.

Heldigvis for Harman, samlet han inn en vinnersjekk på 3 millioner dollar. Han flyttet til nr. 10 i den offisielle verdensgolfrankingen, hans høyeste rangering noensinne, og forventes å bli nummer tre i det amerikanske Ryder Cup-lagets poengplassering. De seks beste spillerne på stillingen etter BMW Championship 20. august vil automatisk kvalifisere seg til det amerikanske laget som skal konkurrere mot Europa på Marco Simone Golf & Country Club utenfor Roma 29. september-okt. 1. Harman vil mer enn sannsynlig være med på laget.

"Jeg tror han kommer til å bli fenomenal," sa Todd. "Han vil være fenomenal fordi formen hans er fantastisk, og hvis han putter slik, kommer han til å banke noen."

Etter å ha ventet på at hans tidligere lagkamerat skulle vinne igjen, tror Todd at dette kan katapulere Harmans karriere.

"Han med bare to seire var sjokkerende for meg, men det er vanskelig," sa Todd. "Og hvem vet? Kanskje dette blir lokket som går av og han vinner 10 til."

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 02/01/2024

Views: 5743

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.