Væroppsummering: Deler av Chicago-området ser 7 tommer regn, intense flom (2023)

Kraftig regn forårsaket massive innvirkninger rundt Chicago-området og de omkringliggende forstedene på søndag, med syv eller flere tommer regn som falt noen steder.

Regnet forårsaket innvirkninger på bilister og på sportsverdenen, med Chicagos NASCAR Street Race og søndagens Cubs-kamp begge påført forsinkelser.

Her er en oppsummering av overskriftene rundt området.

Chicago-området ser 3-7 tommer regn, utbredt flom

Føler du deg ute av løkken? Vi tar deg med på Chicago-nyhetene du trenger å vite. Meld deg på ukebladetChicago Catch-Up nyhetsbrev her.

Kraftige regnskyll førte til alt fra tre til syv tommer regn til deler av Chicago-området søndag, noe som førte til intense flom.

Flomvann fanget sjåfører i kjøretøyene deres, førte til at tjenestemenn stengte hele motorveier og skadet hjem. I en tweet sa National Weather Service at radarestimater og nedbørsrapporter indikerer utbredt regn på 3 til 7 tommer over hele Cook County. I noen tilfeller kan lokaliserte regnmengder ha overskredet 8 tommer.

Se siste nedbørsmengdeher.

Lokalt

Lotteri

Mega Millions jackpot stiger til $1,05 milliarder. Her er hvor mye du ville tatt med hjem etter skatt i Illinois

NBC 5 svarer

Se postkassen din: IRS advarer om ny svindel rettet mot skattebetalere via falske brev

NASCAR avbrutt, flomopprydding fortsetter i Chicago-området

Tjenestemenn i Chicago brukte fortsatt ressurser etter at kraftig regn påvirket byen sent søndag.

Noen deler av byen fikk seks eller flere tommer regn, ledende tjenestemenn i Metropolitan Water Reclamation District ofGreater Chicago for å reversere pumpenesom normalt får Chicago-elven til å renne bort fra Lake Michigan.

Som et resultat ble strendene i Chicago stengt på grunn av dårlig vannkvalitet, og kan forbli stengt gjennom den fjerde juli-ferien.

Chicago Riverwalk stengte også på grunn av forhøyet vannstand, men det er uklart når vannstanden vil synke nok til at den kan åpne igjen.

Byens innbyggere blir bedt om detbegrense vannforbruket, inkludert å begrense dusjeneog unngå oppvask eller klesvask for å holde vann ute av byens kloakksystem.

Andre steder,Motorveier i Chicago-området så betydelige stenginger, med Stevenson og Eisenhower Expressways helt stengt i perioder søndag på grunn av flom.

Edens Expressway, Kennedy Expressway og Bishop Ford så også kjørefeltstenginger.

Transitt ble også påvirket, medCTAs blå og rosa linjer slår seg begge avtjeneste i områder på vestsiden av byen på grunn av regnet. Tallrike bussruter måtte også endres for å unngå oversvømmede viadukter og lavtliggende veier.

Reiser og sentrum var ikke det eneste som ble påvirket. Byens første NASCAR Street Race noensinne fikk en forsinket start, med det grønne flagget ned etter 17:30. På grunn av mange forsiktighetsflagg og sen start, kuttet funksjonærene ned løpet til 75 runder, medShane van Gisbergen sikret seiereni sin første karriere i Cup Series-løpet, den første føreren som oppnådde den bragden på 60 år.

Det tidligere Xfinity Series-løpet hadde blitt avlyst på grunn av regn, med Cole Custer som ble erklært vinneren.

På North Side ble Cubs' kamp mot Cleveland Guardians forsinket med nesten to timer etter at starttiden var flyttet tilbake til 16:05. i påvente av dårlig vær.

Heldigvis er det sølvet at området tørker ut mandag, med neste sjanse for regn først på onsdag.

Innbyggere i Chicago ba om å begrense vannbruken ettersom byen rydder opp etter intense flom

Med opptil seks eller flere tommer regn som faller i Chicago-området søndag, blir innbyggerne bedt om å begrense vannbruken for å gi tid til kloakken kan tømmesog for at elven skal gå ned.

Beboere blir også bedt om å ikke bruke ekstra vann til å dusje, vaske eller ta oppvasken, noe som kan hemme arbeidet med å fjerne vann fra kloakk og Chicago River.

Chicago-tjenestemenn distribuerer eiendeler for å håndtere gateflom, strandede bilister

Ifølge byens tjenestemenn har Department of Water Management utplassert flomreduserende utstyr, og jobber med å hjelpe bilister som sitter fast i oversvømmede viadukter.

Beboere kan ringe 311, besøke 311.chicago.org eller bruke CHI311-appen for å rapportere vann i kjellere, stående vann på gater eller viaduktflom i byen.

Chicagos NASCAR Street Race starter med vill start

Chicago NASCAR Street Race startet like etter klokken 17.30. søndag, og det tok tre runder før det første aktsomhetsflagget vaiet.

Det kom med tillatelse fra Kyle Busch, som krasjet inn i en dekkbarriere tidlig i løpet.

Andre steder har sjåførene sklidd rundt banen ofte tidlig, inkludert stangsitteren Denny Hamlin, som traff dekkene da han svingte inn på DuSable Lake Shore Drive.

MWRD reverserer strømmen av Chicago River i sentrum

Tidligere søndag hadde Metropolitan Water Reclamation District kunngjort at de reverserte strømmen av Chicago River ved Wilmette-slusene for å dempe flombekymringer, men nå sier tjenestemenn at de også har snudd strømmen ved sentrumsslusene.

Den prosessen begynte omtrent klokken 16, ifølge tjenestemenn:

MWRD Storm-oppdatering

Rundt 16.00 begynte vi å rygge til innsjøen ved Chicago River-slusene i sentrum. Vi har langt overgått den tidligere rekorden for 2. juli nedbør som var to tommer. De endelige tallene er ikke klare ennå, men noen områder har overskredet fem centimeter regn allerede i dag

— MWRD (@MWRDGC)2. juli 2023

Vanligvis renner Chicago-elven bort fra Lake Michigan, en del av et tidlig 1900-talls ingeniørprosjekt for å holde forurenset vann borte fra en av de største ferskvannssjøene i verden, men når kraftig regn oppstår, kan strømmen reverseres for å forhindre flom i de nordlige forstedene og i Chicago sentrum.

Dessverre tillater reversering av strømmen av elven også ytterligere forurensninger og kloakk inn i innsjøen, noe som kan forårsake problemer med vannkvaliteten ved byens strender.

De fleste strendene har allerede blitt stengt av Chicago Park District på grunn av problemer med vannkvaliteten, ifølge tjenestemenn.

Sjåfører ble bedt om å gå tilbake til kjøretøy da NASCARs Chicago-løp snart kunne starte

Ifølge journalister ved Chicagos NASCAR Street Race, blir sjåførene bedt om å gå tilbake til bilene sine, med en potensiell starttid klokken 17:15.

Løpet var opprinnelig ment å begynne klokken 16.00, men kraftig regn forårsaket flom på forskjellige punkter på gatebanen, noe som etterlot løpet i tvil.

OPPDATERING: Sjåfører er kalt til bilene sine kl@NASCARChicago.

NASCAR sikter mot en starttid på 18:15 ET. (📺: NBC)

— NASCAR (@NASCAR)2. juli 2023

Xfinity Series-løpet, som ble utsatt lørdag og planlagt å gjenopptas søndag morgen, ble til slutt kansellert fullstendig.

Baner på Edens, Eisenhower og Kennedy forblir stengt

Flom har stengt deler av flere store motorveier i Chicago, inkludert Eisenhower Expressway.

Den veibanen forblir stengt i begge retninger mellom Des Plaines og Harlem Avenue på grunn av flom, med flere kjøretøy som sitter fast og prøver å komme seg gjennom vannet.

Avkjøringsrampen på utgående side av Eisenhower inn på Lake Street er stengt på grunn av flom.

De inngående banene til Edens mellom Elston og Montrose er alle stengt bortsett fra høyre skulder på grunn av flom.

To av de utgående banene på Kennedy Expressway er blokkert ved Addison Street på grunn av flom.

Cicero Avenue er stengt mellom Stevenson og Pershing Road på grunn av flom.

Archer er stengt sør for 63rdGate helt til Roberts Road på grunn av viaduktflom i Bedford Park.

NASCAR i "holdemønster" for Cup Series-løp på grunn av kraftig regn

Tjenestemenn hadde håpet å holde Grant Park 220 NASCAR Cup Series-løpet i tide i Chicago søndag, men kraftig regn har ført til en forsinkelse i saksbehandlingen.

I følge tjenestemenn er NASCAR "i et holdemønster", med løpet som ikke starter klokken 16:05.

OPPDATERING: Vi er i et holdemønster for#GrantPark220til forholdene blir bedre.pic.twitter.com/Q9BbWYH9H1

— NASCAR Chicago Street Race Weekend (@NASCARChicago)2. juli 2023

Flyforsinkelser rapportert på flyplassene i Chicago på grunn av flom

Flyforsinkelser og kanselleringer, selv om de ikke er omfattende, rapporteres på Chicagos flyplasser på søndag på grunn av regnværet.

Fra klokken 16.45 er totalt 53 flyreiser kansellert på O'Hare, og seks på Midway. Hver flyplass har i snitt forsinkelser på omtrent 20 minutter ettersom mannskaper jobber for å holde rullebanene klare.

Del av Chicago Riverwalk stengt på grunn av flom

Chicagos OEMC sier at Chicago Riverwalk er stengt fra Lake Street til State Street på grunn av flom søndag ettermiddag:

NOTIFYCHICAGO Riverwalk fra Lake St til State St er stengt på grunn av flom. Unngå området.

— Chicago OEMC (@ChicagoOEMC)2. juli 2023

Tjenestemenn: Chicago River-strømmen snudd på grunn av kraftig regn

Tjenestemenn fra Metropolitan Water Reclamation District of Greater Chicago kunngjorde søndag at de har tillatt vann fra Chicago River å gå inn i Lake Michigan for å lindre kystlinjenoversvømmelser etter kraftig regn dunket området.

I følge en pressemelding er det registrert opptil fire tommer regn noen steder i løpet av de siste to dagene, noe som førte til beslutningen om å snu elvens strømning ved Wilmette pumpestasjon.

Stormoppdatering: Mellom 1-4" med regn har falt i hele Chicagos metroområde de siste 2 dagene. Nedbørsnivåer og intensitet varierte over hele regionen, og mer har rammet de sentrale og nordlige forstedene hardest denne morgenen.

— MWRD (@MWRDGC)2. juli 2023

Regn tvinger Chicago Cubs regnforsinkelse

Rekordsettende regn har forsinket søndagensCubs-kamp mot Guardians.

"På grunn av dårlig vær i området er vi på forsinkelse," tvitret teamet. "Vi vil gi oppdateringer når de blir tilgjengelige."

I følge laget var kampen planlagt å starte klokken 16:05, i stedet for den opprinnelige klokken 13:20. starttid på Wrigley Field, men vedvarende regn førte til en kunngjøring om at starten ville bli ytterligere forsinket.

Værmeldinger krevde opprinnelig at regn skulle begynne å bevege seg ut av området tidlig på ettermiddagen, men etter at kraftig regn forårsaket oversvømmelser og alvorlige trafikkproblemer over hele byen, flyttet et annet band med kraftige byger inn i byen utenfor Lake Michigan, og oversvømmet ytterligere. flere nabolag.

Det er uklart når søndagens kamp vil finne sted.

Flomvarselet ble forlenget til klokken 18.30. etter at regnbåndet beveger seg inn i området

Et flomvarsel for Chicago er forlenget til klokken 18.30. etter at et kraftig regnvær flyttet tilbake til byen fra Lake Michigan.

Advarselen gjelder frem til klokken 18.30. for deler av det sentrale og nordøstlige Cook County, ifølge National Weather Service.

Ifølge tjenestemenn beveger et bånd med kraftig regn seg sakte på land fra Lake Michigan, og produserer nedbørsrater på opptil én tomme per 30 minutter.

"Områder med tidligere flom kan igjen forverres raskt, spesielt i områder som fikk mye nedbør tidligere i morges," sa tjenestemenn.

En flommelding gjelder også for fylkene Lake, DuPage og Cook frem til klokken 17.30.

Disse områdene kan se nedbørsmengder på opptil én tomme i timen, og området inkluderer Northbrook, Wilmette, Elmhurst og Lombard.

Stevenson åpner igjen, mye regn fortsatt mulig i ettermiddag

Deler av Stevenson Expressway som ble stengt på grunn av tidligere flom har siden åpnet igjen, men det kan fortsatt forekomme kraftig regn i enkelte områder søndag ettermiddag.

I følge de siste oppdateringene fra National Weather Service er livstruende flom fortsatt mulig i et stort område av Cook County, inkludert i byen Chicago.

Trusselen øker for kraftig regn andre steder også, inkludert en del av Illinois som inkluderer fylkene LaSalle og Kankakee, samt fylkene Lake, Porter, Newton og Jasper i nordvest i Indiana.

I disse områdene er sky-til-bakke lyn mulig, og regn kan være kraftig nok til tider til å forårsake noen oversvømmelser, ifølge tjenestemenn. Som et resultat oppfordrer disse tjenestemennene fortsatt innbyggerne til å utsette "ikke-nødvendige reiser" til veiene er klare.

Heldigvis skal regnet sakte forsvinne ut av området i løpet av midten til sent på ettermiddagen, med lavere luftfuktighet og kjøligere temperaturer forventet.

NASCAR sier at Cup Series-løpet forventes å skje søndag

Til tross for den tidligere kanselleringen av Xfinity Series-løpet, sier NASCAR-tjenestemenn at de planlegger å kjøre Grant Park 220 Cup Series-løpet som planlagt på søndag:

NASCAR har til hensikt å kjøre NASCAR Cup Series Grant Park 220 i dag som planlagt kl. 17.00 ET på NBC, Peacock, MRN Radio og SiriusXM NASCAR Radio.

— NASCAR (@NASCAR)2. juli 2023

Cole Custer ble erklært vinneren av Loop 121-løpet i Grant Park, med kraftig regn og oppsamlet vann på banen som førte til beslutningen om å avbryte løpet.

Se: Dramatiske videoer viser virkningene av regn i Chicago-området

Nye videoer sendt til NBC Chicago viser den omfattende virkningen av søndagens nedbør.

Innbyggere i Chicago ser enorme mengder vann bygge seg opp rundt byen på grunn av flom

NASCAR kunngjør at alle konserter er kansellert før Chicago Street Race

På grunn av stående vann på Lower Hutchison Field i Chicago, har NASCAR annonsert at alle musikalske forestillinger før Grant Park 220-løpet er kansellert.

Blues- og countryartisten Charley Crockett skulle åpne ting før Grant Park 220, og countrysuperstjernen Miranda Lambert skulle også opptre før løpet.

The Chainsmokers' liveopptreden, som var satt til å finne sted etter avslutningen av The Loop 121-løpet, ble kansellert.

CTA-tog, busser påvirket av kraftig regn

Områdets motorveier har blitt hardt rammet av flom søndag ettermiddag, men det kraftige regnet er også dethar stor innvirkning på kollektivtrafikken.

I følge Chicago Transit Authority er tjenesten på Blue Line for tiden suspendert mellom Harlem og Forest Park på grunn av flom. The Pink Line er også stoppet mellom Pulaski og 54thGate på grunn av baneforhold.

Tallrike bussruter er også berørt, inkludert 12 Roosevelt-bussen, 70 Division-bussen og 126 Jackson-bussen, ifølge CTA-tjenestemenn.

Busser på rutene 53 Pulaski, 54 Cicero, 91 Austin og 94 California blir også omdirigert.

Den siste informasjonen finner du på byråets feeds og nettsteder for sosiale medier.

Eisenhower Expressway stengte ved Des Plaines Avenue på grunn av flom

Alle inngående kjørefelt på Eisenhower Expressway er blokkert nær Des Plaines Avenue i forstads Forest Park på grunn av oversvømmelser i veibanen,IDOT-tjenestemenn sier.

I følge et varsel blir all trafikk på inngående side av motorveien omdirigert ved Des Plaines Avenue på grunn av oversvømmelsen, med IDOT-arbeidere på stedet som prøver å rydde veibanen.

Trafikken får komme inn på motorveien ved Harlem igjen.

SE: Vannskudd fra kumlokk i West Loop

Deler av Chicago har sett flere centimeter med regn søndag, og det overvelder byens kloakk, som du kan se i en video sendt inn av seeren Hayden Jang.

På grunn av kraftig regn og flom, begynner vannet å skyte ut av et mannhull i Chicagos West Loop som en geyser

Stevenson Expressway stengte ved Pulaski på grunn av flom

Alle kjørefelt på Stevenson Expressway er for øyeblikket stengt nær Pulaski Avenue på grunn av flom, sier Illinois State Police.

Utgående trafikk blir omdirigert ved Kedzie, mens inngående trafikk blir omdirigert til Pulaski, ifølge politiet.

Rosa, Blue Line-tog stoppet på grunn av flom

Blue Line-tjenesten er nå suspendert mellom Pulaski og 54th Street, samt mellom Harlem og Forest Park på grunn av flom, sier tjenestemenn.

Pink Line Service er også suspendert mellom Pulaski og 54th/Cermak.

[Serviceforstyrrelse] Pink Line-tjenesten har blitt midlertidig suspendert mellom Pulaski og 54th/Cermak på grunn av baneforhold. Mer:https://t.co/aI2El3DyAj

— cta (@cta)2. juli 2023

NASCAR Chicago-oppdateringer: Xfinity-løpet "i et holdemønster" på grunn av regn

Værproblemer forårsaket utsettelse av lørdagens NASCAR Xfinity Series Loop 121-løp, og seilingen fortsetter å være røff ettersom været er igjenforårsaker problemer med gjenopptakelsen av løpet søndag.

Portene til arrangementet åpnet ikke i tide søndag morgen på grunn av "trusselen om hardt vær", og etter at en estimert starttid på 10:45 ble satt, ble regnet intensivert, noe som førte til at løpet igjen ble forsinket.

Ifølge tjenestemenn forsinker "stående vann på gatebanen" løpet, og setter starten "inn i et holdemønster."

CTA Blue Line-tjenesten suspendert på grunn av flom

CTA Blue Line-tog kjører for øyeblikket ikke mellom Pulaski og 54. på grunn av oversvømmelser i området, sier tjenestemenn ved byrået.

https://twitter.com/cta/status/1675526823487107072

NWS: "Vurder å unngå ikke-nødvendige reiser"

National Weather Service har utstedt et flomvarsel for et bredt stykke av Chicago-området søndag morgen, og oppfordrer bilister til å unngå ikke-nødvendige reiser på dette tidspunktet.

Advarselen inkluderer et område av Cook County som strekker seg fra omtrent Bellwood hele veien til Lake Michigan, og inneholder det meste av byen Chicago.

Betydelig oversvømmelse inn#Chicagoog umiddelbare vestlige, sørvestlige og sørlige forsteder til Cook County! Utbredt gate- og undergangflom og store motorveier kan bli oversvømmet.

Vurder sterkt å unngå ikke-nødvendige reiser til regnet gir seg og vannet trekker seg tilbake.#ILwx https://t.co/Wp5eK2PVJh

— NWS Chicago (@NWSChicago)2. juli 2023

"Utbredt gate- og undergangflom" er forventet, og store motorveier opplever flomproblemer.

Tjenestemenn oppfordrer innbyggerne til å "sterkt vurdere å unngå ikke-nødvendige reiser til regnet gir seg" i ettermiddagstimene.

Kraftig regn forårsaker flom på Chicago motorveier

Det er rapportert om flom på en rekke motorveier søndag morgen, inkludert Kennedy, Dan Ryan, Edens og Eisenhower.

Tallrike biler har allerede blitt fanget i stigende vann, og trafikksikkerhetskopiering blir rapportert over hele Chicago-området.

Vi vil beholde denne historienoppdatert med alle de siste nedleggelsene.

NASCAR-løpet starter på nytt klokken 10:45.

Tidligere søndag ble portene til Xfinity Series-løpet i Grant Park holdt stengt som en sikkerhetsforanstaltning,men vi har nå et starttidspunkt for løpet.

Loop 121, som kom seg gjennom 24 runder på lørdag før lynet førte til en stans i løpet, vil gjenopptas omtrent klokken 10:45, ifølge NASCAR-tjenestemenn.

Den reviderte tiden for gjenopptakelse av NASCAR Xfinity Series-løpet er 10:45.#TheLoop121 pic.twitter.com/9lEDNlRTka

— NASCAR Chicago Street Race Weekend (@NASCARChicago)2. juli 2023

Cubs-kampen vs. Guardians forsinket på grunn av regn

På grunn av den varslede kraftige nedbøren i Chicago-området, ble Cubs' kamp mot Guardians på Wrigley Field flyttet fra klokken 13:20. til 16:05

Laget sier at portene til kampen vil åpne omtrent 90 minutter før Jameson Taillon leverer den første banen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated: 16/09/2023

Views: 6023

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.